Gå til indhold
Tre teams udvalgt til arkitektkonkurrence om ombygning af Bikubenfondens nye ejendom

Nyhed -

Tre teams udvalgt til arkitektkonkurrence om ombygning af Bikubenfondens nye ejendom

Bikubenfonden købte i marts 2021 en ældre ejendom i Københavns Nordvestkvarter og står nu over for at skulle ombygge den til nye formål. Tre teams af arkitekter, entreprenører og ingeniører er udvalgt til konkurrence om opgaven.

Med formålet om at skabe vedvarende forandringer for udsatte unge og bidrage til udviklingen af en stærk og nyskabende kunstscene arbejder Bikubenfonden i øjeblikket med at skabe et community, hvor mange forskellige aktører fra hhv. social- og kunstområdet arbejder sammen om fælles mål under samme tag. Det samarbejde skal konkret udmønte sig i fondens nyerhvervede bygning på Thoravej i Københavns Nordvestkvarter, og det skal den kommende arkitektur underbygge. Bygningen kommer også til at huse kunstinstitutionen Art Hub Copenhagen, der har planer om at indrette sig med værksteder, atelierer, udstillingsrum og café.

Til udviklingen af bygningen er nu udvalgt tre teams af arkitekter, entreprenører og ingeniører, der skal konkurrere om opgaven. Bikubenfonden har lagt vægt på at invitere yngre talentfulde arkitekter til opgaven, og de har teamet med op med en række erfarne ingeniørvirksomheder. De tre teams, der er udvalgt til konkurrencen består af:

  • bgb a.s. med Arcgency som arkitekt og Øllgaard A/S som ingeniør
  • Hoffmann A/S med Lenschow & Pihlmann som arkitekt og ABC Rådgivende ingeniører som ingeniør
  • Rasmus Friis A/S med Tegnestuen Lokal som arkitekt og Niras som ingeniør

Et fagligt bedømmelsesudvalg bestående af direktør i Arkitektforeningen Lars Autrup, stifter af COBE Dan Stubbergaard, partner i BIG Architects David Zahle og partner i Over Byen arkitekter, Ida Lindberg, vil ud fra et arkitektfagligt synspunkt bedømme de tre teams’ forslag. Herefter vil Bikubenfondens bestyrelse træffe beslutning om, hvem der får udviklingsopgaven. Vinderen af arkitektkonkurrencen offentliggøres i september 2021.

Kategorier

Pressekontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Emilie Beck Vestergaard

Emilie Beck Vestergaard

Pressekontakt Content Manager Visuel kommunikation 20 95 22 70
Marie Andergren

Marie Andergren

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på det sociale område 24 91 56 52
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24401897

Relateret materiale