Gå til indhold
Dansk-australsk udvekslingsprogram skudt i gang af H.K.H. Kronprins Frederik

Pressemeddelelse -

Dansk-australsk udvekslingsprogram skudt i gang af H.K.H. Kronprins Frederik

Fredag den 25. oktober blev det nye dansk-australske tværfaglige udvekslingsprogram 'MADE by the Opera House' lanceret i Sydney med deltagelse af bl.a. Kronprinsparret og Kulturminister Marianne Jelved. Ved samme lejlighed blev navnene på det første hold australske udvekslingsstuderende offentliggjort. De fem studerende er de første i rækken på i alt 100, der inden for de næste 10 år skal på udveksling i henholdsvis Danmark og Australien.

Lanceringen af 'MADE by the Opera House' fandt sted i Sydney Opera House i anledning af den officielle 40 års fejring. I forlængelse heraf afholdt Sydney Opera House i samarbejde med City of Sydney og Kulturstyrelsen arkitektur- og designsymposiet 'Architecture Makes the City'.
MADE-lanceringen havde udover H.K.H. Kronprins Frederik og Kulturminister Marianne Jelved en række prominente australske talere fra det kunstneriske og politiske miljø i New South Wales.

H.K.H. Kronprins Frederik udtaler:
- MADE-udvekslingsprogrammet kommer til at udgøre en vigtig platform for tværfagligt samspil mellem studerende inden for arkitektur, design og ingeniørvidenskab. En platform, der kan være med til at materialisere storslåede drømme, og som samtidig understreger de gode relationer mellem vore to lande.

Efter lanceringen mødtes Kronprinsparret med MADE-programmets danske og australske partnere, sponsorer samt de fem udvalgte australske studerende.

I alt 128 studerende fra arkitekt-, design- og ingeniøruddannelserne fra hele New South Wales har søgt om deltagelse i 'MADE by the Opera House'. Ud af dette felt er der udvalgt fem talentfulde studerende. De er alle meget fagligt stærke, har interesse for den tværfaglige arbejdsmetode samt gode kommunikations- og samarbejdskompetencer. De fem udvalgte studerende er:

  • Laura Craft, Bachelor of Engineering (Civil) / Bachelor Of Design in Architecture, University of Sydney
  • Robert Martin, Bachelor of Architecture, University of Sydney
  • Jennifer McMaster, Masters of Architecture, University of Sydney
  • Olivia Savio-Matev, Bachelor of Design in Interior and Spatial Design, University of Technology Sydney
  • Matthew Wells, Combined Bachelor of Engineering and Commerce, University of Sydney

De australske studerende kommer til Danmark i perioden januar – februar 2014, hvor de vil arbejde på et projekt hos Henning Larsen Architects.

-

Pressemeddelelsen er udsendt af Det Kgl. Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering i samarbejde med Dreyers Fond, Det Obelske Familiefond og Bikubenfonden den 25. oktober 2013.


Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og Bikubenfondens Museumspriser. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale