Gå til indhold
Jobcenterindsats i Esbjerg og det kunstneriske studio How to Kill a Dog modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser

Pressemeddelelse -

Jobcenterindsats i Esbjerg og det kunstneriske studio How to Kill a Dog modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser

Det bliver indsatsen Energi til Hinanden, der hjælper unge i Esbjerg med at finde vej mod en uddannelse eller et job, og det kunstneriske studio How to Kill a Dog, der modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser 2023. Priserne bliver overrakt lørdag den 4. november, når Kronprinsparrets Priser uddeles i Musikhuset Esbjerg ved et show, der sendes live klokken 21.00 på DR1 og på DRTV.

Kronprinsparrets to stjernedryspriser gives hvert år til en kunstner, som har vist mod til at gå nye veje inden for sit kunstneriske felt, og en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. Sammen med prisen får de to modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser hver 100.000 kr.

Indsatsen Energi til Hinanden i Vindmøllen
Den kommunale indsats Energi til Hinanden modtager dette års sociale stjernedryspris for at tage afsæt i de unges behov og ønsker og tage nye metoder i brug, når de guider unge på vej mod job og uddannelse. Dermed viser de en inspirerende tilgang til en af samfundets store udfordringer.

Energi til Hinanden er en del af Vindmøllen, der drives af Esbjerg Jobcenter, og har til formål at give unge mennesker redskaber til bedre at kunne klare sig i et job eller på skolebænken. Siden projektet blev iværksat i 2020, er 183 unge visiteret til Vindmøllen, heraf er mere end halvdelen kommet i job eller uddannelse.

I Energi til Hinanden forsøger de at skabe en anderledes type jobcenter, der kan få de unge til selv at ønske at komme i job eller uddannelse. Indsatsen er placeret på Platformen i Østerbyen i Esbjerg kommune, for at skabe de bedste, uformelle rammer i målet om at skabe forandring for de unge. Formålet med indsatsen er ligeledes at give de unge redskaber til bedre at kunne klare sig på en uddannelse eller i et job.

How to Kill a Dog
Det kunstneriske og tværæstetiske studio How to Kill a Dog med Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen i spidsen, modtager årets kulturelle stjernedryspris for at sætte fokus på vigtige emner som køn, identitet og ligestilling, inddrage publikum og skabe ærlig scenekunst, der er både er sanseligt, sjovt og grænseoverskridende.

Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen dimitterede begge fra Den Danske Scenekunstskole i 2019 og stiftede samme år How to Kill a Dog med missionen om at indtage teaterscenernes nærværende rum, så det intime bliver politisk. Siden har de skabt en scenekunstnerisk trilogi med de tre forestillinger Velkommen til Pandora, Lolita for Altid og Farvel til Madonna, ligesom de har skabt deres første tv-serie, Killjoy, der handler om en ung kvindes kamp for orgasme.

De to kunstnere insisterer på at have det sjovt, mens de gennem deres koncertperformances både nedbryder grænserne for, hvordan man plejer at lave scenekunst, og hvad man kan tillade sig som kvinde i vores samtid.

Prisoverrækkelse direkte på DR1
Energi til Hinanden og How to Kill a Dog får overrakt stjernedryspriserne ved Kronprinsparrets Priser, der finder sted i Musikhuset Esbjerg lørdag den 4. november. Prisuddelingen sendes direkte på DR1 kl. 21.00 og på DRTV. Her er Kåre Quist vært, mens blandt andre Blæst, Carpark North og eee gee vil optræde.

FAKTA om Kronprinsparrets Priser
Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret, og formålet er at synliggøre og anerkende dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Der uddeles i alt fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris offentliggøres ved prisuddelingen i Musikhuset Esbjerg den 4. november.

Kronprinsparrets Priser er hæderspriser og kan ikke søges. Prismodtagerne udpeges af Kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer, der har ekspertise inden for henholdsvis kunst og kultur og socialt arbejde

FAKTA om Stjernedrysprismodtagerne

Energi til Hinanden:

 • I 2020 iværksatte Den Sociale Kapitalfond, Socialt Udviklingscenter og Esbjerg Kommune pilotprojektet Energi til Hinanden, som er støttet af Lauritzen Fonden.
 • Vindmøllen er placeret i den tidligere efterskole Bieringhus i Østerby i Esbjerg.
 • Esbjerg Jobcenter driver Vindmøllen, men der er tale om et neutralt sted, hvor unge kan møde andre unge og få vejledning.
 • Projektet skal gerne åbne flere lokale virksomheders øjne og døre for unge i udsatte positioner som potentielle medarbejdere.
 • 183 unge har været visiteret til projektet, og over halvdelen af dem har afsluttet forløbet.

How to Kill a Dog:

 • How to Kill a Dog består af musiker og skuespiller Emma Sehested Høeg og instruktør Jennifer Vedsted Christensen, visual artist Petruska Miehe-Renard og kreativ producent Amanda Tilia Hamelle.
 • Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christensen dimitterede begge fra Den Danske Scenekunstskole i sommeren 2019.
 • De stiftede det kunstneriske studio How to Kill a Dog i maj 2019.
 • Billetterne til deres fælles afgangsprojekt, Velkommen til Pandora, blev revet væk, og de måtte forlænge spilleperioden af fire omgange.
 • Den sidste forestilling, Farvel til Madonna, fra deres scenekunstneriske trilogi, solgte over 10.000 billetter.
 • How to Kill a Dog blev i 2020 udvalgt til ‘Den unge kunstneriske elite’, et talentprogram under Statens Kunstfond.

Udvalgte værker af How to Kill a Dog:

 • 2023 Killjoy (serie)
 • 2023 Farvel til Madonna (forestilling)
 • 2021 Lolita for altid (forestilling)
 • 2019 Velkommen til Pandora (forestilling)

Emner

Kategorier


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26