Gå til indhold
Esbjerg er værtsby når Kronprinsparret uddeler priser

Pressemeddelelse -

Esbjerg er værtsby når Kronprinsparret uddeler priser

Når markante indsatser inden for kunst, kultur og socialt arbejde hædres med Kronprinsparrets Priser, kommer det i år til at foregå i Musikhuset Esbjerg. Showet produceres i samarbejde med DR og sendes live på DR1 og DRTV lørdag den 4. november kl. 21.00.

Kronprinsparrets Priser afholdes hvert år i skiftende danske byer, og i år indtager D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen scenen i Musikhuset Esbjerg. Det bliver en festlig aften, hvor markante indsatser inden for kunst, kultur og socialt arbejde bliver hædret ved et stort show med optrædener fra musikkens og kulturens verden.

Værtsby med rigt og alsidigt kulturliv
Omsluttet af Vadehavet er Esbjerg kendt for både sin skønne natur og sin førende rolle i Danmarks grønne omstilling. Langt størstedelen af alle vindmøller i Nordsøen udskibes herfra og lige nu er byen ved at installere verdens største havvandsvarmepumpe. Men Esbjerg har også et rigt kulturliv og rummer både spillesteder, teater, opera, museer og ikke mindst Musikhuset Esbjerg, der i år danner rammen om Kronprinsparrets Priser.

- Vi glæder os meget til at byde D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen velkommen og er stolte af at lægge by til det store og populære show, som jo har det gode formål at hylde nogle helt særlige indsatser. Det bliver en fantastisk aften, som også giver os en unik chance for at markere Esbjerg stærkt på det kulturelle landkort. Esbjerg er en by fuld af energi og muligheder, og vi tror på, at oplevelser i kulturens verden skaber både glæde, stolthed og fællesskab, siger Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune.

Musikhuset Esbjerg, der er tegnet af Jan og Jørn Utzon, har siden 1997 lagt scene til et væld af kulturoplevelser. Musikhuset er fysisk forbundet med Esbjerg Kunstmuseum og huser også Den Ny Opera, og det udgør på den måde et meget alsidigt kulturhus.

- Det er en stor ære at få lov til at være vært for Kronprinsparrets Priser, og vi glæder os enormt meget til at byde hele Danmark inden for i vores smukke hus, siger Torben Seldrup, direktør i Musikhuset Esbjerg.

Sådan følger du med
Kronprinsparret uddeler i alt fire priser, og modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris bliver først afsløret under showet i Musikhuset Esbjerg den 4. november, mens to stjernedryspriser bliver offentliggjort i tiden op til prisuddelingen.

Billetsalget til Kronprinsparrets Priser 2023 åbner i løbet af september. Du kan holde dig opdateret på www.mhe.dk, hvorfra billetsalget også kommer til at ske.

Du kan desuden se showet på DR1 og DRTV lørdag den 4. november kl. 21.00 og følge prisuddelingen på DR’s, Bikubenfondens og Kongehusets digitale platforme.

FAKTA
Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Der uddeles fire priser. Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. og et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson. Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr. Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret.

Læs mere om Kronprinsparrets Priser her.

Emner

Kategorier


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26