Gå til indhold
KØS igangsætter innovativt udstillingsprogram på museets nye forplads med bevilling på 2,6 mio. kr. fra Bikubenfonden

Pressemeddelelse -

KØS igangsætter innovativt udstillingsprogram på museets nye forplads med bevilling på 2,6 mio. kr. fra Bikubenfonden

Med en bevilling på 2,6 mio. kr. fra Bikubenfonden kan KØS Museum for kunst i det offentlige rum nu realisere en række nye kunstneriske aktiviteter på museets forplads De 111 hvide plateauer. Over en 2-årig periode vil pladsen, der er skabt af billedkunstner Ann Lislegaard, danne rammen om midlertidige kunstprojekter af nationale og internationale kunstnere. Kunstnerne vil komme til at dække et bredt genremæssigt felt, der spænder fra klassisk og eksperimenterende skulptur til lyd- og lyskunst.

Et eksperimenterende udstillingsrum

Med indvielsen af pladsen De 111 hvide plateauer skabt af billedkunstner Ann Lislegaard kunne KØS i oktober 2014 præsentere en ny platform for museets aktiviteter. Bevillingen fra Bikubenfonden på 2,6 mio. kr. gør det nu også muligt at tage pladsen i brug som udstillingsrum. "Som Danmarks eneste museum for kunst i det offentlige rum er det en stor glæde, at KØS takket være en generøs donation fra Bikubenfonden nu kan realisere sin vision om at levendegøre pladsen som et eksperimenterende kunstrum, der trækker museet og kunsten ud i byrummet og byrummet ind i museet. Med bevillingen kan De 111 hvide plateauer blive det monument for fremtiden, hvor mennesker og kunst kan mødes på nye måder, en vision som Ann Lislegaard og vi har drømt om under tilblivelsen af pladsen", udtaler museumsdirektør Christine Buhl Andersen.

Levende og inspirerende mødested

De fremtidige kunstprojekter, som vil blive realiseret på KØS’ forplads i løbet af de næste par år, vil både byde på danske og udenlandske kunstneres stedsspecifikke kunstprojekter. De 111 hvide plateauer, der er skabt af billedkunstner Ann Lislegaard i samarbejde med landskabsarkitekt Sophie Sahlqvist, er på én gang et kunstværk, et udstillingsrum og et opholdssted i byen, hvor børn, unge og voksne inddrages gennem sociale og kulturelle aktiviteter. Det kan ske, når besøgende tager plads ved de udendørs borde ved KØS Café, eller når skatere, legende børn og løbeklubber bringer forpladsens funktioner i spil på en ny og engagerende måde, men også med koncerter, debatarrangementer mv. Den fornemme bevilling fra Bikubenfonden er nu det første store skridt i udviklingen af pladsen som udstillingssted for kunst i det offentlige rum. 

Emner

Tags


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og  Udstillingsprisen Vision. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Pressekontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Julie Salling Lind

Julie Salling Lind

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Visuel kommunikation 31 76 83 77