Gå til indhold
Nu er Bikubenfonden rykket til Københavns Nordvestkvarter

Nyhed -

Nu er Bikubenfonden rykket til Københavns Nordvestkvarter

Bikubenfonden har taget det første skridt mod at etablere sig i Københavns Nordvestkvarter. Fonden er flyttet til et midlertidigt lejemål i Enigheden, indtil den bygning, fonden har købt på Thoravej, er klar til indflytning.

Det var i marts 2021, Bikubenfonden købte en ældre bygning på Thoravej 29 med et ønske om at etablere et nyt sted med fokus på samarbejde, udvikling og innovation inden for social- og kunstområdet. Nu er fonden flyttet til et midlertidigt lejemål i bygningen Enigheden på Lygten 39, indtil ombygningen af Thoravej 29 er færdig.

”At flytte til Københavns Nordvestkvarter, inden vores bygning på Thoravej 29 står klar, giver os dels mulighed for at være tæt på det lokalmiljø, vi skal bo i og lære det at kende, dels at være tæt på den bygning, vi har købt. Vi har allerede taget bygningen i brug til workshops og møder, og i efteråret fyldte Art Hub Copenhagen alle bygningens fem etager med udstillinger. Vi vil fortsætte med at bruge bygningen frem til ombygningsprocessen går i gang,” siger adm. direktør Søren Kaare-Andersen.

Siden købet af Thoravej 29 har Bikubenfonden udskrevet en arkitektkonkurrence og udvalgte i efteråret 2021 en vinder. Et arkitektteam bestående af Pihlmann Architects, entreprenørvirksomheden Hoffmann A/S og ABC Rådgivende Ingeniører skal stå for ombygningen af de fysiske rammer, hvor bæredygtighed og et genkendeligt udtryk i lokalområdet er prioriteret højt.

Desuden arbejder fonden med at udvikle fundamentet for et community på Thoravej 29. Ønsket er at skabe et sted, hvor aktører og eksperter på både social- og kunstområdet kan bo, mødes, dele viden og arbejde sammen med hinanden eller Bikubenfonden. Med flytningen til de nye lokaler tager Bikubenfonden et skridt mere mod at realisere det community. Forventningen er nemlig, at samarbejdet med nogle af de aktører, fonden skal bo sammen med i fremtiden, allerede skal startes op her, siger Søren Kaare-Andersen:

”Med flytningen til Enigheden er det vores mål at tage hul på nogle af de nye samarbejdskonstellationer, vi skal arbejde med på Thoravej 29. Vi og vores samarbejdspartnere skal afprøve nye måder at arbejde på for at finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke virker, inden vi flytter sammen.”

Indtil videre er der lavet aftale med de to selvstændige organisationer Hjem til Alle alliancen og kunstinstitutionen Art Hub Copenhagen om at flytte ind, når bygningen på Thoravej står klar.

Det forventes, at de første kan flytte ind ultimo 2023.

FAKTA
Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der arbejder for at nyskabe muligheder for unge på kanten af samfundet og for aktuel scene- og billedkunst. På det sociale område har fonden fokus på unge på kanten mellem 13-30 år med komplekse sociale problemer. På kunstområdet har fonden fokus på scenekunst og billedkunst og bistår professionelle kunstnere og kulturinstitutioner med at gå nye veje.

I juni 2021 igangsatte Bikubenfonden en arkitektkonkurrence blandt tre teams af arkitekter, entreprenører og ingeniører om ombygning af Thoravej 29. Med en klar transformationsstrategi og et stort fokus på bæredygtighed blev vinderen af konkurrencen et team bestående af Pihlmann Architects, entreprenørvirksomheden Hoffmann A/S og ABC Rådgivende Ingeniører.

Bikubenfonden overtog bygningen på Thoravej 29 per 1. marts 2021 og satte siden et udviklingsarbejde for indhold og arkitektur i gang i samarbejde med udviklings- og konsulentvirksomheden Nordic Development Corporation, arkitektfirmaet Cobe og Dansk Design Center.

Bikubenfonden solgte Fondenes Hus på Otto Mønsteds Gade 5 til P+, Pensionskassen for Akademikere i efteråret 2020. De nye ejere overtog ejendommen den 1. oktober 2020.

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27