Få vores nyheder på mail

Bikubenfonden på Folkemødet 2015

Nyhed   •   Jun 03, 2015 15:02 CEST

Bikubenfonden er vært for to arrangementer på folkemødet:

Reumert-salon: Talentudvikling

Hvordan bakker man bedst op om udviklingen af kunstnerisk talent? Hvad gør vi i dag og gør vi det rigtige? Hvem har ansvaret for talentudviklingen og findes der metoder, der kan benyttes til alle kunstarter?

Bikubenfonden afholder under Folkemødet på Bornholm en Reumert-salon med fokus på talentudvikling.

Der er tale om et arrangement med stærk aktualitet, idet Årets Reumert prisuddelingen finder sted i København ugen efter Folkemødet og netop har lanceret de ti Reumert-talentprismodtagere. 

I panelet sidder Mads Thygesen – rektor for Den Danske Scenekunstskole, Gitte Ørskou - formand for Statens Kunstfond og direktør for KUNSTEN i Aalborg samt Christina Wilson - kunstkonsulent og rådgiver for kunstnerne i Bikubenfondens atelierlegat.

Berlingskes teaterredaktør Jakob Steen Olsen varetager rollen som moderator.

Arrangementet afholdes fredag den 12. juni klokken 16-17 i Kulturens telt.

Fodboldkamp med unge hjemløse

Vi skyder Folkemødet i gang og bringer unge hjemløse på banen!

Torsdag d. 11. juni kl. 15-18 i skolegården på Kongeskærskolen (A13 – ved pressecentret)

14.00-16.00 Fodboldturnering

Som optakt til debatten ”Unge hjemløse på banen - Spiller du med?” afholder OMBOLD fodboldturnering i skolegården på Kongeskærskolen.

Kom og vær med, når vi sammen med udsatte unge sparker Folkemødet i gang.

16.00-17.00 Debat

Antallet af unge hjemløse stiger. Udbuddet af billige boliger falder. Hvordan ændres udsattes livsbaner? Hvordan får vi flere i bolig og job? En ny analyse siger, at svaret er mere samarbejde. Ikke flere individuelle tilbud.

Hjemløshed blandt unge er oftest et komplekst problem, der ikke har én simpel løsning eller kan løses af én instans alene. Når den stigende hjemløshed blandt unge skal begrænses, forebygges og helst helt undgås, er det derfor nødvendigt, at flere sektorer og organisationer (offentlige, private og NGO’ere) systematisk samarbejder om fælles indsatser ud fra klart definerede
mål og med kontinuerlig opfølgning.

Vi skyder Folkemødet i gang ved at invitere unge hjemløse og aktører på det sociale område til debat om samskabelse på tværs af siloer.

Spiller du med?

Det gør Ilona Gondesen, der er tidligere hjemløs, Lars Vester Pedersen, redningsdirektør i Falck, Jesper Christensen, Socialborgmester i Københavns Kommune, Søren Kaare-Andersen, direktør i Bikubenfonden, Per Schulze, programchef i Realdania, Anders Folmer Buhelt, sekretariatsleder
i Ungdommens Røde Kors samt en række andre
offentlige, private og civilsamfundsaktører.

17.00-18.00 Netværksarrangement og fodboldkamp

Vi ses på Bornholm!

Bikubenfonden deltager i debatter

Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen, projektchef Sine Egede og chefrådgiver Susanne Dahl ser desuden frem til at deltage i debatter på Folkemødet. Debatterne omhandler bl.a. Fondenes rolle i samfundet, frivillige på det sociale område og fremtidens indsatser for børn og unge i Danmark.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.