Gå til indhold
Veronika Geiger, Nat Bloch Gregersen og Viktoria Wendel Skousen inviterer sammen med Bikubenfonden til Open Studio.
Veronika Geiger, Nat Bloch Gregersen og Viktoria Wendel Skousen inviterer sammen med Bikubenfonden til Open Studio.

Pressemeddelelse -

Kom til Open Studio onsdag den 23. maj kl. 16-20 og oplev ny kunst

Bikubenfonden og kunstnerne Nat Bloch Gregersen, Veronika Geiger og Viktoria Wendel Skousen inviterer til Open Studio i Fondenes Hus, Otto Mønsteds Gade 5, 1571 København V onsdag den 23. maj kl. 16-20. Her kan du møde kunstnerne, få en rundvisning i atelieret og opleve nye værker. Eftermiddagen byder blandt andet på en oplæsning af Nat Bloch Gregersen kl. 17.


Til Open Studio kan du opleve værker af:

Nat Bloch Gregersen (f.1986) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2015 samt Forfatterstudiet i Tromsø (NO) 2017. Gregersen arbejder med skulptur, installation, lyd og tekst. Materialer som flydende plastik, salt, tekstil og lys indgår i viskøse og porøse installationer i et tredimensionelt rum. Gennem en dualistisk tilgang opstår forskydninger mellem form og materiale; det syntetiske og organiske, det tunge og lette, det usynlige og synlige. Særligt arbejdet med transparens tilfører elementer af noget metafysisk; den fysiske verden afsøges som katalysator, eller sprog, for en immateriel forbindelse mellem menneske og natur. Gregersen har tidligere udstillet på Antenna Media Gallery i Kyoto (JP), Overgaden, Institut for Samtidskunst i København samt Kunsthal Aarhus i Aarhus.


Veronika Geiger (f. 1987) er uddannet fra Iceland Academy of the Artsi 2016. Huner optaget af grundvilkåret tid og af, hvordan vi oplever og forstår landskab i en nutidig kontekst. Hun arbejder interdisciplinært i krydsfeltet mellem fotografi og geologi. Ofte tager hendes værker udgangspunkt i faktuelle og konkrete elementer lånt fra geologien, men resultatet fremstår i et abstrakt visuelt sprog med en betoning af materialets stoflighed. Det centrale i Veronika Geigers praksis er at sætte den geologiske tidsforståelse over for vores egen biologiske tid. Sten er et materiale, der konkretiserer tiden. En sten undergår store forandringer over tid og muliggør en indsigt i de forskellige komplekse processer og tidsligheder på vores planet.

Viktoria Wendel Skousen (f. 1987) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og Akademie der Bildenden Künste Wien i 2015. Hendes værker undersøger forskellige magtforhold inden for kunsten; samlingens autoritet, forholdet mellem tekst og billede, intime relationer og blikkets magt. Hun arbejder i medierne fotografi, træsnit, silketryk, tegning og med tekst og taler. Viktoria Wendel Skousen har tidligere udstillet på Remap Athens, Münchner Künstlerhaus, Piscine v. Aarhus Kunsthal og er nomineret til Queen Sonja Print Award 2018. Hun er desuden stifter af det internetbaserede kunsttidsskrift Texted.

FAKTA

Bikubenfondens atelierprogram
Hvert år tilbyder Bikubenfonden atelierpladser samt rådgivningsforløb til tre nyuddannede kunstnere. Initiativet er etableret med et ønske om at støtte op om kunstnerisk udvikling. Læs mere om Bikubenfondens atelierprogram her: http://www.bikubenfonden.dk/kunstneratelier-i-fondenes-hus

Emner


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, som arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst. På det sociale område har fonden fokus på unge i aldersgruppen 13-30 år med komplekse sociale problemer. På kulturområdet har fonden fokus på scene- og billedkunst og bistår professionelle kunstnere og kulturinstitutioner med at gå nye veje. I 2017 anvendte Bikubenfonden 113,8 millioner kroner til filantropisk arbejde i Kongeriget Danmark.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Beck Vestergaard

Emilie Beck Vestergaard

Pressekontakt Content Manager Visuel kommunikation 20 95 22 70
Karen Marstrand Mygind

Karen Marstrand Mygind

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet 31 58 43 74
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale