Gå til indhold
Nephew, Ungdomsringen og Roskilde Festival skaber Musikstarter Camps for unge med støtte fra Bikubenfonden

Pressemeddelelse -

Nephew, Ungdomsringen og Roskilde Festival skaber Musikstarter Camps for unge med støtte fra Bikubenfonden

I en tid hvor under 30 procent af landets folkeskoler tilbyder musik som valgfag, men hvor musik samtidig dyrkes som konkurrencesport på tv, har rockbandet Nephew taget et nyt initiativ. Sammen med Ungdomsringen og Roskilde Festival lancerer bandet nu projektet Musikstarter med støtte fra Bikubenfonden.

 Musikstarter er et tilbud til alle unge mellem 13 og 18 år, som har til formål at få flere unge i gang med at spille musik. Dels udfra bandets egen erfaring om at dét at øve sig på et instrument, kan overføres og bruges i anden læring, og måske ligefrem gøre det sjovere at gå i skole. Og også at fællesskabet omkring skabelse og udførelse af musik rummer en kollosal styrke. En styrke som i nogen grad bliver overset i tiden.

"Begreberne ’Flid og Fælleskab’ er ikke ligefrem sexede i øjeblikket, men det er vores mål at gøre dem det igen. For det er en vild fornemmelse at blive bedre til at spille, og det er endnu vildere at blive det sammen med andre. At stå sammen flere mennesker og skabe én lyd kan ikke sammenlignes med noget andet", siger Simon Kvamm fra Nephew.

Kernen i Musikstarter er de Musikstarter Camps, som Nephew, Ungdomsringen og Roskilde Festival arrangerer rundt omkring i Danmark i efterårsferien 2013. Her vil de unge kunne modtage traditionel undervisning, masterclasses ved professionelle, samt have mulighed for både at indspille og optræde for hinanden.
"Men vigtigst af alt vil de unge kunne opleve fællesskab omkring musik på et helt overordnet plan. Snakke om musik, grine af musik, græde til musik, drømme om musik", siger Steen Jørgensen, formand for Foreningen Roskilde Festival.

Med donationerne fra Roskilde Festival og Bikubenfonden er afholdelsen af Musikstarter Camps i efterårsferien i både 2013 og 2014 sikret.
I Bikubenfonden tror vi på, at socialt udsatte og sårbare unge kan få succesoplevelser og kompetencer via musikken, som kan bidrage til, at de får øjnene op for egne potentialer. Vores donation sikrer, at Musikstarter bliver tilgængeligt for alle uanset økonomisk formåen og social baggrund”, siger Søren Kaare-Andersen, direktør i Bikubenfonden.
Roskilde Festival har doneret 1 mio. kr., mens Bikubenfonden støtter projektet med 1,1 mio. kr. og hermed sikrer, at socialt udsatte unge også får mulighed for at deltage. Mindst to ud af foreløbig otte camps afholdes i socialt belastede boligområder.

Musikstarter vil også være et aktivt tilbud i årets resterende 51 uger. På facebook.com/musikstarter, som er et læringssite skabt af Peoplegroup, kommer man blandt andet til selv at kunne spille sammen med Nephew, og derefter dele oplevelsen med vennerne.
Det bliver sjovt, og man kan lære noget. Men selvom vi er vilde med resultatet, er der dog stadig ingen sammenligning mellem at sidde derhjemme og jamme med Nephew, og så stå i et øvelokale med vennerne. Facebooksitet har som hovedformål at sende de unge direkte videre til Ungdomsringen”, siger Henrik Juul, kreativ direktør i Peoplegroup.

På Facebook kan man derfor også komme i kontakt med sin lokale ungdomsklub, og musiklæreren her. De lokale musik-ildsjæle i ungdomsklubberne bliver rygraden i Musikstarter. De ER så at sige Musikstarterne!
"Ungdomsringen repræsenterer over 1000 fritids-, junior-, og ungdomsklubber samt ungdomsskoler over hele landet, og det er i disse miljøer, de lokale Musikstartere tilbyder undervisning og samspil. Også selvom man aldrig før har haft et instrument mellem hænderne", siger Ungdomsringens formand, Maja Panduro, og tilføjer, at ”klubber og ungdomsskoler står centralt som omdrejningspunkter for Musikstarter, fordi de er let tilgængelige for unge, både på geografisk og mentalt plan og giver større børn og unge plads til oplevelser, fordybelse, spontanitet, kulturel udvikling og demokratisk dannelse”.

-

Pressemeddelelsen er udsendt af Ungdomsringen den 14. august 2013

Related links

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og Bikubenfondens Museumspriser. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27