Gå til indhold
Bikubenfonden ansætter ny senior udviklingspartner, der skal bidrage til nyskabelse og forandring på kunstområdet

Nyhed -

Bikubenfonden ansætter ny senior udviklingspartner, der skal bidrage til nyskabelse og forandring på kunstområdet

Sigrid Wilde Abrahamsen begynder den 1. februar som senior udviklingspartner på kunstområdet i Bikubenfonden. Gennem partnerskaber skal hun bidrage til at nyskabe muligheder for kunstinstitutioner og scenekunstkompagnier, så kunstens betydning styrkes for mennesker og samfund.

Sigrid Wilde Abrahamsen kommer fra en stilling som leder af den kunstneriske ungdomsuddannelse Talentskolen i Næstved. Hun har også erfaring med tværkommunale samarbejder og fra flere billedkunstinstitutioner, og har en bachelorgrad i kunsthistorie samt en kandidatgrad i moderne kultur og kulturformidling.

Hun skal bruge sin viden om samtidskunst og kommunal kulturpolitik samt strategi og ledelse til at bidrage med udviklingen af kunstinstitutioner i tæt samarbejde med Bikubenfondens mange partnere.

Kunstchef i Bikubenfonden, Dina Vester Feilberg, er glad for at kunne byde Sigrid Wilde Abrahamsen velkommen:

”Sigrid har en solid baggrund, der kombinerer dyb indsigt i kommunale processer med stor viden om kunstfeltet. Hun har både strategisk overblik og praksisnær ledelseserfaring fra forskellige udviklingsprocesser samt et sparrende væsen, når nye idéer og eksperimenter skal skabes og forløses.”

Bikubenfonden arbejder med at skabe nye muligheder for aktuel scene- og billedkunst, der samtidig adresserer de strukturelle, kulturelle, organisatoriske og ledelsesmæssige rammer, som kunsten eksisterer i. Den ambition styrkes nu med ansættelsen af Sigrid Wilde Abrahamsen.

”Jeg mener, at kunsten kan få en endnu større rolle i vores samfund. Derfor glæder jeg mig særligt til at samarbejde med Bikubenfondens forskellige partnere og bruge min erfaring fra både kunstfeltet og kommunerne til at skabe nye muligheder og forandring,” siger Sigrid Wilde Abrahamsen.

En af Sigrids centrale opgaver bliver - i samarbejde med Bikubenfondens øvrige kunstteam - at skabe nye partnerskaber med scene- og billedkunstfeltets institutioner på tværs af Danmark.

Hun skal desuden bidrage til fondens ambitioner om at skabe forandring gennem fælles dagsordener - ved at mobilisere mennesker, organisationer og institutioner på tværs af sektorer, fagfelter og magtpositioner, der nytænker løsninger i de systemer, vores samfund bygger på.

Mere information:
Jeppe Bo Rasmussen, tlf.: 24401897, jbr@bikubenfonden.dk
Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet, Bikubenfonden

Emner

Kategorier

Kontakt

Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97