Gå til indhold
Årets Reumert præsenterer Årets Talenter 2015

Pressemeddelelse -

Årets Reumert præsenterer Årets Talenter 2015

Nu kan Bikubenfonden løfte sløret for de unge talenter, som vil modtage de særlige Talentpriser d. 21. juni, når Årets Reumert-priserne uddeles på Skuespilhusets bagscene. De ti talenter skriver sig med modtagelsen af denne pris ind i en lang række af prominente navne blandt de tidligere prismodtagere. Foruden prisen modtager hvert af talenterne en glasstatuette skabt af John Kørner og 20.000 kr.

Igen i år vil Bikubenfonden, der står bag Årets Reumert, sætte fokus på scenekunstens mange nye talenter med de særlige Talentpriser. Prisen uddeles hvert år til ti talenter, som forventes at komme til at præge fremtiden inden for dansk scenekunst.

Årets Talentpris-modtagere slutter sig til en lang række af prominente navne fra både TV-, film- og teatermiljøet, der tidligere har modtaget Talentprisen. Det drejer sig bl.a. om skuespillerne Stine Stengade, Thure Lindhardt, Birgitte Hjort Sørensen, Jonathan Spang, Laura Bro og danserne Silja Schandorff og Kristine Yde Eriksen.

Det er Årets Reumert-juryen, der udpeger modtagerne af Talentpriserne, som tildeles unge, professionelle talenter inden for alle scenekunstens genrer, herunder skuespil, instruktion, scenografi, dramatik, opera eller anden sang i teatersammenhæng samt dans.

Mange talenter både på og bag ved scenen

Dette års talenter har især været at finde blandt unge skuespillere, men også det seneste års store fokus på det visuelle udtryk i teatret kan ses i talentudvælgelsen. Således går Årets Talentpriser til hele fem skuespillere, tre scenografer, én dramatiker og én operasanger.

Årets Reumert-talenter 2015

Cornelia Beskow er en ung svensk lyriskdramatisk sopran. Hun er uddannet fra Operaakademiet i 2012 og Operahögskolan i Stockholm på masterprogrammet i foråret 2015. Cornelia modtager Talentprisen på baggrund af sin optræden i Rosenkavaleren og Lady Macbeth fra Mtsensk på Det Kongelige Teater.

Laura Rasmussen er scenograf, uddannet fra Staatliche Akademie der Bildende Künste i Stuttgart i 2012. Laura modtager Talentprisen for scenografien i Umælende kræ på Teater Svalegangen.

Magnus Bruun er skuespiller, uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole i Odense i 2014. Han modtager Talentprisen på baggrund af sin optræden i Fiaskomonologerne på Teater Momentum.

Julian Toldam Juhlin er uddannet scenograf fra Den Danske Scenekunstskole 2014 og modtager Talentprisen for scenografien i Som var det i går i Riddersalen.

Henrik Szklany er dramatiker, uddannet fra Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater i 2013. Han modtager Talentprisen for 839 dage på BaggårdTeatret og Altid for Aab på Aalborg Teater.

Ena Spottag er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2014. Hun modtager Talentprisen for sin optræden i Glasmenageriet på Folketeatret.

Nanna Cecilie Bang er skuespiller, uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2014. Hun modtager Talentprisen for sin optræden i Folkeskolereformen på Mungo Park i Kolding.

Sicilia Gadborg Høegh er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i 2013. Hun modtager Talentprisen for sin optræden i Glasbobler på Aarhus Teater.

Karin Gille er en svensk scenograf, uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2013. Hun modtager Talentprisen for scenografien i Ottone in Villa, Concerto Copenhagen

Josephine Park er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2014. Hun modtager Talentprisen for sin optræden i Som i himlen af Teatret og Teater O.

Juryens motivationer til Årets Talentpriser

Sanger Cornelia Beskow i Rosenkavaleren og Lady Macbeth fra Mtsensk, Det Kongelige Teater
Cornelia Beskow, uddannet fra Operaakademiet 2012 og Operahögskolan i Stockholm på masterprogrammet i foråret 2015, gjorde dybt indtryk som Marianne Leitmetzerin i Rosenkavaleren og Axinja i Lady Macbeth fra Mtsensk. På trods af sin unge alder præsenterede hun os for en fuldt færdigudviklet karaktersopran med en usædvanlig mørk klang. Hun fascinerede med sin sceneudstråling og ramte tilhørerne lige i hjertekulen.

Scenograf Laura Rasmussen, Umælende kræ, Svalegangen
Scenograf Laura Rasmussen, uddannet fra Staatliche Akademie der Bildenden Künste i Stuttgart i 2012, skabte en ond svinegyser i Von Badens Umælende kræ. Her plaskede blodet op ad plastikgardinerne, mens økoidealerne blev tæsket i stykker – og kadaverne faldt ned fra loftet, mens landmanden gravede sin egen grav. Med stalkere mellem staldbrædderne!

Skuespiller Magnus Bruun i Fiaskomonologerne, Teater Momentum
Skuespiller Magnus Bruun, uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole i Odense i 2014, gik lige i træskoene på tilskuerne som bartenderen i Fiaskomonologerne på Momentum. Han stod storskrydende bag disken. Men da den forkerte sms fra mafiaen tikkede ind på mobilen, blev hans charme forvandlet til dødsangst – og så løb han ud mod sin talentpris.

Scenograf Julian Toldam Juhlin, Som var det i går, Riddersalen
Scenograf Julian Toldam Juhlin, uddannet fra Den Danske Scenekunstskole 2014, præsenterede et forfriskende skævt univers af queer og vampet kabaretstemning på Riddersalen i Som var det i går. Fra loftet svingede kvindeben og fristede med sorte netstrømper og knaldrøde stiletter. Her smeltede det burleske og det billedstærke sammen med forførende charme.

Dramatiker Henrik Szklany, 839 dage, BaggårdTeatret, Altid for AaB, Aalborg Teater
Dramatiker Henrik Szklany, uddannet fra Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater i 2013, kan noget originalt med dokudrama, hvad enten det gælder gidsler i Somalia eller hooligans i Aalborg. Han skriver træfsikkert, skarpt og vittigt om helt almindelige mennesker, der havner i vanskelige situationer. Han mestrer den svære kunst at spejle virkeligheden.

Skuespiller Ena Spottag i Glasmenageriet, Folketeatret
Skuespiller Ena Spottag, uddannet fra Skuespilleruddannelsen ved Aarhus Teater i 2014, skabte et usædvanligt og alligevel indlysende portræt af datteren Laura i Glasmenageriet på Folketeatret. Hun tilførte den stakkels datterfigur en besk livserfaring, men også en livslyst og en sult efter kærlighed. Her var en yderst modig og nuanceret skuespiller.

Skuespiller Nanna Cecilie Bang i Folkeskolereformen, Mungo Park Kolding
Skuespiller Nanna Cecilie Bang, uddannet fra Skuespilleruddannelsen ved Aarhus Teater i 2014, spillede i Mungo Park Koldings Folkeskolereformen med al sin virtuositet. Hun spiddede skolesystemet og gennemskuede tilskuerne på den mest ydmyge og kærlige måde. Hun afslørede klovnens sataniske evne til at klæde os af. Hun bestod talentprøven med et 12-tal.

Skuespiller Sicilia Gadborg Høegh i Glasbobler, Aarhus Teater
Skuespiller Sicilia Gadborg Høegh, uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2013, viste i Glasbobler på Aarhus Teater, hvor meget nerve, udstråling, sensualitet, atmosfære og desperation, der kan være i en grøn hættetrøje. Hun tiltrak stor scenisk opmærksomhed om sin udtryksfulde krop, og der opstod et særligt åndeløst nærvær omkring hendes person.

Scenograf Karin Gille, Ottone in Villa, Concerto Copenhagen
Karin Gille, uddannet scenograf fra Den Danske Scenekunstskole i 2013, viste i operaen ”Ottone in Villa” alsidigheden i sit scenografiske talent. Med enkle virkemidler skabte hun et legende og elegant scenerum, der pustede nyt liv i Vivaldis opera. Her var en rund scene med sejl og parasol - og sceneplads til musikerne. Og godt med kufferter til sangrejsen.

Skuespiller Josephine Park i Som i himlen, Teatret og Teater O
Skuespiller Josephine Park, uddannet fra Skuespilleruddannelsen ved Aarhus Teater i 2014, har en særlig evne til at give sin karakter liv på scenen. I Som i Himlen spillede hun den kærlige og tilgivende blondine, der var langt klogere, end hendes smil viste. Hun optrådte med vildskab og nerve - og et overskud, der var drevet af smittende spilleglæde.

I år bliver de 26 Reumert-priser uddelt den 21. juni. Denne gang bliver prisoverrækkelsen skabt af den kreative instruktørduo Fix & Foxy, som består af Tue Biering og Jeppe Kristensen, i et samarbejde med scenografen Nicolaj Spangaa. De har vendt scene og show på vrangen, hvilket blandt andet betyder, at prisoverrækkelsen i år finder sted på Skuespilhusets bagscene. Publikum kommer altså i bogstaveligste forstand med bag scenen i det atypiske set-up. De tre værter, som til Årets Reumert 2015 vil tage sig godt af både prisvindere og publikum, er skuespillerne Sigrid Husjord, Kristoffer Fabricius og Troels Thorsen. Prisoverrækkelsen bliver vist direkte på DR K den 21. juni kl. 20.

Download hele pressemeddelelsen i vedhæftede

Related links

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til nyskabende projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og  Udstillingsprisen Vision. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Beck Vestergaard

Emilie Beck Vestergaard

Pressekontakt Content Manager Visuel kommunikation 20 95 22 70
Karen Marstrand Mygind

Karen Marstrand Mygind

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet 31 58 43 74
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale