Gå til indhold
Stéphanie Surrugue og Kåre Quist. Foto: Bjarne Hermansen
Stéphanie Surrugue og Kåre Quist. Foto: Bjarne Hermansen

Nyhed -

Værterne er fundet og musikerne klar til Kronprinsparrets Priser

Kåre Quist og Stéphanie Surrugue er værter, når Kronprinsparrets Priser uddeles den 2. november kl. 21.00. Det sker ved et stort show, som sendes live på DR1 med optrædener fra musikkens og kulturens verden.

Kronprinsparrets Priser runder i år et skarpt hjørne, når D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen den 2. november for femtende gang hylder ekstraordinære præstationer inden for dansk, grønlandsk og færøsk kunst og kultur og sociale indsatser.

For femte år i træk udgør Stéphanie Surrugue og Kåre Quist værtsparret, mens en række etablerede navne fra musikkens og kulturens verden også vil indtage scenen. I år vil blandt andet Alphabeat, Jada, Claus Hempler og Hjalmer stå for aftenens musikalske indslag. Og da det er femtende udgave af prisuddelingen, vil der i den anledning være gensyn med tidligere prismodtagere.

Årets prisuddeling foregår i år i ODEON i Odense, mens hele showet kan følges på DR1, hvor prisuddelingen sendes live kl. 21.00.

Kronprinsparret vil i løbet af aftenen uddele fire priser: Kronprinsparrets Sociale Pris til en organisation eller indsats, der har gjort en markant forskel på det sociale område, og Kronprinsparrets Kulturpris til en ekstraordinær præstation med internationalt format inden for kunst og kultur samt to Stjernedryspriser, der går til spirende talenter på den kunstneriske scene og inden for socialt arbejde.

Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. og et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson. Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr.

Bikubenfonden indstiftede Kronprinsparrets Priser i anledning af Kronprinsparrets bryllup i 2004. Siden er prisuddelingen blevet afholdt i forskellige danske byer, med undtagelse af prisuddelingen i 2013, der blev afholdt i Sydney.

Prisuddelingen har til formål at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kunst og kultur og socialt arbejde.

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale