Gå til indhold
PLATT-FORM bestående af Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby er værter ved Årets Reumert 2018. Foto: Ulrik Janzen
PLATT-FORM bestående af Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby er værter ved Årets Reumert 2018. Foto: Ulrik Janzen

Nyhed -

Årets Reumert hylder scenekunsten og sætter fokus på talenter og tendenser

Årets Reumert 2018 foregår i Skuespilhuset lørdag den 9. juni, hvor PLATT-FORM er værter. Prisuddelingen kan følges via live-streaming, og i tiden op til den store aften bliver der sat fokus på Årets Talenter og nogle af sæsonens tendenser.

Når modtagerne af Årets Reumert 2018 hyldes i Skuespilhuset lørdag den 9. juni, vil PLATT-FORM bestående af Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby sørge for en aften fuld af musikalitet og satire. Prisuddelingen er i år produceret af Det Kongelige Teater og iscenesat af instruktør Birgitte Næss-Schmidt med scenografi af Marianne Nilsson. Alle kan følge med i prisoverrækkelser, takketaler og underholdende indslag via live-streaming på www.facebook.com/aaretsreumert. Her vil du også kunne læse juryens begrundelser for de enkelte nomineringer og se klip fra nogle af de nominerede forestillinger i tiden op til prisuddelingen.

Få indblik i dansk scenekunst
Formålet med Årets Reumert er at sætte fokus på den levende scenekunst, hædre nogle af vores største kunstnere og stimulere interessen for det levende teater i Danmark. I tiden frem mod prisuddelingen bliver der gjort en særlig indsats for at formidle historierne om nogle af de forestillinger og kunstnere, der tegner dansk scenekunst. Bikubenfonden, der står bag Årets Reumert, har indgået et samarbejde med Politiken om at portrættere Årets Talenter og sætte fokus på nogle af de tendenser, der rører sig på scenekunstområdet. På temasiden politiken.dk/reumert, der er dedikeret til Årets Reumert og CPH STAGE, finder du blandt andet portrætter af Årets Talenter, reportager med fokus på nogle af sæsonens tendenser, anmeldelser af nominerede forestillinger og nyheder fra CPH STAGE.

Reumert-salon under CPH STAGE
Bikubenfonden sætter desuden de tre reumert-nominerede kunstnere skuespiller Morten Burian, skuespiller Paw Henriksen og dramatiker Line Mørkeby stævne ved Reumert-salonen Krop til ord, og ord til krop den 7. juni på Husets Teater. Det sker under CPH STAGE festivalen, der løber fra den 31. maj - 9. juni. Har du lyst til at opleve nogle af de nominerede forestillinger, spiller både ROCKY!, Landet uden drømme og Fucking Åmål på CPH STAGE festivalen. Se programmet her: http://www.cphstage.dk/program/

FAKTA

Årets Reumert
Årets Reumert blev indstiftet i 1998 af Bikubenfonden. Formålet med Årets Reumert er at sætte fokus på den levende scenekunst både for at hædre nogle af vores største kunstnere og for at stimulere interessen for det levende teater i Danmark.

CPH STAGE 
Bikubenfonden har et tæt samarbejde med CPH STAGE, der samler publikum og branche i København til fejring af scenekunsten i dagene 31. maj - 9. juni. På festivalen kan man opleve scenekunst fra hele Danmark og fra udlandet på teatre, alternative scener og i det offentlige rum. Årets Reumert markerer afslutningen på festivalen med en stor samlet afslutningsfest i Skuespilhuset.

_____________________________________________________________________


PRESSEKONTAKT

Prisuddeling og værter:
Kristina Sindberg/Have Kommunikation
T: 24 86 01 84
M: kristina@have.dk

Bikubenfonden og Reumert-jury:
Iben Haugaard
T: 26 22 09 26
M: ih@bikubenfonden.dk

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale