Gå til indhold
Ny seniorrådgiver skal være med til at skabe systemiske forandringer for udsatte unge

Pressemeddelelse -

Ny seniorrådgiver skal være med til at skabe systemiske forandringer for udsatte unge

1. april starter Jesper Christiansen som ny seniorrådgiver på socialområdet i Bikubenfonden. Han skal blandt andet være med til at skabe systemiske forandringer sammen med fondens samarbejdspartnere samt spotte og udvikle innovative løsninger, der kan skabe nye veje for unge på kanten af samfundet.

Jesper Christiansen kommer fra en stilling som direktør og medstifter af organisationen States of Change, hvor han de seneste år har arbejdet med regeringers, organisationers og globale institutioners systemiske forandringskapacitet. Desuden har han indsigter og erfaringer fra blandt andet den engelske innovationsfond Nesta, Regeringens innovationsenhed MindLab og den canadiske sociale innovationsenhed InWithForward.

Direktør i Bikubenfonden, Sine Egede Eskesen, er begejstret for at kunne byde Jesper Christiansen velkommen:

”Jesper har en unik erfaring med at skabe social innovation – også i en international kontekst. Vi tørster efter systeminnovation på socialområdet. På trods af et omfattende hjælpesystem og skiftende regeringers strategier og mål ser vi, at antallet af unge hjemløse stiger, at anbragte unge mister fodfæstet i overgangen til voksenlivet, og at tusindvis af unge står uden for job og uddannelse. Derfor er der behov for at systemerne – hele vejen rundt om de unge – gør tingene på nye måder. Denne nytænkning ser jeg frem til, at Jesper kan bidrage til sammen med vores samarbejdspartnere.”

”Jeg glæder mig til at blive en del af Bikubenfonden og bringe min erfaring i spil til gavn for unge på kanten. Mit arbejde med at skabe offentlig innovation i både Danmark og udlandet de seneste 15 år har bl.a. lært mig, at vi er nødt til at rykke ved de grundlæggende systemforståelser og forudsætninger, der holder alt for mange af samfundets unge fast i sårbare og uholdbare situationer. Jeg ser frem til igen at kunne gøre en forskel i en dansk kontekst og arbejde for, hvordan vi som samfund bliver bedre til at lykkes med at udfolde unge på kantens potentiale,” siger Jesper Christiansen.

En af de første store indsatser, Jesper skal arbejde med, er partnerskabet ’En vej til alle’, hvor Bikubenfonden sammen med unge og sociale aktører vil bidrage med inspiration til Reformkommissionens arbejde med at skabe nye løsninger, der kan skabe en vej til job og uddannelse for unge på kanten af samfundet.

Emner


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Beck Vestergaard

Emilie Beck Vestergaard

Pressekontakt Content Manager Visuel kommunikation 20 95 22 70
Karen Marstrand Mygind

Karen Marstrand Mygind

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet 31 58 43 74
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27