Gå til indhold
Fra performancen “Vanitas” af Jules Fischer. Foto: William Andreas Wivel
Fra performancen “Vanitas” af Jules Fischer. Foto: William Andreas Wivel

Nyhed -

Kom til Open Studio torsdag den 24. september

Bikubenfonden og kunstnerne Emilia Bergmark, Jules Fischer og Hannibal Andersen inviterer til Open Studio i Fondenes Hus, Otto Mønsteds Gade 5 i København, torsdag den 24. september kl. 17-20. Her kan du møde kunstnerne, se deres atelier og opleve nye værker.

Program:
Kl. 17.15 åbningstale v. Christina Wilson

Kl. 17.45-18.00 ”Et hjem”, artist talk v. Emilia Bergmark

Kl. 18.15-18.30 Artist talk v. Hannibal Andersen

Kl 19.00-19.30 ”VANITAS”, performance af Jules Fischer opført af Kai Merke, Phyllis Akinyi, Julienne Doko & Paolo Gile

Ved arrangementet byder vi på lidt vin og mad og følger naturligvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vi følger løbende udviklingen i COVID-19 situationen og kan være nødsaget til at foretage ændringer af arrangementet.

Kunstnerne ved Open Studio er:

Emilia Bergmark (f. 1986)
Emilia Bergmark er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2018, Gerrit Rietveld Academi i Holland og det eksperimenterende uddannelsesinitiativ i London School of the Damned. Bergmark arbejder formelt med installations- og lydkunst. Hendes idéverden er karakteriseret ved dialog med omverdenen, og mange værker bliver til gennem samarbejder. Hun har været aktuel med soloudstillingen Burnout på Kunsthall 44 Møen, en offentlig skulptur i Simrishamn (SE) og på Kunsthal Varte med soloudstillingen Landskaber.

Ved Open Studio viser Emilia Bergmark ET HJEM, et kunstnerisk forskningsprojekt udviklet i 2020. Resultatet er en udstilling i to dele, som udfolder sig over Øresundsregionen i løbet af september. Den første udstilling åbner den 19. september på Galleri Slätten i Malmø, og anden del af projektet er en site-specifik installation i Bikubenfonden i København.

Jules Fischer (f. 1988)
Jules Fischer er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2017 og har derudover studeret Dans og Koreografi på Den Danske Scenekunstskole samt Art and Social Practice på Portland State University. Fischer arbejder med delegeret performance i et krydsfelt mellem koreografi og billedkunst. Fischers værker er totalinstallatoriske collager af bevægelser, gestik, sætninger, musik og kostumer. Fischer har i samarbejde med professionelle dansere og performere fremvist værker på diverse kunstnerdrevne gallerier samt institutioner som Kunsthal Charlottenborg, Skovsnogen, Overgaden og Tranen, og har modtaget arbejdslegat fra Statens Kunstfond i 2017, 2019 og 2020 samt Agnete Jørgensens Billedhuggerlegat i 2017.

Ved Open Studio viser Jules Fischer performancen VANITAS, som er opført og udarbejdet i samarbejde med Kai Merke, Phyllis Akinyi, Julienne Doko & Paolo Gile. VANITAS søger at håndgribeliggøre ambivalente og modstridende følelser ved at lade publikum konkret træde ind i en flertydighed af stemmer, kroppe og indtryk. VANITAS er sørgelig, smuk, håbefuld og angstfuld simultant.

Hannibal Andersen (f. 1985)
Hannibal Andersen beskæftiger sig med politisk-økonomiske spørgsmål som for eksempel penge, finans, (for)deling, indflydelse, ejerskabsforhold og de narrativer, der via et væld af medier og æstetiske taktikker normaliserer og opretholder den asymmetriske orden vi lever i. Via lyd og billede, performative indslag, modificerede readymades og parafiktive greb – dvs. greb, der digter videre på virkelige hændelser og eksisterende strukturer – sætter han spørgsmålstegn ved den politisk-økonomiske dagsorden, der igen og igen præsenteres som et teknisk anliggende, som en uundgåelig nødvendighed. Hannibal er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi og inden da ved London College of Communication, hvor han studerede lydkunst. Han har udstillet på museer, kunsthaller, kunstnerdrevne steder og festivaler internationalt og i Danmark, og har modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat i 2018, 2019 og 2020. 

Ved Open Studio viser Hannibal Andersen sit seneste arbejde, der undersøger privatiseringen af et tidligere allemandseje, nemlig farverne.

Bikubenfondens atelierprogram
Hvert år tilbyder Bikubenfonden atelierpladser samt rådgivningsforløb til tre relativt nyuddannede kunstnere. Initiativet er etableret med et ønske om at støtte op om den kunstneriske udvikling. Læs mere om Bikubenfondens atelierprogram her.

Emner

Pressekontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Maja Bundgaard Hjorth

Maja Bundgaard Hjorth

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Visuel kommunikation 29 82 08 52

Relateret materiale