Gå til indhold
Vikar til natursocial indsats søges

Nyhed -

Vikar til natursocial indsats søges

Bikubenfonden søger vikar med praktisk erfaring i at arbejde med unge på kanten ude i naturen til fondens natursociale indsats Natur til et godt liv og Natur til et godt liv - Laboratoriet.

Har du en socialfaglig baggrund som fx psykolog og en stor viden om naturen, eller har du en baggrund som fx biolog eller naturfagslærer med erfaring indenfor arbejdet med udsatte unge i naturen? Så er det måske dig, vi søger til et 9-måneders vikariat i Svanninge Bjerge på Sydfyn. Her arbejder vi med naturudvikling og -oplevelser, og gennem årene har vi fået stadigt større fokus på naturens potentiale i forhold til socialt udsatte. Dette fokus har udviklet sig til den natursociale indsats, Natur til et godt liv, specifikt målrettet unge fra 13-30 år i udsatte positioner fra hele Danmark. Det kan for eksempel være unge, der er vokset op med alkoholiserede forældre, unge der er anbragt uden for hjemmet eller unge, der har brug for et alternativ til de almindelige skole- og uddannelsestilbud. Som vikar vil dit arbejdsområde ligge i både ’Natur til et godt liv’-indsatsen og i ’Natur til et godt liv – Laboratoriet’. Her arbejder vi sammen med Videnscenter for Friluftsliv og Naturformidling v. Københavns Universitet målrettet for at udvikle en velbegrundet praksis indenfor naturintegreret socialt arbejde. Desuden kan der forekomme ad hoc-opgaver, der omhandler forvaltning og formidling af Svanninge Bjerge.

De væsentligste arbejdsopgaver:

 • Udvikle, tilrettelægge og afprøve naturintegrerede aktiviteter på ture i Svanninge Bjerge. Turene vil være en del af et samlet forløb med fokus på unges livsmestring og udvikles i tæt samarbejde med målgruppen og partnere i Svanninge Bjerge.
 • Indsamle viden med særligt fokus på skriftlig dokumentation omkring afprøvede aktiviteter og forløb samt udvikling af velbegrundet praksis i Svanninge Bjerge.
 • Medvirke til at inddrage de unge, så deres perspektiver og erfaringer inddrages og implementeres i udviklingen af vores formidling og faciliteter.
 • Diverse ad hoc-opgave


Vi søger en profil der:

 • Har en baggrund fx som psykolog eller anden socialfaglig baggrund med viden om naturen eller har en baggrund som fx biolog eller naturfagslærer med erfaring indenfor arbejdet med udsatte unge i naturen.
 • Har erfaring med og er stærk i planlægning og dokumentation af egen praksis.
 • Har gode relationelle kompetencer.
 • Forstår vigtigheden af at møde de unge, hvor de er, og inddrage deres perspektiver, erfaringer og holdninger i udviklingen af praksis.
 • Har viden om naturen og dens fænomener og forstår, hvordan det kan bruges i arbejdet med livsmestring.
 • Kan justere og udvikle egen praksis efter målgruppen og den læring, som vi hele tiden opnår i udviklingsarbejdet.
 • Kan relatere teori til praksis og observationer og arbejde systematisk med afprøvning af metoder.
 • Er fleksibel ift. arbejdstider. Der kan forekomme arbejde både aften og weekend. Dette planlægges i samarbejde med ledelsen.


Vi kan tilbyde:

 • Et vikariat på 9 måneder.
 • Et lille team bestående af blandt andre en biolog/naturformidler og en oldfrue, der arbejder tæt sammen og supplerer hinandens fagligheder.
 • Et fantastisk naturområde at gennemføre ture og udvikle praksis i.
 • En mulighed for at være med til at undersøge og udvikle egen praksis indenfor naturintegreret socialt arbejde.
 • Mulighed for sparring omkring aktiviteter, udvikling og dokumentation.
 • Kompetenceudviklende kurser i Bikubenfondenseget regi.


Der er tale om en fuldtidsstilling på 37 timer om ugen. Primært arbejdssted er i Svanninge Bjerge på Sydfyn, men der forekommer også mødeaktivitet på Bikubenfondens hovedkontor i København. Bikubenfondens chef på socialområdet Sine Egede Eskesen har det overordnede ledelsesmæssige ansvar, men i det daglige vil du referere til biolog og naturformidler Caroline- Marie Vandt Madsen. Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Ønsker du yderligere oplysninger kan du kontakte Caroline-Marie Vandt Madsen på 31 37 56 82. Ansøgning sendes til: cmvm@bikubenfonden.dk senest den 26. oktober 2020 kl. 12.


Om Svanninge Bjerge

Svanninge Bjerge ligger på Sydfyn nord for Faaborg. Området ejes af Bikubenfonden og er udlagt til vild natur. Formålet er at fremme biodiversiteten og efterfølgende formidle de autentiske oplevelser i den vilde natur, der i kombination med vores forskelligartede og unikke landskab i Svanninge Bjerge beriger vores besøgende og ikke mindst målgruppen i den natursociale indsats Natur til et godt liv med naturoplevelser ud over det sædvanlige.

Om Natur til et godt liv og Natur til et godt liv – Laboratoriet

I vores natursociale indsats ’Natur til et godt liv’ stiller vi naturområdet Svanninge Bjerge, naturformidlere og en række faciliteter til rådighed for organisationer og kommunale tilbud, der bruger naturen som element i pædagogiske og/eller terapeutiske forløb med unge i udsatte positioner. Sammen indgår vi et samarbejde eller partnerskab.

Naturen er et unikt sted for både socialt samvær, kropslig udfoldelse, stimulering af nysgerrighed og kreativitet. Der findes desuden forskningsbaserede undersøgelser, der viser, at naturen kan være et helende rum, hvor man kan afstresse kroppen og finde ro. Vi mangler dog mere viden for at kunne sige præcis, hvornår naturen kan gøre en forskel for at understøtte livsmestring hos udsatte unge. I Natur til et godt liv – Laboratoriet arbejder vi derfor sammen med Videnscenter for Friluftsliv og Naturformidling v. Københavns Universitet målrettet for at udvikle en velbegrundet praksis indenfor naturintegreret socialt arbejde.

Om Bikubenfonden

Bikubenfonden er en erhvervsdrivende fond, der arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst. Bikubenfonden ønsker at skabe plads til nytænkning, kvalitet og langsigtede løsninger. I de senere år har Bikubenfonden anvendt cirka 100 millioner kroner om året til filantropisk arbejde.

På kunstområdet arbejder vi med særligt fokus på scene- og billedkunst, hvor vi bistår professionelle kunstnere og kunstinstitutioner med at gå nye veje og realisere deres potentiale. Vi arbejder med udviklingen af den idérigdom og kvalitet, der er på kunstscenen.

På det sociale område har vi særligt fokus på udsatte unge på kanten af samfundet. Vi arbejder ud fra en stærk tro på det enkelte menneskes ressourcer og ønsker at give socialt udsatte unge mulighed for at gå nye veje og realisere deres potentiale.

Læs mere på: www.bikubenfonden.dk

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Beck Vestergaard

Emilie Beck Vestergaard

Pressekontakt Content Manager Visuel kommunikation 20 95 22 70
Karen Marstrand Mygind

Karen Marstrand Mygind

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet 31 58 43 74