Gå til indhold
"Velkomstdessert" af Kasper Hesselbjerg. Foto: Jenny Sundby
"Velkomstdessert" af Kasper Hesselbjerg. Foto: Jenny Sundby

Pressemeddelelse -

ArtBooking: Nu rykker kunstnerne ind i din stue

ArtBooking er en ny onlineplatform, der gør det nemt for både private, organisationer og virksomheder at booke kunstnere og kunstoplevelser. Den visionære platform er skabt af kunstbutikken SKITSE for at nyskabe vores forståelse af kunstoplevelser og samtidig bidrage til bedre forhold for billedkunstnere i Danmark.

Tag på udflugt og mød en kunstner i atelieret, lær at arbejde med malerteknikker fra den tidlige renæssance eller byd gæster velkommen til din reception med en kunstnerisk madoplevelse.

På ArtBooking.nu kan du også booke kunstnere til paneldebatter, få en kunstnerstyret workshop hjem i din stue eller hyre en performancekunstner til et bryllup eller en festival. Det er blot få eksempler på de mere end 75 kunstoplevelser, der venter, når ArtBooking i dag åbner - sammen med 25 professionelle kunstnere.

Bag initiativet står billedkunstner og daglig leder af SKITSE og ArtBooking, Emilie Kjær, der arbejder med at udvikle nye forretningsmodeller for billedkunstnere - blandt andet ved at skabe muligheder for, at mennesker kan inddrage kunst og kunstnere i nye sammenhænge:

“Med ArtBooking gør vi det nemt for både private, organisationer og virksomheder at få et overblik over nogle af de aktuelle kunstnere, vi har i Danmark - og booke dem til en kunstoplevelse. Vores vision for platformen er at øge synligheden af kunstnere, styrke deres muligheder for indtjening og vise, at kunsten er levende, social, inddragende og underholdende,” siger Emilie Kjær, leder af SKITSE og ArtBooking.

LEVENDE OG NÆRVÆRENDE KUNSTOPLEVELSER
Det nye initiativ udspringer af et ønske om at undersøge vores generelle opfattelse af kunstnere, hvad de arbejder med, og hvem de henvender sig til. Derfor rummer platformen en søgefunktion, hvor besøgende på siden let kan finde kunstnerprofiler på baggrund af aktuelle samfundsemner såsom bæredygtighed, hverdagsliv og teknologi. De kan også søge efter typer af oplevelser som f.eks. teambuilding, workshops eller kunsttur og se prisen på de enkelte kunstevents.

”ArtBooking giver både brugerne ny adgang til samtidskunst, den kunstneriske proces og kunstnerne. Samtidig bidrager vi med nye forretningsmuligheder for billedkunstnere og udvikling af kunstnerisk praksis, når vi er med til at gøre kunsten mere tilgængelig for flere”,siger Dina Vester Feilberg, kunstchef, Bikubenfonden.

DIREKTE KONTAKT TIL KUNSTNERE I HELE LANDET
Finder man et spændende event, er det muligt at kontakte kunstneren, stille spørgsmål og booke kunstoplevelsen. Den direkte kontakt med kunstneren er en vigtig del af ArtBookings ambition om at gøre kunsten og kunstnere mere tilgængelige. Samtidig er ArtBooking en platform, hvor alle indtægter går ubeskåret til kunstnerne selv. Det betyder også, at kunstnerne fastsætter deres honorarer på ArtBooking.

ArtBooking
ArtBooking.nu åbner den 12. oktober kl. 7.00.
Vil du gå på opdagelse i den nye digitale platform? Så følg med her.

ArtBooking er en ny og levende måde at booke og opleve kunst og kunstnere på. Her får du direkte kontakt til en lang række aktuelle samtidskunstnere, der hver især tilbyder forskellige kunstevents, som passer til både fest og fordybelse, til workshops blandt kolleger, giver nye perspektiver i debatter eller skaber samlende aktiviteter i det lokale kulturhus. Alle indtægter går direkte til kunstnerne.

Kunstbutikken SKITSE
Kunstbutikken SKITSE er et indblik i kunstens verden, som man ikke får andre steder. SKITSE sælger kunstneres skitser, eksperimenter og forsøg, fordi de udgør en betydningsfuld del af kunsten selv. Gennem skitserne får man unik adgang til de kunstneriske arbejdsprocesser, der er med til at gøre kunsten tilgængelig for flere.

Kunstbutikken SKITSE åbnede i 2019 med ambitionen om at skabe nye forretningsmodeller for kunst og kunstnere. Foruden skitser fra kunstnernes arbejdsprocesser sælger butikken også merchandise og udbyder kunstneriske workshops. ArtBooking er SKITSEs seneste initiativ i deres arbejde mod at skabe nye indtægtskilder for kunstnere og nye møder med kunsten, læs mere her.

Bikubenfonden
Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for professionelle kunstnere og kunstinstitutioner. I samarbejde med kunstbutikken SKITSE og ArtBooking, ønsker Bikubenfonden at bidrage til at gøre aktuelle billedkunstneres arbejdsproces synlig og tilgængelig gennem formidling af kunstnernes arbejde og en udvidelse af markedet for både kunstnerne selv og de kunstinteresserede, læs mere her.

Mere Information
Emilie Kjær, tlf.: +45 60178122, emk@bikubenfonden.dk
Leder af ARTBOOKING & SKITSE - en del af Bikubenfonden

Jeppe Bo Rasmussen, tlf.: +45 24401897, jbr@bikubenfonden.dk
Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet, Bikubenfonden

Emner

Kategorier


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97