Få vores nyheder på mail

Bikubenfonden inviterer til symposium om udstillinger samt open studio

Nyhed   •   Jun 23, 2015 14:49 CEST

Considering Exhibitions

Hvad definerer en god udstilling i 2015?

Den 23. august 2015 kl. 14-17 afholder Bikubenfonden symposiet Considering Exhibitions i Biografteatret på Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K.

Formålet er at invitere til diskussion af og refleksion over udstillingsmediets potentialer med fokus på tværfaglige projekter.

Symposiet præsenterer eksempler på udstillingsprojekter, der forholder sig til og indtager forskellige discipliners praksis. Der vil være fem præsentationer af innovative projekter med afstikkere til design, ingeniørkunst, forskning om bæredygtige tilgange til kultur- og naturarv, begravede kunstudstillinger, katastrofer og tarmbakterier. Vi afslutter med en paneldebat, hvor input fra salen er velkomne.

Symposiet foregår på engelsk.

Program:

14:00 Welcome by Mette Marcus, Head of Culture at The Bikuben Foundation, and moderator Malene Vest Hansen, University of Copenhagen

14:15 Martha Fleming – Ideas on the Move: Exhibitionary Experiments in Assembling Alternative Futures for Heritage

14:45 Louise Whiteley – Mind the Gut: Connecting and co-curating gut, brain, and bacteria

15:00 Nadim Samman – Hybrid Exhibitions

15:30 Short break

15:45 Jacob Lillemose – Towards an Extended Disaster Literacy

16:00 Ghislaine Wood – ’Spectacular Shows’: reinventing the design exhibition at the Victoria & Albert Museum

16:30 Panel discussion

17:30 Open Studio at The Bikuben Foundation, Otto Mønsteds Gade 5, 1571 København V

Tilmeld dig her: http://goo.gl/forms/T68TQhBYrz

Symposiet ligger i forlængelse af Bikubenfondens initiativ 'Udstillingsprisen Vision', som præmierer nytænkende og visionære udstillingsideer med nutidig relevans.

Første tildeling af prisen på 3 mio. kr. gik tidligere i år til Medicinsk Museion med projektet 'Mind the Gut', der åbner i foråret 2017.

Symposiet finder sted under Copenhagen Art Week den 23. august 2015 kl. 14-17 i Biografteatret på Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K. Det afsluttes med en reception og en Open Studio event i Fondenes Hus på Otto Mønsteds Gade 5, København V.

I tilfælde af spørgsmål vedrørende symposiet kontakt Signe Marie Jacobsen: smj@bikubenfonden.dk

Open Studio

Efter symposiet inviterer Bikubenfonden til reception og Open Studio i atelieret i Fondenes Hus kl 17.30-21.

Hvert år tilbyder Bikubenfonden atelierpladser samt rådgivningsforløb til tre nyuddannede kunstnere. Initiativet er etableret ud fra et ønske om at støtte op om udviklingen af kunstnerisk talent.

Til Open Studio åbnes atelieret for alle interesserede, og de tre kunstnere Camilla Reyman, Ana Pavlovic og Anne Mette Schultz, som har arbejdet i atelieret det sidste år, fremviser værker der forholder sig til deres praksis i løbet af det sidste år. Kunstrådgiver Christina Wilson vil også være til stede, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål til hende og de tre kunstnere.

Se mere om Bikubenfondens atelierlegat på http://www.bikubenfonden.dk/kunstneratelier-i-fondenes-hus

I tilfælde af spørgsmål vedrørende Open Studio kontakt Signe Bjerregaard Brok: sbb@bikubenfonden.dk

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.