Gå til indhold
Lederen for Udviklingsplatformen for Scenekunst tiltræder per 1. april 2016

Nyhed -

Lederen for Udviklingsplatformen for Scenekunst tiltræder per 1. april 2016

Det er med glæde, at bestyrelsen for Udviklingsplatformen kan offentliggøre, at Egil Bjørnsen tiltræder stillingen som leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst per 1. april 2016.

Egil Bjørnsen (N) er et kompetent scenekunstmenneske med erfaring både som kulturleder, forsker og forelæser fra Storbritannien og Norge.

Pernille Møller Taasinge, formand for bestyrelsen siger: Med Egil har vi fundet en leder med en indgående viden om feltet og et hjerte, der banker varmt for scenekunsten og feltets udvikling. Han har en bred indsigt i produktionsvilkår, publikumsudvikling og har erfaring i at arbejde internationalt. Der var et stærkt felt af 41 ansøgere til stillingen, og vi i bestyrelsen er af den opfattelse, at vi har fundet den rette leder, der virkelig kan løfte opgaven med at skabe en helt ny og innovativ organisation med fokus på udvikling, internationalisering og vidensdeling.

Egil Bjørnsen har boet i Danmark det sidste års tid, hvor han har arbejdet som lektor på Telemark University College, Norge. Han har desuden erfaring fra store teaterinstitutioner som Nationaltheatret i Oslo og The Royal Shakespeare Company i England, og fra det frie scenekunstfelt, primært i Norge. Gennem arbejdet som Arts Manager ved the British Council i Oslo har han været en central aktør i at bringe det norske og det britiske scenekunstmiljø tættere sammen. Egil Bjørnsen bringer både ledererfaring og kompetence om kulturelt lederskab, kulturpolitik og scenekunstproduktion til Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Egil Bjørnsen siger: Jeg ser frem til at være en dynamo i at opkvalificere udviklingen i det danske scenekunstfeltet med fokus på den frie scenekunst, projektstøttede og mindre etablerede teatre. Det er glædeligt, at Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Bikubenfonden tager behovet for udvikling alvorligt og har etableret platformen. Jeg ønsker at medvirke til et mere progressivt og kvalificeret scenekunstmiljø med tiltag som bidrager til udvikling af både operationel og strategisk karakter. Jeg ønsker at skabe en inkluderende platform baseret på vidensdeling inden for dansk og international scenekunst.

Nogle af de første opgaver Egil Bjørnsen skal give sig i kast med er at finde fysiske faciliteter i København til platformen, udvikle strategien og aktiviteterne sammen med bestyrelsen samt mødes med branchen. Han vil gradvist trappe arbejdstiden op til fuld tid per 1. juni.

Udviklingsplatformen for Scenekunst er nedsat af Bikubenfonden og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst for perioden 2016-2019 med en årlig bevilling på 3 mio. kr.

Yderligere oplysninger
Formand Pernille Møller Taasinge
Mobil: 2636 0582

Daglig leder Egil Bjørnsen
Mobil: 3042 564

Fakta
Egil Bjørnsen er uddannet cand.merc. fra BI Norwegian Business School, med Master of Arts i European Cultural Policy and Management fra University of Warwick, hvor han også skrev sin doktorafhandling (ph.d.) med fokus på Den Kulturelle Skolesekken, Norges nationale satsning på kultur for børn og unge i skolen.

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27