Gå til indhold
Bikubenfonden søger nytænkende seniorrådgiver og udviklingspartner, der kan bane vejen for kunstinstitutioners udvikling

Nyhed -

Bikubenfonden søger nytænkende seniorrådgiver og udviklingspartner, der kan bane vejen for kunstinstitutioners udvikling

Vil du være med til at skabe udvikling og understøtte kunstinstitutioner i at realisere deres potentiale? Og har du en stærk faglighed inden for aktuel scene- og billedkunst? Så er du måske den nye seniorrådgiver, vi søger.

I Bikubenfonden arbejder vi for at nyskabe muligheder for udsatte unge og for aktuel scene- og billedkunst. På kunstområdet baner vi vejen for kunstnerisk udvikling ved at skabe rum for eksperimenter og nytænkning, der udvikler kunsten og kunstinstitutioner.

Det er i Bikubenfondens kunstteam, der nu er en stilling ledig, som skal understøtte kunstinstitutioner i at gå nye veje og realisere deres potentiale.

Vores strategi er baseret på tænkningen om, at vi som filantropisk fond er i en unik position til at handle risikovilligt og tænke langsigtet. For at sikre, at de indsatser vi sætter i gang får størst mulig betydning, lægger vi et stort arbejde i at samle viden og danne os overblik over de udfordringer eller uudnyttede muligheder, der er indenfor vores fokusområder.

Vi ønsker at agere som en proaktiv, samarbejdsorienteret og engagerende fond, der arbejder for at skabe nye muligheder og det skal den rette kandidat bidrage til.

I stillingen vil der derfor være et afgørende fokus på at skabe udvikling gennem tætte samarbejder og længerevarende partnerskaber med scene- og billedkunstfeltets institutioner, hvor strategisk, organisatorisk og kunstnerisk udvikling er centrale mål. En af vores vigtigste ambitioner er at bidrage til København som et internationalt centrum for scene- og billedkunst.

Om stillingen
Du skal være med til at skabe overblikket på det kunstfaglige felt og identificere tendenser eller behov inden for vores områder.

Konkret vil dine arbejdsopgaver og ansvarsområder omfatte følgende:

 • Være ansvarlig for at lede og være udviklingspartner i en række af fondens projekter og indsatser.
 • Holde dig selv og relevante medarbejdere opdateret på den nyeste viden inden for scene- og billedkunstområdet.
 • Følge med i og opsøge nyeste tendenser på kunstområdet og bedrive både skrivebords- og fieldresearch.
 • Være med til at facilitere processer og afholde debatter, workshops og dialogmøder med samarbejdspartnere og interessenter.
 • Stå for opfølgning og formidling til bestyrelse, samarbejdspartnere og den brede offentlighed.
 • Koordinere og assistere i forhold til fondens rådgivende juryer og komiteer.
 • Spotte og udvikle nye indsatser samt flerårige samarbejder.
 • Agere match-maker mellem vores samarbejdspartnere og øvrige aktører i feltet.
 • Bidrage til udviklingsprocesser, så de giver mest mulig værdi for kunstinstitutionerne og baseres på eksperimenter samt løbende læring.
 • Understøtte bestyrelsesbetjening i form af udarbejdelse af bestyrelsesnotater - og indstillinger.
 • Udføre administrative opgaver i forhold til samarbejdspartnere.
 • Have dialog med evaluatorer og opfølgning på evalueringer.

Vi er en lille dynamisk enhed, som dagligt arbejder for kunsten. Du vil få stor frihed og ansvar til at udføre dine arbejdsopgaver i et arbejdsmiljø præget af stærkt engagement. Du vil referere til Mette Marcus, direktør og ansvarlig for kunstområdet.

Kunstteamet arbejder tæt sammen indbyrdes, men samarbejder og sparrer også på tværs med Bikubenfondens medarbejdere på socialområdet om, hvordan vi som fond agerer bedst muligt for vores samarbejdspartnere.

Med stillingen udvider Bikubenfonden kunstteamet for bedre at kunne realisere potentiale for kunstinstitutioner. Arbejdet indebærer dels at være udviklingspartner for vores samarbejdspartnere samt at samarbejde om fondens indsatser, der ønsker at fremme forståelsen af kunstens betydning. Den samlede indsat kræver, at du formår at sætte fondens mange filantropiske virkemidler i spil med det formål at opnå størst mulig betydning.

Din profil
Vi søger en medarbejder, der har gode rådgivnings- og projektlederkompetencer. Du skal tage ansvar for og drive egne projekter, samtidig med, at du er god til at samarbejde om fælles opgaver. Du skal være en stærk formidler både mundtligt og skriftligt, og være i stand til at omsætte ny viden og tendenser til konkrete koncepter, der kan være med til at understøtte muligheder på kunstområdet. Du skal besidde evnen til at bevæge dig ud over vanetænkningen, se alternative perspektiver, arbejde relationelt og tænke nyt.

Bikubenfonden har fokus på scenekunst og billedkunst, og det er derfor vigtigt, at du har et solidt netværk inden for disse felter. Vi forventer, at du har en stærk analytisk tilgang, samt en høj faglighed inden for fondens fokusområder og en relevant videregående uddannelse - fx inden for kunst eller kultur. Ydermere ønsker vi en medarbejder, der har mindst 5 års erfaring – fx inden for kunstinstitutioner, kompagnier eller tilsvarende.

Ansøgning
Der er tale om en fuldtidsstilling, som ønskes besat snarest.

Hvis du vil høre mere om stillingen, er du velkommen til at tage kontakt på job@bikubenfonden.dkeller til Mette Marcus på tlf.: 23 83 07 80.

Ansøgning og CV sendes pr. mail job@bikubenfonden.dk

Deadline for ansøgning er søndag den 22. maj 2022. 

I forbindelse med ansættelsesforløbet vil der evt. blive gennemført en personprofiltest.

Læs mere om Bikubenfonden her:  www.bikubenfonden.dk

Foto: Woyzeck på Teater Nordkraft, 2021. Fotograf: Martin Høyer

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Beck Vestergaard

Emilie Beck Vestergaard

Pressekontakt Content Manager Visuel kommunikation 20 95 22 70