Gå til indhold
Årets Reumert får nyt format

Pressemeddelelse -

Årets Reumert får nyt format

Bikubenfonden sprænger nu rammerne for, hvordan Årets Reumert-priserne bliver uddelt. Fonden kan i dag fortælle, at der er et helt nyt format på vej for Danmarks største scenekunstpris, Årets Reumert, som finder sted for 16. gang til sommer.

Særforestilling skabes specielt til Årets Reumert

I 2014 vil Bikubenfonden for første gang gennemføre Årets Reumert som en sær-teaterforestilling. Forestillingen bliver skrevet, iscenesat og opført udelukkende med henblik på Årets Reumert 2014 og opføres kun denne ene aften.

Fra og med 2014 vil Bikubenfonden hvert år engagere en af landets førende kreative kræfter til at skabe og sammensætte Årets Reumert-uddelingen. I 2014 bliver det Reumert-modtager i kategorien Årets Instruktør 2013, Minna Johannesson, som skal stå for aftenen og instruere særforestillingen. Hun vil i løbet af de kommende måneder caste skuespillere, dramatiker og scenograf til særforestillingen Årets Reumert 2014.

Uddelingen af de 16 priser og 10 talentpriser bliver ikke påvirket af det nye format, men vil fortsat blive besluttet af Reumert-juryen.

Tid til fornyelse

Bikubenfonden har stået bag Årets Reumert siden etableringen i 1998. Siden da har fonden hvert år fejret scenekunsten med et af landets største prisshows, der blander prisoverrækkelser med et udvalg af højdepunkter fra den pågældende sæson. Det koncept kendes fra store internationale priser som f.eks. Oscar-uddelingen samt hhv.Broadway’s og West End’s versioner af Årets Reumert, Tony Awards og The Laurence Olivier Award. Men i år udfordrer Bikubenfonden den måde at uddele priser på. Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen forklarer nytænkningen af prisen således:

-   Vi  har, i dialog med teaterbranchen og DR, i løbet af årene finjusteret og videreudviklet rammerne omkring showet. Nu har vi lyst til at gå nye veje for at udfordre prisshowformatet. Vi er enormt nysgerrige i forhold til, om vi kan bringe kunsten og selve prisoverrækkelserne endnu tættere sammen, og derfor prøver vi noget nyt. Vi er fortsat i udviklingsfasen, og jeg kan garantere, at vores ambition er at gøre det nye format både originalt, festligt og underholdende.

Samarbejde med teaterfestival

Når den 16. udgave af Årets Reumert finder sted til næste år, bliver det den 22. juni 2014 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene efter to års afstikkere til Operaen. Hidtil har prisuddelingen altid ligget i april eller første halvdel af maj, men fra i år rykker den helt frem til juni måned. Og det er der en rigtig god grund til. Bikubenfonden har nemlig fra og med 2014 indledt et strategisk samarbejde med Københavns nye store teaterfestival CPH Stage, der præsenterer teater fra hele landet. Inspireret af bl.a. internationale filmfestivaler som Cannes, Berlin og Venedig vil Årets Reumert-prisen fremover altid ligge på festivalens afslutningsdag – og det vil som udgangspunkt altid være en søndag i juni måned.

Årets Reumert året rundt

Det er ikke kun selve prisuddelingen, der bliver nytænkt. Årets Reumert vil fremover ikke blot være en begivenhed, der finder sted en enkelt aften om året. Det vil være en helårs-begivenhed, hvor der løbende vil være aktiviteter relateret til Årets Reumert. Fonden tog tidligere på året initiativ til at afholde de første Reumert-saloner, og de vil dukke op med større frekvens i 2014. De vil dermed skabe fokus på scenekunsten henover året og ikke kun den ene aften, hvor priserne uddeles.

Reumert-salonerne vil indholdsmæssigt fokusere på at skabe en aktuel og samfundsrelevant teaterdebat. Forskellige fagfolk, herunder medlemmer af Reumert-juryen, vil stille op til debataftener med skiftende temaer, og i forløb på omkring en times varighed gå i dialog med hinanden. Målet er at etablere en større bevidsthed om scenekunstens betydning og at tiltrække både fagfolk og et bredere teaterinteresseret publikum.

Bonusinfo om Årets Reumert 2014:
• Årets Reumert 2014 vil blive transmitteret på DR K samme aften den 22. 
juni.
• Næste år kan forestillinger, der har haft premiere fra den 8. april 2013 til 
og med 4. maj 2014, komme i betragtning til at blive nomineret.

Related links

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og Bikubenfondens Museumspriser. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale