Gå til indhold
Bikubenfonden nytænker sin uddeling af julehjælp

Pressemeddelelse -

Bikubenfonden nytænker sin uddeling af julehjælp

Bikubenfonden har i år besluttet at omstrukturere sin måde at uddele julehjælp på. Hensigten er at skabe endnu større effekt, videndeling og opfølgende støtte til særligt udsatte mennesker.

Bikubenfonden har en lang tradition for julehjælp til kirker, menighedsplejer og humanitære foreninger og organisationer i Danmark og Grønland.  Fonden uddeler årligt i alt 1 mio. kr. til julehjælp – sidste år fordelt på mere end 120 organisationer.

Både landets kirker og humanitære foreninger oplever i disse år en kraftig stigning i antallet af henvendelser fra økonomisk dårligt stillede familier og andre socialt udsatte grupper, der søger om hjælp til at kunne holde jul eller deltage i julefest juleaften eller andre arrangementer i forbindelse med julen.  

Tidligere på året foretog Bikubenfonden i samarbejde med Rådgivende Sociologer en undersøgelse af effekten af fondens uddelinger til julehjælp.

-   Analysen viser, at hjælpen både glæder og gavner de udsatte. Samtidig peger den på en række nye muligheder, som vi har ladet os inspirere af i uddelingen af julehjælp fra 2014 og fremover, fortæller projektchef Sine Egede.
 
Bikubenfonden afholder derfor et inspirations- og informationsmøde om fondens fremtidige uddeling af julehjælp torsdag den 9. oktober kl. 14-15.30 i Fondenes Hus for en række humanitære foreninger og organisationer, der hvert år er med til at uddele julehjælp.  

På mødet vil sociolog Sara Lea Rosenmeier fra Rådgivende Sociologer fremlægge resultaterne af den undersøgelse, de har lavet af Bikubenfondens julehjælp 2013. Desuden vil der være mulighed for at dele viden om, hvad julehjælpen betyder for modtagerne, og hvordan julehjælpen kan blive en del af en social indsats, der varer hele året rundt. Bikubenfonden vil derudover orientere om, hvordan og til hvilke formål organisationer fremover kan søge midler til deres julehjælpsaktiviteter.

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og  Udstillingsprisen Vision. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27