Gå til indhold
Årets Reumert hylder scenekunsten og sætter fokus på sæsonens tendenser

Pressemeddelelse -

Årets Reumert hylder scenekunsten og sætter fokus på sæsonens tendenser

Nicolas Bro og Julie Agnete Vang er værter, når modtagerne af Årets Reumert hyldes i Skuespilhuset lørdag den 10. juni. I tiden op til prisuddelingen bliver der sat fokus på det arbejde, der ligger bag de Reumert-nominerede og på årets tendenser inden for scenekunsten. 

Årets Reumert 2017 foregår i Skuespilhuset lørdag den 10. juni. Her hyldes prismodtagerne af branchen og fejres med masser af kærlighed, statuetter og rosende ord. Prisuddelingen er i år produceret af Det Kongelige Teater og iscenesat af instruktør Birgitte Næss-Schmidt med scenografi af Julian Toldam Juhlin.

Følg med i prisoverrækkelsen via live-streaming
Alle kan følge med i prisoverrækkelser, takketaler og underholdende indslag via livestreaming på politiken.dk/reumert og på www.facebook.com/aaretsreumert. På Facebook-siden vil du også kunne læse juryens begrundelser for de enkelte nomineringer og se klip fra nogle af de nominerede forestillinger i tiden op til prisuddelingen.

Få indblik i dansk scenekunst
Formålet med Årets Reumert er at sætte fokus på den levende scenekunst for at hædre nogle af vores største kunstnere og for at stimulere interessen for det levende teater i Danmark, og i år bliver der gjort en særlig indsats for at formidle historierne om de forestillinger og kunstnere, der tegner dansk scenekunst. Bikubenfonden, der står bag Årets Reumert, har indgået et samarbejde med Politiken om at formidle de Reumert-nomineredes arbejde og sætte fokus på de tendenser, der rører sig på scenekunstområdet.

Temasiden politiken.dk/reumert er dedikeret til Årets Reumert og CPH STAGE. Her finder du blandt andet portrætter af Reumert-nominerede, anmeldelser af nominerede forestillinger og nyheder fra CPH STAGE. Der vil desuden blive sat særligt fokus på Årets Talenter med en række videoportrætter, der giver et indblik i, hvem der kan komme til at tegne fremtidens scenekunst.

Debatter og nominerede på CPH STAGE
Bikubenfonden og Politiken Live arrangerer desuden debatarrangementer med fokus på nogle af de Reumert-nominerede forestillinger under CPH STAGE festivalen, der løber fra 31. maj-11.juni. Den 1. juni kan du eksempelvis opleve en Reumertsalon med fokus på revitaliserede klassikere, der har fyldt meget på teatrenes repertoire. Mens Politiken arrangerer en Talk med fokus på den aktuelle flygtningesituation og national identitet, der også har været gennemgående temaer inden for scenekunsten i den forgangne sæson.

Har du lyst til at opleve nogle af de nominerede forestillinger spiller både Lang dags rejse mod nat, Lev Menneske, Bertolt Brechts Svendborgdigte, WoMAN & WOMAN og Lampedusa, der alle er at finde blandt de nominerede, på CPH STAGE festivalen. Se programmet her: http://www.cphstage.dk/program/

FAKTA

Årets Reumert
Årets Reumert blev indstiftet i 1998 af Bikubenfonden. Formålet med Årets Reumert-priserne er at sætte fokus på den levende scenekunst både for at hædre nogle af vores største kunstnere og for at stimulere interessen for det levende teater i Danmark.

CPH STAGE
Bikubenfonden har et tæt samarbejde med CPH STAGE, der samler publikum og branche i København til fejring af scenekunsten i dagene 31. maj -11. juni. På festivalen kan man opleve scenekunst fra hele Danmark og fra udlandet på teatre, alternative scener og i det offentlige rum. Årets Reumert finder sted i Skuespilhuset, som også er festival-centrum, og prisuddelingen markerer afslutningen på festivalen med en stor samlet afslutningsfest.

_____________________________________________________________________

PRESSEKONTAKT

Show & Værter:
Kristina Sindberg/Have Kommunikation
T: 2486 0184
M: kristina@have.dk

Bikubenfonden & Reumert-jury:
Iben Haugaard
T: 26220926
M: ih@bikubenfonden.dk

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, hvis afkast går til sociale og kulturelle formål, som er til gavn for samfundet. Fonden anvendte sidste år 92 millioner kroner til filantropisk arbejde i Danmark og til dels Grønland. På det sociale område har fonden særligt fokus på unge i aldersgruppen 13-30 år med komplekse sociale problemer. På det kulturelle område har fonden særligt fokus på scenekunst og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale