Gå til indhold
Fotograf: Ulrik Jantzen
Fotograf: Ulrik Jantzen

Nyhed -

Bikubenfonden i debat ved Folkemødet 2017

Igen i år er Bikubenfonden tilstede under Folkemødet på Bornholm og deltager i debatter både fredag og lørdag. Her er de arrangementer, hvor du kan opleve Bikubenfonden dele viden og give holdninger til kende.


Fredag den 16. juni

Kl. 15-16: Finansiering af socialøkonomi

Søren Kaare-Andersen, Direktør, Bikubenfonden deltager i panel med Lars Jannick Johansen, Adm Dir, Den Sociale Kapitalfond og Claus Skytt, Afdelingsdirektør, Merkur Andelskasse.

Hvordan kan vi sikre flere investeringer i socialøkonomi? Skal de SØV være mere forretningsmæssige eller skal investorerne søge andet end økonomisk afkast?

Arrangør: Det socialøkonomiske telt
Sted: J40 Socialøkonomisk Telt – Kæmpestranden

Kl. 16:30-17:15 Løsninger på bordet til 2000 unge hjemløse

Søren Kaare-Andersen, Direktør, Bikubenfonden deltager i panel med Morten Halborg, Investeringsdirektør, Skandia. Robert Olsen, Forstander, Kofoeds Skole. Thorleif Skjødt, Direktør, Fælleskassen. Pernille Beckmann, Borgmester, Greve Kommune. Vibe Klarup, Sekretariatschef, Hjem til Alle (moderator).

2.000 unge hjemløse leder hver nat efter et sted at sove. Et tal, der er steget med 76 procent siden 2009. Og hvor ca. halvdelen af de hjemløse unge kommer fra helt almindelige middelklassehjem. Hvorfor er det så svært at skabe boliger til 2.000 unge mennesker? En bolig, hvor de unge føler sig hjemme, og som er til at betale. Hvorfor er vi ikke i stand til at hjælpe de unge mennesker, der har mistet det mest grundlæggende holdepunkt i tilværelsen, et sted de kan kalde hjem? Hjem til Alle har samlet politikere, boligselskaber og investorer for at få løsninger på bordet. Vi beder dem komme med løsninger på konkrete barrierer, der står i vejen for at skabe hjem til unge hjemløse. Vi skal debattere midlertidige boliger, finansiering af nybyggeri, indslusning af hjemløse unge i eksisterende boligfællesskaber og gevinsterne ved en tidlig 360-graders social indsats. Det må kunne lade sig gøre at skabe 2.000 hjem til unge, der har mistet et sted at bo.

Arrangør: Hjem til Alle
Sted: L1 Høiers Iscafé – Kirkepladsen


Lørdag den 17. juni

Kl. 08.30:   Fonde for samfundet

Søren Kaare-Andersen, direktør, Bikubenfonden deltager i paneldebat med Jesper Nygård, Direktør, Realdania, Christian Hartvig, Direktør, Poul Due Jensens Fond, Torben Möger Pedersen, Direktør, PensionDanmark, Line Barfod, Advokat.

De seneste år er der sket en utrolig opblomstring i den danske fondshave. Gamle fonde har fået ny energi; nye spirer op, og fondene stråler af selvtillid, ambition og gåpåmod! Men hvordan påvirker fondenes lynvækst den gamle, offentlige køkkenhave? Vær med på Folkemødet når Altinget: civilsamfund og Tænketanken DEA åbner op for debatten om forholdet mellem de frembrusende fonde og den gode gamle stat. Hvordan skal de to parter forholde sig til hinanden? Er det i orden, at fondene frit og egenrådigt vælger, hvilke områder i samfundet de ønsker at gøde? Og hvad sker der, når fondene går ind på områder, som staten ellers har varetaget? Bliver den samlede kage så større, eller giver staten bare lidt mindre? Og burde der egentlig være en demokratisk kontrol med fondenes milliarder? Moderator er professor Anker Brink Lund fra Center for Civilsamfundsstudier ved CBS.

Arrangør: DEA - Tænketanken DEA. Altinget.
Sted: Hotel Grønbech

Kl. 11:00-12:00: Social bæredygtig integration - med Venligbolig Plus

Sine Egede, Chef for socialområdet, Bikubenfonden deltager i stormøde med Johan Galster, Udvikler, Venligbolig Plus. Jens Elmelund, KAB. Laurits Roikum, Formand, FFB. Simon Aggesen, Medlem af kommunalbestyrelsen, Frederiksberg Kommune. Mads Nygaard, Venligboerne. Fawaz T Alzatto, Venligboerne.

Partnerskabet bag Venligbolig Plus inviterer til stormøde om en bedre integration i hverdagen. Hvordan bygger vi videre på boligkonceptet, hvor studerende og flygtninge indgår i et aktivt hverdags-venskab? Hvordan knytter vi unge hjemløse sammen med ressourcestærke borgere i et aktivt naboskab? Hvordan skaber vi rum til fællesskab for de mange familier, der er ramt af kontanthjælpsloftet. Hvordan undgår vi at medborgere på kanten går til grunde i udkanten af vores samfund

Arrangør: Demokratiscenen. 2+1 Idébureau. Frederiksberg Forenede Boilgselskaber. Hjem Til Alle. KAB. Onv arkitekter.
Sted: L27 Rosengade – Nørregade

Kl. 13:30-14:30:  Hjemløse: Problemet stiger, kan problemet overhovedet løses? 

Søren Kaare Andersen, direktør, Bikubenfonden deltager i debat med Mai Mercado, Socialminister, Det Konservative Folkeparti, Jesper Christensen, borgmester (A), Københavns Kommune, Michael Ziegler, borgmester, Høje-Taastrup kommune, Anders Folmer Buhelt, direktør, Ungdommens Røde Kors, Jens Elmelund, Administerende direktør, KAB, unge hjemløse, Teatret C:ntact

2000 unge mangler et hjem. Er de unge heldige, sover de hos venner og bekendte. Er de ilde stedt, sover de på herberger eller på gaden. Imens gør vi, hvad vi altid har gjort; vi satser på varmestuer, herberger og suppekøkkener. Imens stiger antallet af unge hjemløse. Hjemløse unge fra teatret C:ntact fortæller om livet på gaden og giver et lille indblik i livet på kanten af samfundet. Med det afsæt beder vi repræsentanter fra de sektorer, der alle har en rolle at spille, om at drøfte, hvordan vi sammen kan løse problemet. Mød borgmesteren, der mangler billige boliger, boligorganisationen, der mangler sociale løsninger, socialministeren, der har ansvaret, fondsdirektøren, der donerer penge og lederen af den frivillige organisation, der kan mobilisere andre unge til at ville være et nyt fællesskab for udsatte unge.

Arrangør: KAB. Hjem Til Alle. Ungdommens Røde Kors
Sted: A26 Rum|Lighed - Danchells Anlæg

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27