Gå til indhold
På foto værker af fra venstre:  Ida Sønder Thorhauge, Alexander Tillegreen og Biba Fibiger.
På foto værker af fra venstre: Ida Sønder Thorhauge, Alexander Tillegreen og Biba Fibiger.

Pressemeddelelse -

Kom til Open Studio tirsdag den 21. maj

Som en del af CPH Art Weeks program inviterer Bikubenfonden og kunstnerne Ida Sønder Thorhauge, Alexander Tillegreen og Biba Fibiger til Open Studio i Fondenes Hus, Otto Mønsteds Gade 5, 1571 København V tirsdag den 21. maj kl. 16-20. Her kan du møde kunstnerne, se deres atelier og opleve nye værker.

IDA SØNDER THORHAUGE (f. 1990): Ida Sønder Thorhauge er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2016. Thorhauge arbejder med maleri og skulptur. Gennem en række arketypiske grundfigurer undersøger hun universelle forestillingsbilleder og det kollektivt ubevidste. Konceptuelt repræsenterer figurerne forskellige karaktertræk og stemninger, og tilsammen udgør de et kartotek af mulige sammensatte fortællinger som en slags komplekse emojis eller udvidede piktogrammer. Undersøgelsen af det klichéfyldte er en vigtig drivkraft i Thorhauges praksis, som en undersøgelse af de historier og billeder vi kollektivt skaber. De arketypiske grundfigurer i værkerne refererer især til klassiske eventyr og popkulturelle fortællinger, hvor spændinger mellem karakterer udfoldes. Identitet, valg og døden er vigtige temaer i hendes praksis. Thorhauge har for nyligt haft en soloudstilling på det kunstnerdrevne udstillingssted OK Corral, og har tidligere udstillet på Kunsthal Aarhus og Kunsthal Nord i Aalborg. I 2016 co-etablerede hun kunstnergruppen og det kuratoriske kollektiv Piscine.

ALEXANDER TILLEGREEN (f. 1991)
Alexander Tillegreen er uddannet ved HFBK Städelschule i Frankfurt i 2017. Derudover har han studeret på The Cooper Union School of Art i New York samt Københavns Universitet, hvor han har læst kunsthistorie og sound studies. Tillegreen arbejder både med maleri, grafik og lydværker i form af lydinstallationer og performances, hvor lyssætning og arkitektoniske interventioner er vigtige greb. I værkerne arbejder Tillegreen med flere lag af f.eks. lyd, kunsthistoriske og musikteoretiske referencer, stilistiske tilgange og materialer. Ofte relaterer værkerne sig til hinanden, og de trækker bl.a. på det autobiografiske samt spændingsforholdet mellem individ og kollektiv. Tillegreen har deltaget i udstillinger samt performances på Museum for Moderne Kunst Frankfurt, CTM Transmediale Festival, Kunsthalle Darmstadt, fffriedrich Frankfurt, Agnes Maybach, Galerie Jean Claude Maier, Galleri Tom Christoffersen, Fotografisk Center, Code Art Fair og Statens Museum for Kunst.

BIBA FIBIGER (f. 1984)
Biba Fibiger er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København i 2016. Gennem skulpturelle landskaber undersøger Fibiger grænsefeltet mellem struktur, objekt, billede og funktion. Materialerne består primært af keramik, beton, papirarbejder og stål. Fibigers interesse kredser om de teknologier og billedstrømme, vi benytter til at afkode, producere og positionere os i verden med, herunder protetiske måleinstrumenter og kroppen som teknologi – og ikke mindst hvordan vi selv bliver læst og kodet i denne konstante, spiralerende udveksling. Fibiger har haft flere solo- og gruppeudstillinger i København, Amsterdam og Berlin. I 2017 modtog Fibiger Statens Kunstfonds Arbejdslegat. Herudover har hun været nomineret til Charlottenborgs jurypris 2012, Helge og Merete Finsens legat 2011, KE-prisen 2008 og DCK’s talentpris 2008.

Hvert år tilbyder Bikubenfonden atelierpladser samt rådgivningsforløb til tre nyuddannede kunstnere. Initiativet er etableret med et ønske om at støtte op om kunstnerisk udvikling. Læs mere om Bikubenfondens atelierlegat her.

Emner

Kategorier


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale