Gå til indhold
 Bikubenfonden i debat ved Folkemødet 2018

Nyhed -

Bikubenfonden i debat ved Folkemødet 2018

Igen i år er Bikubenfonden tilstede under Folkemødet på Bornholm og deltager i paneldebatter både fredag og lørdag. Her er de arrangementer, hvor du kan opleve Bikubenfonden dele viden og give holdninger til kende.

Vi glæder os desuden til at bruge tid på at lytte til og tale med alle jer, der vil være med til at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scenekunst og billedkunst. Vi har netop lanceret et debatoplæg, der handler om, hvordan man med livsmestring i fokus kan udvikle og styrke unge på kanten. Du kan læse det her.

Bikubenfonden deltager i følgende paneldebatter på Folkemødet:

Fredag den 15. juni kl. 10.30-11.30: Er impact investeringer det nye sort? 

Søren Kaare-Andersen, direktør i Bikubenfonden, deltager i panel med bestyrelsesformand Sten Scheibye, Novo Nordisk Fonden, Lars Jannick Johansen, managing partner i Den Sociale Kapitalfond Invest og Lars Hansen, direktør i Villum Fonden.

Moderator: Jakob Thomsen, ansvarshavende redaktør, Danmarks Fonde

Hvordan får vi som samfund mest ud af nye offentlige og private samarbejder om impact investeringer? Impact investeringsprogrammer er blevet mere almindelige. Impact investeringerne er et udtryk for samfundsmæssig ansvarlighed og giver nye muligheder for samarbejde mellem bl.a. det offentlige og de private fonde til gavn for samfundet. Men hvilke problemer kan impact investeringer løse, og hvad skal der til for, at vi får mest muligt ud af dem? Er der områder, hvor de ikke er hensigtsmæssige?

Arrangør: Novo Nordisk Fonden

Sted: N3 - Grønbechs Hotel/Vilhelm/Haveteatret

Lørdag den 16. juni kl. 8.30-9.25: Hvordan bidrager fonde til at løse samfundets problemer?

Søren Kaare-Andersen, direktør i Bikubenfonden, deltager i panel med Rune Lund, finansordfører, Enhedslisten, Marianne Jelved, MF, Radikale Venstre, Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden, Arne Eggert, udviklingsdirektør for børne-, skole- og uddannelsesområdet, KL, Birgitte Boesen, Rådgiver og forfatter, büroCPH

Moderator: Michael Jeppesen

Fonde har de senere år fået en stigende betydning i Danmark. Fondene er per definition uden for demokratisk indflydelse, men bør der være flere krav til, hvordan pengene bruges, hvis samfundet til gengæld skal give fondene skattefradrag for deres uddelinger? Altinget og Tænketanken DEAstår bag debatten, der har fokus på fondenes rolle i samfundet på både det nationale og det kommunale niveau. Hør panelet diskuterer, hvad der er på spil i relationen mellem fonde og stat.

Arrangør: Altinget / Tænketanken DEA

Sted:N3 - Grønbechs Hotel/Vilhelm/Haveteatret

Lørdag den 16. juni kl. 15-16: Vi skal selvopholdelsesdriften til livs. Skal vi investere?

Søren Kaare-Andersen, direktør i Bikubenfonden deltager i panel i debatten sammen med Helle Øbo, adm direktør, AskovFonden, Morten Bruun Pedersen, Senior officer, Novo Nordisk FondenAnne Kjær Skovgaard, udviklingschef, Den Sociale Kapitalfond og Morten Halborg, investeringsdirektør, Skandia

Moderator: Camilla Thorning, DR

Vi taber alt for mange mennesker, som med den rette hjælp på det rette tidspunkt kunne blive en del af det fællesskab, vi kalder samfundet. Dårlige tænder, manglende bolig eller psykiske udfordringer. Unge, der ikke er i job, kan have mange forskellige problemer. Måske går vejen til at blive en del af arbejdsmarkedet via tandlægen, tag over hovedet eller støtte til hverdagen. Men alt for ofte tager sociale tilbud udgangspunkt i, hvad vi plejer at gøre, og det vi allerede er trænet til. Når vi udvikler sociale løsninger skal vi tage udgangspunkt i den enkeltes udfordringer - og den enkeltes potentiale. Samtidig skal vi bygge ovenpå den viden, vi har. Sociale investeringer er en genvej til at få fokus på det, der virker, det som flytter den enkelte. For forudsætningen for sociale investeringer er klare indikatorer for effekt. Det er en af de positive følgevirkninger ved at arbejde med sociale investeringer, som også kan bidrage til at sikre fremtidens velfærd i Danmark.

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27