Gå til indhold
Bikubenfonden skifter ud i formandskabet

Nyhed -

Bikubenfonden skifter ud i formandskabet

Thomas Hofman-Bang udtræder af Bikubenfondens bestyrelse og stopper som næstformand per 12. april. Nuværende bestyrelsesmedlem Maria Rørbye Rønn bliver ny næstformand. Ændringen er en konsekvens af fondens regler om, at man maksimalt kan være medlem af bestyrelsen i 12 år.

Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, har været medlem af Bikubenfondens bestyrelse i 12 år og næstformand i de seneste otte år. Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR, indtrådte i Bikubenfondens bestyrelse for et år siden og bliver nu næstformand.

”Vores samarbejde med Thomas Hofman-Bang har været af stor betydning. I løbet af hans tid i bestyrelsen, har vi transformeret Bikubenfonden fra at være en ansøgerdrevet fond til at blive en systemforandrende fond, der i stærke partnerskaber arbejder for at skabe positive samfundsforandringer. Thomas har været en central og innovativ drivkraft i vores store udvikling, og jeg takker ham for indsatsen”, siger Niels Smedegaard, bestyrelsesformand i Bikubenfonden.

Thomas Hofman-Bang har de seneste år blandt andet spillet en stor rolle i skabelsen af Thoravej 29 – det nystartede community for dem, der kan og vil transformere samfundet.

”Det har været givende, lærerigt og privilegeret at være en del af Bikubenfonden i så mange år. Det er en fond, der ligesom vores samfund, er i konstant udvikling, og jeg er sikker på, at den vil fortsætte med at nytænke sine filantropiske virkemidler og praksis og hvordan man kan skabe impact som fond”, siger Thomas Hofman-Bang, afgående næstformand i Bikubenfonden.

Maria Rørbye Rønn, der er ny næstformand i Bikubenfonden, har blandt andet erfaring med bestyrelsesarbejde fra IT Universitet, Center for Ledelse og Ritzau.

Om Bikubenfonden
Bikubenfonden fungerer som en katalysator for systemforandring. Med målet om at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst, arbejder fonden med at mobilisere mennesker og organisationer på tværs af sektorer, fagfelter og magtpositioner. Metoden er blandt andet at samle viden om samfundets komplekse problemstillinger og sammen med andre aktører, organisationer og institutioner, nytænke løsninger i forhold til de systemer, vores samfund bygger på. Ud over at finansiere eksperimenterende tilgange i både kunstfeltet og på socialområdet bidrager fonden med faglige kompetencer, drivkraft og fysiske faciliteter.

Efter formandsskiftet består Bikubenfondens bestyrelse af:

  • Niels Smedegaard, bestyrelsesformand

  • Maria Rørbye Rønn, næstformand

  • Dorrit Vanglo

  • Louise Gade

  • Marie Nipper

  • Mads Roke Clausen

  • Sheela Maini Søgaard

Læs mere om bestyrelsen her.

Mere information
Iben Haugaard, tlf.: 2622 0926, ih@bikubenfonden.dk
Kommunikationschef, Bikubenfonden

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26