Gå til indhold
Botoft, Stokholm og Jørgensen er værter ved Årets Reumert

Pressemeddelelse -

Botoft, Stokholm og Jørgensen er værter ved Årets Reumert

Operaen bliver fyldt af magi og overraskelser, når dansk scenekunst hyldes ved Årets Reumert 2016 søndag den 12. juni kl. 20. Rasmus Botoft er vært ved showet og flankeres af Nikolaj Stokholm og Bodil Jørgensen. Showet transmitteres direkte på DRK.

Teatret er et foranderligt rum, og det er Årets Reumert også. Hvert år tager showet, ligesom en teaterforestilling, form efter de hoveder og hænder, der skaber det. I år vil Eventministeriet sætte deres tydelige præg på showet, der hylder scenens kunstnere. Rasmus Botoft er vært og leder publikum gennem en aften fyldt af magi, poesi og komik. Han flankeres af medvært Nikolaj Stokholm, mens Bodil Jørgensen sørger for at overrække Reumert-statuetter og rosende jury-ord til årets prismodtagere.

- Det er i teatrets magiske mørke, vores drømme kan forløses. Barndommens tabte poesi kan genoplives. Håbet genvindes. Stedet hvor vi kan grine, så der ikke er et øje tørt. Scenens rum er stedet, hvor vores smerte og vores sorg kan få luft, og vores sår heles. Vi har gjort os umage med at sammensætte et flot hold af dygtige mennesker til Årets Reumert 2016, og med udgangspunkt i det store tomme rum, hvor alt kan ske, er det vores ydmyge ambition at hylde Teatret og Scenekunsten, så fladskærmene gløder og græder hjemme i stuerne, og Operaen lyser op. Vi kan slet ikke vente, vi glæder os til Reumert 2016, siger vært Rasmus Botoft.

DRK transmitterer Årets Reumert 2016 direkte fra Operaen søndag den 12. juni kl. 20. De nominerede til Årets Reumert 2016 offentliggøres live på Twitter og Facebook fra Reumert-juryens nomineringsmøde den 26. april 2016. Følg med på hhv. @bikubenfonden og www.facebook.com/aaretsreumert.

Fokus på årets teatertendenser
Hvert år sætter Bikubenfonden fokus på årets teatertendenser og hylder de ekstraordinære præstationer inden for dansk scenekunst med Årets Reumert. Showet markerer afslutningen på CPH:STAGE-festivalen, der samler publikum og teaterbranchen i København til fejring af scenekunsten i dagene 1.-12. juni. På festivalen kan man opleve scenekunst fra hele Danmark og fra udlandet på teatre, alternative scener og i det offentlige rum.

Ud over selve Reumert-showet arrangerer Bikubenfonden i løbet af foråret en række Reumert-saloner, hvor forskellige temaer inden for scenekunsten tages op til debat. Salonerne er gratis, men kræver tilmelding. Hold øje med www.facebook.com/aaretsreumert.

Årets Reumert holdet 2016

Vært Rasmus Botoft (f. 1972)
Botoft er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Århus Teater i 1999. Han var tilknyttet Det Kongelige Teater fra 2002-2007, hvor han bl.a. havde hovedrollen som Ferdinand i Kabale og Kærlighed (2003) og som Figaro i Figaros Bryllup (2004). Botoft har desuden en lang række film-og tv-roller bag sig, bl.a. i filmen Mennesker bliver spist (2015), tv-serierne Lykke (2011) og Mens vi presser citronen (2015), hvor han havde rollen som Kim. Sammen med skuespiller Martin Buch udviklede Botoft satireshowet Rytteriet, der startede som et radioprogram men som hurtigt fik tv-premiere på DR2 og desuden er blevet opført på Bellevue Teater som Rytteriet Live.

Vært Nikolaj Stokholm (f. 1990)
Trods sin unge alder har Stokholm allerede en lang karriere på den danske stand-up scene bag sig. Han startede i TV2 Zulus Comedy Fight Club i 2009 og har siden da kunnet opleves i utallige live og tv-optrædener. I fjernsynet arbejder han både bag og foran kameraet, og hans værtsroller på DR-Ultra har hurtigt gjort ham folkelig. Derudover spiller Stokholm også den kejtede Øland i den prisbelønnede komedieserie Sjit Happens. Det er ikke første gang Stokholm skal stå på scenen som vært, han optræder hyppigt som konferencier bl.a. på Zulu Comedy Festival Preview Show.

Vært Bodil Jørgensen (f. 1961)
Jørgensen er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1990. Hun har haft hovedroller i en lang række film og tv-serier bl.a. Mennesker bliver spist (2015)og All Inclusive (2014). For rollerne i Idioterne (1998) og Hvidstengruppen (2012) modtog Jørgensen en Robert for bedste kvindelige hovedrolle. Ud over en bred tv-og filmkarriere har Jørgensen spillet med i utallige teaterforestillinger rundt omkring i landet. Hun har bl.a. haft roller på Det Kongelige Teater og er lige nu aktuel i Tartuffe (2016) på Betty Nansen Teatret. Til sommer kan Jørgensen atter opleves i Tivoli-revyen Tam Tam i Glassalen.

Instruktør Anders Lundorph (f. 1975)
Lundorph er uddannet instruktør fra Rose Bruford College of Speech and Drama i London i 2004. Han har iscenesat forestillinger på store og små teatre i Danmark og udlandet, bl.a. Boys Don’t Cry (2014)på Eventministeriet/Det Kongelige teater, Direktøren for det hele (2015) på Malmø Stadsteater og Vores sensommer på Østre Gasværk (2015). Ved siden af teatret har Lundorph desuden instrueret en lang række radiodramaer bl.a. for DR Radio Fiktion. I 2016 iscenesætter han Odense Sommerrevy. Han er derudover også tilknyttet forskellige projekter som manuskriptudvikler og underviser på diverse teaterskoler.

Musiker og komponist Mikkel Hess (f. 1976)
Hess er uddannet fra Rytmisk Musik Konservatorium i 2001 og har siden da arbejdet som komponist og musiker på en lang række projekter i både ind- og udland. Hess er grundlægger af Hess Is More, som startede i 2003 som et soloprojekt, men siden da har udviklet sig til et større musikensemble med musikere fra København og New York. Ud over Hess Is More samarbejder Hess med flere kunstnere, ligesom han producerer musik til både film, teater og ballet.

Eventministeriet
Det Kongelige Teater stiftede Eventministeriet i 2008 i forbindelse med åbningen af Skuespilhuset. Med stor kærlighed til scenekunsten udfordrer de måden at tænke teater på i et tæt samspil mellem skuespillere, musik og rum. Eventministeriet er ledet af Rikke Hedeager og støttet af Bikubenfonden.

PRESSEKONTAKT

Show & Værter:
Kristina Sindberg/Have Kommunikation
T: 2486 0184
M: kristina@have.dk

Bikubenfonden & Reumert-jury:
Iben Haugaard
T: 26220926
M: ih@bikubenfonden.dk

Ved brug af foto skal fotograf Marc Fluri krediteres.

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Ud over at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og  Udstillingsprisen Vision. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale