Gå til indhold
​Fonde vil reducere hjemløshed

Pressemeddelelse -

​Fonde vil reducere hjemløshed

Med et ambitiøst ønske om at halvere antallet af hjemløse går Hjem til Alle alliancen, Dreyers Fond og Bikubenfonden nu sammen om en målrettet indsats. Første step er en analyse fra tænketanken Kraka med konkrete anvisninger til at afhjælpe hjemløsehed. Næste step er en konference, der samler og aktiverer beslutningstagerne på området.

”Hos Dreyers Fond ønsker vi at påvirke samfundet positivt og i denne sammenhæng at biddrage til, at hjemløsheden i Danmark bliver kraftigt reduceret – og helst halveret. Vi har allieret os med erfarne aktører for at kunne sikre resultater. Ud over selve fundingen har vi også et stærkt bagland af arkitekter og advokater at spille på banen,” siger Bo Rygaard, direktør i Dreyers Fond.

Dreyers Fonds filantropiske arbejde er rettet mod arkitekter og advokater, og det er første gang, at fonden aktivt har valgt at støtte et alment område. Støtten går blandt andet til udarbejdelse af analyser, af hvad Norge og Finland har gjort for at reducere antallet af hjemløse med henholdsvis 35 og 13 procent over 10 år. Alle findings bliver oversat til dansk kontekst med beregninger af, hvad det vil koste at halvere hjemløsheden samt konkrete handlingsforslag til beslutningstagere.

Med et mål om politiske tiltag

”I ti år har skiftende danske regeringer haft som målsætning at nedbringe antallet af hjemløse. Det er derfor bekymrende, at antallet af hjemløse siden 2009 kun er steget, og i dag er 33 procent højere end for 10 år siden. I samme periode har både Finland og Norge formået at nedbringe antallet af hjemløse betragteligt ved systematisk at arbejde med ’Housing First’. Vi ønsker med anbefalingerne fra Krakas analyser at præsentere konkrete forslag, til hvordan vi én gang for alle får vendt udviklingen i Danmark,” siger Vibe Klarup, direktør i Hjem til Alle alliancen.

Hjem til Alle alliancen består af 19 partnere, herunder en lang række fonde og humanitære organisationer. Alliancen blev etableret i januar 2016 med funding fra Bikubenfonden, der også spiller en stor rolle i det aktuelle projekt. Direktør i Bikubenfonden Søren Kaare-Andersen forklarer:

”Det er positivt, at flere fonde i dag løfter et stort ansvar i forhold til at bekæmpe hjemløshed – både individuelt og i samarbejde. Skal kurven knækkes yderligere, er der brug for mere viden og gode erfaringer for at finde de helt rigtige politiske løsninger. Det er baggrunden for, at vi støtter op om analysen samt en konference, der kan skabe den nødvendige politiske opmærksomhed om problemer og løsninger”.

Samarbejdsparterne er enige om, at det er nødvendigt ikke kun at engagere det socialpolitiske område, men også at få det boligpolitiske felt aktiveret. Med baglandet af både advokater og arkitekter er Dreyers Fond med til at sætte rammen herfor og lægger med Valencia også lokaler til lanceringskonferencen, som parterne afholder den 12. maj 2020.

KONTAKT
Hjem til Alle Direktør Vibe Klarup, tlf. + 45 2612 1832, vibe@hjemtilalle.dk
Dreyers Fond Kommunikationsansvarlig Katrine Krebs, tlf. + 45 6166 4447, presse@dreyersfond.dk
Bikubenfonden Kommunikationschef Marianne With Bindslev, tlf. + 45 2067 3038, mwb@bikubenfonden.dk

Emner


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Pressekontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Julie Salling Lind

Julie Salling Lind

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Visuel kommunikation 31 76 83 77