Gå til indhold
600 unge klar til Musikstarter camp i uge 42

Nyhed -

600 unge klar til Musikstarter camp i uge 42

For 3. år i træk mødes flere hundrede forventningsfulde unge i alderen fra 13-18 år på Musikstarter camp i efterårsferien. Det er ligegyldigt om du kommer fra et hjem med klaver, eller om du har en plet på straffeattesten. På Musikstarter camp er alle lige, og samlet om en fælles passion for musikken og de sociale fællesskaber, som opstår ved at grine, græde og danse til den lyd, der skabes i fællesskab. Nøgleordene er flid og fællesskaber.

6 steder i landet afholdes camps og der har længe været gang i planlægningen. Det er lokale kræfter fra Ungdomsskoler og ungdomsklubber fra hele landet, der sammen med Ungdomsringen skaber rammerne, som de unge selv udfylder og tilpasser til deres egen virkelighed, og hvordan de får mest ud af det. De unge bliver guidet og får en hjælpende hånd hvis der er brug for det, men det centrale er, at de selv er hovedarkitekterne på projekterne og udvikler sig gennem de positive sociale relationer. På campen får de unge mulighed for at få undervisning af professionelle musikere, og chancen for at møde nogle af de hotteste navne inden for dansk musik i øjeblikket. I år besøger GO GO Berlin, Turboweekend, Folkeklubben, Karl William, Nelson Can og Lydmor.

Det er rockbandet Nephew som er idémændene bag Musikstarter. Foreningen Ungdomsringen – forening for fritids- og ungdomsklubber og Ungdomsskoler i Danmark er med som partner og arrangør og projektet er støttet økonomisk af Bikubenfonden. Bikubenfondens engagement i Musikstarter er et ud af flere partnerskaber under programmet Kultur til et godt liv. Med Kultur til et godt liv støtter Bikubenfonden kunst- og kulturindsatser, der aktivt involverer socialt udsatte børn og unge. Målet er, at de gennem kunst og kultur skal opnå modstandskraft og succesoplevelser, der kan overføres til andre sammenhænge af deres liv. 

For at dokumentere virkningen af indsatser under Kultur til et godt liv har Bikubenfonden bevilget midler til CEFU – Center for Ungdomsforskning – til at undersøge virkningen af aktiv kulturdeltagelse for socialt udsatte børn og unge.

Musik, og dermed Musikstarter, er et godt redskab til at understøtte den sociale udvikling hos unge. Derfor har projektet fokus på at få socialt udsatte unge til at deltage på Musikstarter camp, hvilket er en af årsagerne til at Bikubenfonden støtter projektet økonomisk. Det er dog vigtigt at understrege, at Musikstarter er for alle unge mellem 13 og 18 år, og det centrale er tilbuddet til de unge om en uge med en helt unik mulighed for at opleve musikkens positive og livgivende indvirkning på sociale fællesskaber og det at skabe noget sammen.

Fakta om Musikstarter:
Musikstarter er grundlagt af Nephew og Ungdomsringen i 2013, og projektet ejes ligeligt af de to parter.

  • I 2015 er der seks Musikstarter camps: Camp Nordjylland i Aalborg, Camp Midtjylland i Aarhus, Camp Syddanmark i Sønderborg, Camp Fyn i Oure, Camp Nordsjælland i Egedalog Camp København i København (Vesterbro)
  • Projektet er støttet økonomisk af Bikubenfonden
  • Nephew modtog en DMA for ’Årets idé’ for Musikstarter til Danish Music Awards 2014


For oplysninger om projektet og andet:
Projektleder Stefan Kvamm
Tlf.: 22 99 66 67

Sekretariatschef Jane Dupont
Tlf.: 30 92 21 66

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27