Gå til indhold
Bikubenfonden styrker filantropisk udvikling på tværs af social- og kunstområdet

Pressemeddelelse -

Bikubenfonden styrker filantropisk udvikling på tværs af social- og kunstområdet

Bikubenfonden er i gang med ny organisering af sekretariatet. Direktionen vil i fremtiden bestå af administrerende direktør Søren Kaare-Andersen og udviklingsdirektør Sine Egede Eskesen, der vil fokusere på udvikling af fondens filantropiske strategier, metoder og kompetencer på tværs af social- og kunstområdet. Fonden kommer til at ansætte to nye stærke fagchefer på hhv. kunst- og socialområdet.

Bikubenfonden har gennem de seneste år haft stadigt større fokus på at udvikle sine filantropiske metoder, og det kræver en stærkere ledelsesmæssig prioritering ift. kompetencer og strategi, der går på tværs af de to filantropiske teams i sekretariatet.

- Behovet for at styrke vores tværfaglige udvikling er vokset i takt med nogle af de store indsatser, vi har sat i værk de seneste år og vores fokus på systemforandring. Bikubenfonden er i dag engageret som udviklingspartner i en stor del af de missioner og indsatser, der sættes i gang og arbejder med deltagerorienteret filantropi på både socialområdet og i kunstfeltet. Som det seneste tiltag er vi i gang med at opbygge et community, der går på tværs af de to områder, vi arbejder med, og vi er meget optagede af, hvordan vi kan inspirere og lære af hinanden gennem forskellige faglige vinkler og perspektiver. Denne udvikling kræver et særligt fokus i direktionen,’ siger Søren Kaare-Andersen.

Med den nye stilling som udviklingsdirektør flytter Sine Egede Eskesen sit fokus fra socialområdet til et fokus på filantropiske strategier, metoder og kompetencer, der går på tværs af social- og kunstteamet i fonden.

Nye fagchefer for kunst- og socialområdet
Bikubenfonden arbejder fortsat for at nyskabe muligheder for unge på kanten af samfundet og for aktuel scene- og billedkunst, og den nye organisation kommer også til at betyde, at der skal ansættes to nye fagchefer for fondens fokusområder. Rekrutteringsprocessen bliver sat i gang i den kommende tid, og ansættelserne bliver meldt ud i takt med, at stillingerne bliver besat.

Ændringerne i fondens organisation sker på baggrund af, at nuværende direktør Mette Marcus har valgt at opsige sin stilling i fonden for at starte et nyt kapitel i sit liv. Den ny organisering træder i kraft, når Mette Marcus stopper ved udgangen af februar. Der vil være mulighed for at sige farvel til Mette Marcus den 27. feb. Kl. 15 i Bikubenfonden.

Emner

Kategorier


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26