Gå til indhold
Årets Reumert tager publikum med bag scenen

Pressemeddelelse -

Årets Reumert tager publikum med bag scenen

Bikubenfonden uddeler igen i år de 26 Årets Reumert-priser, men derudover er ingenting, som det plejer at være. Denne gang bliver showet skabt af den kreative instruktørduo FIX & FOXY, som består af Tue Biering og Jeppe Kristensen. De har vendt scene og show på vrangen, så prisoverrækkelsen i år finder sted på Skuespilhusets bagscene. Publikum kommer altså i bogstaveligste forstand med bag scenen i det atypiske set-up.

De tre værter, som til Årets Reumert ’15 vil tage sig godt af både prisvindere og publikum, bliver skuespillerne Sigrid Husjord, Kristoffer Fabricius og Troels Thorsen.

”Teater er jo egentlig ikke særligt egnet til at blive vist på tv. Så vores opgave består i at vende det hele på hovedet og skabe et show, der er værd at kigge på. Vi vil forsøge at skabe en aften for det ægte, det ærlige, det levende og ikke mindst det uforudsigelige. Vi vil gerne skabe en aften i en afslappet atmosfære, hvor alle har en fest – både i teatret og på tv.”, udtaler Sigrid Husjord.

Scenen bagfra

FIX & FOXY giver både publikum og seerne hjemme i stuerne mulighed for at komme bag scenen og opleve teatret fra en helt ny vinkel.

”Årets Reumert er en begivenhed der vedrører mange mennesker, og vi vil gerne, at alle kan være med til at lave showet. Teaterbranchen, de nominerede og teatrets publikum. Vi vil sammen med de 1.000 mennesker, som er på bagscenen denne aften skabe en særlig oplevelse for de 50-100.000 danskere, som kigger med hjemme i stuerne.” fortæller Tue Biering.

Uprøvede værter

Selvom de tre værter nok er scenevante, så er de langt fra tv-vante, og ingen af dem har erfaring med prisoverrækkelser. Og med deres flair for improvisation er det ikke til at sige, hvad en aften i deres selskab kommer til at bringe med sig.

”Ingen af os har været værter til sådan et awardshow før. Vi aner jo ikke, hvordan man gør! Vi vil bare gerne sørge for, at det hele ryger lidt ud af kontrol og så selvfølgelig sikre at publikum og seerne har det sjovt. Men der vil absolut være mulighed for, at det kan gå helt galt. Men det er også dér, det bliver spændende, og det er dér, det bliver teater. Så jeg er helt vildt spændt på at se, hvordan det hele ender.", udtaler Troels Thorsen.

Årets Reumert ’15 markerer igen i år afslutningen på CPH:STAGE-festivalen. Festivalen finder sted fra 10. – 21. juni, hvor teatre fra både Danmark og udlandet samles til en 12-dages fejring af scenekunsten.

Årets Reumert ’15 bliver transmitteret direkte fra Skuespilhuset d. 21. juni 2015 kl. 19.00 på DRK.

De nominerede til Årets Reumert ’15 offentliggøres den 5. Maj fra cirka kl. 11.30 live fra jurymødet på www.facebook.com/aaretsreumert samt Twitter @bikubenfonden


Bag om årets hold

FIX & FOXYFIX & FOXY er alias for Tue Biering og Jeppe Kristensen. Duoen står bag teater, performance, sociale interaktioner, soap og film, plus en række selvopfundne genrer. De søger at skabe spændende, kreative universer og finder deres inspiration i pop-kultur, blockbusters, medierne og gammel kitsch.

Sigrid Kandal Husjord er uddannet fra The Commedia School København i 2006-2007 og Lee Strasberg Film & Teatre Institute, New York i 2007. Sigrid er oprindeligt fra Norge, men har spillet et hav af roller på danske teaterscener. Sigrid havde sin debut tilbage i 2007 i Gladsaxe Ny Teaters opsætning af Hamlet. Hun har også turneret med Dansescenen og medvirket i forestillinger på Aveny-T, Aalborg Teater, Husets Teater, Østre Gasværk m.fl. I 2012 modtog hun desuden Årets Reumert i kategorien Bedste Birolle i ’Oliver med et twist’. Fra tv er Sigrid bl.a. kendt for sin rolle i julekalenderen ’Tvillingerne og Julemanden’.

Kristoffer Fabricius er uddannet fra Skuespilskolen ved Odense Teater i 2010. Han har senere medvirket i tv-serien Rita og medvirket i forestillinger som ’Jagged Little Pill’ og ’Palle, Polle & Ruth på eventyr’ på Det Kongelige Teater samt opsætninger på både Aveny-T, Husets Teater, Folketeatret m.fl.

Troels Thorsen er uddannet fra Skuespillerskolen ved Århus Teater i 2004. Siden da har hans karriere bragt ham til Det Kongelige Teater i opsætninger som ’Romeo og Julie’, ’Et dukkehjem’, ’Singin’ in the Rain’ og ’Dette er ikke Stjernekrigstrilogien’. Derudover har Troels haft mindre roller i tv-serier som ’Arvingerne’, ’Borgen’ og ’Danish Dynamite’ samt filmen ’Jagten’. Troels har de sidste par år endvidere arbejdet på DR som satiriker med P1-programmet ’Laika - Gid det gav mening’.

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og  Udstillingsprisen Vision. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27