Gå til indhold
Millionstøtte til musikprojekt med fokus på socialt udsatte

Pressemeddelelse -

Millionstøtte til musikprojekt med fokus på socialt udsatte

Musikstarter er blandt andet blevet en realitet takket være et partnerskab med Bikubenfonden. Fonden har netop valgt at forsætte partnerskabet med yderligere 3 millioner kr. til perioden 2015 til 2016, hvilket giver Musikstarter muligheden for at udvikle sig. I 2013 lancerede rockbandet Nephew og foreningen Ungdomsringen projektet Musikstarter, der er musikkens svar på fodboldskoler. Kernen i projektet er Musikstarter Camps i efterårsferien, hvor unge mellem 13 og 18 år mødes og øver, spiller og komponerer musik. 

Musikstarter fik en flyvende start i 2013 med tre camps, hvor der deltog ca. 250 unge. Sidste år voksede projektet til seks camps og et deltagerantal på næsten 500 unge. ”Jeg er utrolig glad for, at Bikubenfonden har valgt at forsætte vores samarbejde. Det er en anerkendelse af, at vi har et rigtig godt projekt, som har stor betydning for mange unge. Ikke kun de velfungerende, men i særdeleshed også de som er socialt udsatte og som har det svært,” siger formand for Ungdomsringen Simon Kollerup.

Musikstarter har samarbejdet med Bikubenfonden siden projektets start, hvor Bikubenfondens støtte har været med til at sikre, at Musikstarter bliver tilgængelig for alle uanset økonomisk formåen og social baggrund. ”I Bikubenfonden arbejder vi med kunst og kultur som løftestang for at skabe positive forandringer for socialt udsatte børn og unge. Musikstarter er et ambitiøst projekt baseret på et inkluderende fællesskab, der giver alle typer unge succesoplevelser og styrker deres sociale kompetencer og modstandskraft,” siger Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen.

Ideen til Musikstarter kommer fra det danske band Nephew, og tanken er at skabe et rum, hvor unge kan mødes i et fællesskab omkring musikken ”En klog mand fortalte mig engang at en kampagne starter stort og blive mindre, mens en bevægelse starter småt og vokser sig stor. Musikstarter er tænkt som en bevægelse og jeg tager hatten af for Bikubenfonden for at se dette og støtte noget, der først giver resultater på den lange bane. Hvis vi insisterer på at, flere børn og unge har med musik at gøre, vil vi en dag stå med mennesker der kan finde ud af at øve sig, få ideer og samarbejde med andre om dem. Men det kræver, at man sigter længere end en enkelt tv-sæson. Det gør Bikubenfonden. Respekt!” siger Simon Kvamm fra Nephew.

Musikstarter er for alle unge mellem 13 og 18 år, men har et særligt fokus på sårbare og socialt udsatte unge. Med musikken som katalysator har Musikstarter bevist, at unge fra alle sociale lag kan få stort udbytte af at være en del af projektet. Netop for at styrke dette fokus, bliver der i 2015 startet en mentorordning. Formålet er både at rekruttere flere socialt udsatte unge, og at sikre de får et godt udbytte af at deltage i Musikstarter. ”Med mentorordningen vil vi gøre en indsats for, at inkludere flere udsatte og sårbare unge i et nyt fællesskab. Det skal være med til blandt andet, at styrke deres sociale kompetencer, og dermed gøre dem til livsduelige unge, som bliver hele mennesker, der er i stand til at navigere i en kompleks verden,” afslutter Simon Kollerup.

Musikstarter Camps i efterårsferien arrangeres af Ungdomsringen, der er en forening af fritids- og ungdomsklubber og ungdomsskoler. Her er det de lokale klubber og ungdomsskoler, der står for at arrangerer hver deres camp. Det er også gennem Ungdomsringens klubber og ungdomsskoler, at de unge kan møde de lokale musikstartere. Det er ildsjæle med sans for musik og en stor lyst til at gøre noget for de unge. Hvad enten det er at give dem en god oplevelse, hvor de styrker deres personlige kompetencer, eller det er at give en hjælpende hånd, når hverdagen giver udfordringer.

Fakta:

  • Musikstarter er grundlagt af Nephew og Ungdomsringen i 2013, og projektet ejes ligeligt af de to parter.
  • I 2014 var der seks Musikstarter camps: Camp Nordjylland i Aalborg, Camp Midtjylland i Aarhus, Camp Syddanmark i Sønderborg, Camp Fyn i Oure, Camp Nordsjælland i Ølstykke og Camp København i København.
  • I 2015 afholdes der ligeledes seks Musikstarter Camps.
  • Udover partnerskabet med Bikubenfonden (med en bevilling på 1,1 millioner kr. i for 2013-2014 og 3 millioner kr. fra 2015-2016) har Roskilde Festival støttet projektet de to første år. Derudover støtter Wibroe, Duckert og partners med produktionen af den virtuelle Musikstarter med toturials på facebook.
  • Musikstarter vandt en Danish Music Award i 2014 for Årets idé og musikmagasinet Gaffas pris ”Årets skulderklap” i 2013.

Related links

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og  Udstillingsprisen Vision. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27