Gå til indhold
Oplev transformationen af Thoravej 29 ved Arkitekturens Dag

Nyhed -

Oplev transformationen af Thoravej 29 ved Arkitekturens Dag

Mandag den 3. oktober inviterer Bikubenfonden indenfor på Thoravej 29 sammen med Pihlmann Architects, entreprenørvirksomheden Hoffmann A/S og ABC Rådgivende Ingeniører. Her kan du høre om den store transformation, bygningen skal igennem de næste år og den vision, den skal danne rammerne for.

I København NV står et tidligere kommunalt servicecenter over for en gennemgribende transformation. Bikubenfonden har købt bygningen på Thoravej 29 med ambitionen om at skabe de optimale rammer for inspiration og nytænkning som en del af fondens filantropiske arbejde på socialområdet og i kunstfeltet. I fremtiden kommer bygningen til at huse et community af ambitiøse mennesker fra mange forskellige fagområder, der her kan arbejde sammen, inspirere hinanden og nyde godt af hinandens fagligheder. De tanker vil Bikubenfondens administrerende direktør Søren Kaare-Andersen fortælle mere om, når dørene til Thoravej 29 åbnes på Arkitekturens Dag den 3. oktober.

Her kan man gå en tur i bygningen og ved hjælp af Augmented Reality se, hvordan bygningen 1:1 kommer til at se ud i fremtiden. Man kan møde arkitekt MAA Søren Pihlmann, der vil fortælle om projektets nye æstetiske blik på genanvendelse, hvor der skabes overraskende samstillinger, når eksisterende bygningselementer optræder med nye funktioner og i nye sammenhænge. Projektet forventes at opnå DGNB Guld-certificering.

Ved arrangementet vil projektchef Thøger Østberg, fra entreprenørvirksomheden Hoffmann A/S, desuden fortælle om selve udbudsprocessen og samarbejdsrelationerne, der er etableret i forbindelse med ombygningen. Bikubenfonden har ønsket at invitere yngre talentfulde arkitekter til at løse opgaven og har i samarbejde med Arkitektforeningen tilrettelagt en særlig proces, der sikrede, at unge arkitekter teamede op med erfarne ingeniørvirksomheder.

Deltagelse i arrangementet kræver tilmelding hos: Asbjørn Kristensen Høgsbro, +45 61 24 63 69, akh@bikubenfonden.dk.

Program:
Kl. 14.00: ”Fremtidens centrum for inspiration og nytænkning” - Velkomst v. Bikubenfondens administrerende direktør Søren Kaare-Andersen

Kl. 14.20: Rundvisning begynder

Kl. 14.40: Talk om visionen for arkitekturen og om bevaring af det byggede v. arkitekt MAA Søren Pihlmann

Kl.15.00: Talk om udbudsprocessen og samarbejdsrelationerne v. projektchef Morten Thøger Østberg, Hoffmann A/S

Kl. 15.30: Tak for i dag!

Du kan læse mere om fremtidsplanerne for Thoravej 29 her.

Arkitekturens Dag er en årlig begivenhed, hvor tegnestuer, kommuner, kulturinstitutioner, ildsjæle og foreninger, udviklingsselskaber med flere inviterer til at se, mærke og opleve arkitektur. Dagen fejres over hele verden den første mandag i oktober. Det er Arkitektforeningen, der koordinerer begivenheden i Danmark.

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26