Gå til indhold
Vibe Klarup Voetmann. Fotokredit: Søren Petersen, Sønderborg
Vibe Klarup Voetmann. Fotokredit: Søren Petersen, Sønderborg

Pressemeddelelse -

Formand for Frivilligrådet skal lede Hjem til Alle alliancen

Vibe Klarup Voetmann bliver sekretariatsleder for Hjem til Alle alliancen. Hun tiltræder 1. august 2016 og skal drive arbejdet med at reducere og forbygge hjemløshed blandt unge gennem en tværgående indsats mellem det offentlige, erhvervslivet og civilsamfundet.

Der bliver stadigt flere unge hjemløse i Danmark. Siden 2009 har der været en stigning på 76 % blandt de 18-29-årige. Således udgør denne gruppe nu en tredjedel af alle hjemløse i Danmark. Hjem til Alle alliancen har til formål af knække kurven på den udvikling ved hjælp af en helhedsorienteret indsats, der inddrager kræfter fra både det offentlig, det private og civilsamfundet. Og det bliver formand for Regeringens Frivilligråd og tidligere adm. direktør i hhv. Danner og Psykiatrifonden Vibe Klarup Voetmann, der som nyudnævnt sekretariatsleder kommer til at drive arbejdet.

- Det er på tide at gå nye veje for at løse så vigtigt et samfundsproblem. Hjem til Alle alliancen er et modigt initiativ, og jeg glæder mig til at arbejde med denne meget ambitiøse indsats mod hjemløshed,´ siger Vibe Klarup Voetmann.

Helhedsorienteret alliance
Som sekretariatsleder skal Voetmann stå for det strategiske arbejde og den løbende udvikling og koordinering af Hjem til Alle alliancens koncepter og sørge for, at alliancens mange forskellige aktører taler sammen og deler viden på området. Som tidligere direktør i hhv. Danner og Psykriatrifonden og et mangeårigt engagement i socialt arbejde har Voetmann et grundlæggende kendskab til områder som sårbare børn og unge, prostituerede, psykisk sygdom og misbrug, som alle berører den komplekse problemstilling, Hjem til Alle alliancen arbejder med.

- Skal man hjemløseproblemet til livs, er der behov for at finde nye løsninger, som dels handler om at skaffe tag over hovedet til de unge hjemløse, men som også fokuserer på job, uddannelse, sundhed og fællesskaber. Det arbejder Hjem til Alle alliancen for, fortæller Anders Kirschhoff, direktør i Københavns Kommune, der er en del af alliancens initiativ- og styregruppe.

- Vi er meget glade for at få en sekretariatsleder, der har erfaring med at arbejde på tværs af sektorer og som kan binde det offentlige sammen med private aktører og civilsamfund. Vi lykkes kun med denne indsats, hvis vi deler vores viden og arbejder sammen om at finde ud af, hvad der virker’, siger Søren Kaare-Andersen, direktør i Bikubenfonden, som også er en del af alliancens initiativ- og styregruppe.

Ansættelsesudvalget har bestået af Bikubenfonden og Københavns Kommune.

FAKTA

Vibe Klarup Voetmann
Vibe Klarup Voetmann, der er uddannet cand. Scient. Adm., er ud over sin formandspost i Regeringens Frivilligråd også bestyrelsesformand i tænketanken Cevea og næstformand i Børns Vilkår. Hun har blandt andet været adm. direktør for Danner og Psykiatrifonden. Senest har Voetmann været programchef for medborgerskab og socialøkonomi i Sønderborg Kommune. Voetmann tiltræder stillingen som sekretariatsleder for Hjem til Alle alliancen 1. august 2016.

Hjem til Alle alliancen
Hjem til Alle Alliancen skal reducere og forebygge hjemløshed blandt unge i Danmark. Alliancen samler alle dem, der kan og vil bidrage i en aktionsfokuseret alliance, som skal bekæmpe hjemløshed hos de unge. Alliancen skal omdanne nationale og internationale analyser til konkrete aktioner, forstærke fælleskaber for og med unge hjemløse og forbinde eksperter, kommuner, erhvervsliv, uddannelser, organisationer og de unge hjemløse om løsninger på tværs af sektorer og tæt på de hjemløse.

Alliancen er etableret på initiativ af styregruppen, som består af Bikubenfonden, Københavns Kommune, Helsefonden, Realdania, KAB, Falck, Professionshøjskolen Metropol, Ungdommens Røde Kors, SAND – de hjemløses landsorganisation, KL og Socialstyrelsen.

Alliancen tager sit afsæt i en foranalyse, som initiativgruppen Bikubenfonden, Helsefonden, Københavns Kommune og Realdania i 2015 har fået udført af SPUK, samt en undersøgelse om hjemløse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, offentliggjort den 15. september 2015. Alliancen starter med udgangspunkt i at knække kurven på den udvikling, som denne data viser:

 • 80% stigning i antallet af hjemløse de sidste fire år
 • I 2009 var der i Danmark 633 hjemløse mellem 18 og 24 år. I 2015 var tallet 1172 svarende til en stigning på 85 %
 • Halvdelen af unge hjemløse har mindst ét misbrug af alkohol eller stoffer
 • Halvdelen af unge hjemløse har en psykisk sygdom
 • Stofmisbrug er årsag til hjemløshed hos 35% af de unge mænd og 24% af de unge kvinder
 • Knap hver tredje hjemløs er mellem 18 og 29 år gammel
 • Over halvdelen af unge hjemløse under 23 år kommer fra et middelklassehjem, hvor hverken mor eller far har misbrug eller psykisk sygdom
 • Emner

  Kategorier


  Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

  Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og  Udstillingsprisen Vision. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

  Kontakt

  Iben Haugaard

  Iben Haugaard

  Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
  Jeppe Bo Rasmussen

  Jeppe Bo Rasmussen

  Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
  Emilie Refsgaard

  Emilie Refsgaard

  Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
  Marie Futtrup

  Marie Futtrup

  Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

  Relateret materiale