Gå til indhold
Bikubenfondens årsberetning 2019
Bikubenfondens årsberetning 2019

Nyhed -

Få et indblik i Bikubenfondens økonomi, strategi og filantropiske satsninger i 2019

I Bikubenfondens årsberetning for 2019 kan du få et indblik i fondens indtjening, uddelinger og økonomiske strategi samt filantropiske satsninger inden for fondens fokusområder; unge på kanten samt aktuel scene- og billedkunst.

På det sociale område har Bikubenfonden fokus på at nyskabe muligheder for udsatte unge i alderen 13-30 år, hvor vi arbejder for at øge unges livsmestring og løfte dem fra kanten af samfundet. I forlængelse af det tog vi i 2019 et yderligere skridt, da vi lancerede et nyt spor med fokus på anbragte unge i overgangen til eget hjem. Formålet med indsatserne her er at sikre unge den støtte, de har brug for i overgangen til eget hjem. Forskning viser nemlig, at hver tredje hjemløse ung i Danmark er tidligere anbragt.

I 2019 var det fem år siden, at vi på socialområdet sammen med en række andre aktører tog de første skridt til det, der senere blev til Hjem til Alle alliancen. Og 2019 blev på mange måder et år, der viste, at alliancen står stærkere end nogensinde før. Det kan du læse mere om i årsberetningen.

På kunstområdet har fonden fokus på aktuel scene- og billedkunst og bistår kunstnere og kulturinstitutioner med at gå nye veje. Og i 2019 valgte vi at gå helt nye veje i måden at gøre det på. Bl.a. stiftede vi selskabet SKITSE, en kunstbutik, som sælger aktuelle kunstneres skitser. Vi så det som en mulighed for at nytænke vores måde at arbejde filantropisk på og hermed undersøge potentialet for at udvide markedet til gavn for kunstnere og kunsten.

I 2019 har vi også set på, hvordan vi som fond bedst muligt styrker scenekunstens potentialer og muligheder for at udvikle sig. På den baggrund udbygger og skærper Bikubenfonden sit fokus på at styrke rammer og processer, der kan nyskabe muligheder for scenekunsten i Danmark. Det har bl.a. ført til samarbejdet HAUT x Bikubenfonden Residency Pop-Up, som skal teste, hvilket potentiale et studio residency har som katalysator for nyskabende scenekunst. Læs mere om dette i årsberetningen.

2019 blev året, hvor fonden opnåede sit højeste afkast i fondens historie
I 2019 opnåede fonden et resultat på koncernniveau på 206,2 mio. kr. mod 75,6 mio. kr. året før. Af resultatet blev der bevilliget 119 mio. kr. til fondsformål mod 76 mio. kr. året før.

Uddelingerne er fordelt på 58 mio. kr. til unge på kanten, 55 mio. kr. til aktuel scene- og billedkunst samt 6 mio. kr. til andre formål. Endvidere er der sket tilbageførsel af uddelinger foretaget i tidligere år for 2 mio. kr., hvilket resulterer i en nettouddeling på 117 mio. kr.

Fonden havde pr. 31. december 2019 en balance på koncernniveau på 2.038,9 mio. kr. mod 1.928,2 mio. kr. året før. Egenkapitalen udgjorde 1.541,7 mio. kr. mod 1.456,4 mio. kr. året før.

Du finder Bikubenfondens digitale årsberetning her.

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27