Gå til indhold
Foto: Hampus Berndtson
Foto: Hampus Berndtson

Pressemeddelelse -

Arkitekturens Dag: Oplev Thoravej 29 – en bygning, der genanvender sig selv

Mandag den 2. oktober kl. 16 inviterer Bikubenfonden indenfor på Thoravej 29 sammen med Pihlmann Architects, entreprenørvirksomheden Hoffmann A/S og ABC Rådgivende Ingeniører. Her kan du høre om den store transformation, bygningen er igennem, og hvordan genanvendelighed spiller en afgørende rolle i dette projekt og i fremtidens byggeri.

Klimaudfordringerne betyder, at vi bliver nødt til at nytænke og udfordre vores forestilling om, hvilke ressourcer, vi har til rådighed, når vi bygger. Transformationen af Thoravej 29 skriver sig ind i denne udvikling: Hele byggeriet er tænkt ud fra et princip om, at bygningen skal genanvende sig selv. Det betyder blandt andet, at eksisterende betondæk genbruges som trapper og inventar, når bygningen åbnes op mellem etagerne. Arbejdet er allerede i fuld gang, og nu kan du opleve det på nærmeste hold.

I anledning af Arkitekturens Dag den 2. oktober åbner vi for byggepladsen og inviterer til en talk om genanvendelighed. Her kan du blive klogere på de visioner og metoder, der ligger til grund for projektet på Thoravej 29, og vi får en diskussion af, hvordan vi fremover kan tænke ressourcer og materialer ind i både arkitektur og kunst. I talken deltager arkitekt MAA Søren Pihlmann fra Pihlmann Architects, adm. direktør Søren Kaare-Andersen fra Bikubenfonden og forfatter og billedkunstner Amalie Smith, der som indledning vil læse et essay op fra publikationen Reset Materials – Towards Sustainable Architecture, der netop er udgivet ifm. udstillingen af samme navn på Copenhagen Contemporary.

Desuden får du muligheden for at gå en tur i bygningen og ved hjælp af Augmented Reality se, hvordan bygningen 1:1 kommer til at se ud i fremtiden. Projektet har fået en DGNB Guld-præcertificering og forventer at opnå den endelige certificering, når bygningen står færdig.

Deltagelse i arrangementet kræver tilmelding via arkitekturensdag@bikubenfonden.dk eller +45 31 79 85 37 inden 29. september.

Program:

Kl. 16.00: Velkomst
Ved adm. direktør Søren Kaare-Andersen, Bikubenfonden

Kl. 16.15: Rundvisning i bygningen
Ved arkitekt MAA Søren Pihlmann, Pihlmann Architects, og projektchef Morten Thøger Østberg, Hoffmann A/S

Kl. 17.00: Talk: Thoravej 29 – en bygning, der genanvender sig selv
Deltagere: Arkitekt MAA Søren Pihlmann, Pihlmann Architects, adm. direktør Søren Kaare-Andersen, Bikubenfonden og forfatter og billedkunstner Amalie Smith. Moderator: Arkitekturanmelder Holger Dahl, Berlingske.

Kl. 18.00: Tak for i dag


FAKTA om Thoravej 29:

På Thoravej 29 i Københavns Nordvestkvarter er en gammel industribygning i gang med en gennemgribende transformation. Bikubenfonden købte bygningen med ambitionen om at skabe de optimale rammer for inspiration og nytænkning som en del af fondens filantropiske arbejde. Når bygningen står færdig, kommer den til at danne ramme om det spirende community Thoravej 29. Et professionelt fællesskab og mødested, med faciliteter født til at bryde med vanetænkningen: Black box, white cube, atelierer, video- og lydstudier, værksteder, formidlingsscene, mødelokaler, arbejdspladser og meget mere. Indtil bygningen står færdig, holder communitiet til på Lygten 39 – også i Nordvest.

Arkitekturens Dag er en årlig begivenhed, hvor tegnestuer, kommuner, kulturinstitutioner, ildsjæle og foreninger, udviklingsselskaber med flere inviterer til at se, mærke og opleve arkitektur. Dagen fejres over hele verden den første mandag i oktober. Det er Arkitektforeningen, der koordinerer begivenheden i Danmark.

Emner

Kategorier


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27