Gå til indhold
Reumert-saloner 2014: Debat om scenekunsten

Pressemeddelelse -

Reumert-saloner 2014: Debat om scenekunsten

Fem Reumert-saloner vil her i foråret danne rammen for aktuelle og samfundsrelevante teaterdebatter i hele landet. April måned byder blandt andet på en samtale med tiltrædende chef for Kgl. Teater Morten Hesseldahl, der for første gang diskuterer teatrets rolle fremadrettet. Målet er at skabe debat om scenekunstens betydning og at tiltrække både fagfolk og et bredere teaterinteresseret publikum.

Det er Bikubenfonden, der står bag Reumert-salonerne, som skal være med til at få Årets Reumert til at leve hele året. Reumert-salonerne er allerede blevet skudt i gang i Roskilde og i Aalborg, og frem til Årets Reumert i juni vil yderligere fem saloner finde sted rundt om i landet. Der er gratis adgang til alle Reumert-saloner.

’Det Kongelige Teaters rolle – en samtale med kommende chef for Det Kgl. Teater, Morten Hesseldahl’

Onsdag den 9. april kl. 16.30 åbner Det Kongelige Teater op for den næste Reumert-salon. Her vil teatrets kommende chef Morten Hesseldahl med to andre teaterchefer, Martin Lyngbo fra Mungo Park og Kitte Wagner fra Nørrebro Teater, diskutere, hvilke opgaver nationalscenen skal løfte fremover. Hvordan indfrier man ambitionen om at skulle være hele Danmarks teater? Og i hvor høj grad skal Det Kgl. Teater betragtes som en public service institution på linje med DR? Politikens teaterredaktør og medlem af Reumert-juryen Monna Dithmer er moderator på salonen, som finder sted i Skuespilhusets Foyer. Tilmelding til denne salon er ikke nødvendig.

’Publikum besætter teatret’

Onsdag den 30. april kl. 17.00 rykker Reumert-salonen til borgerscenen på Aarhus Teater. Denne teatersæson har været præget af nye forestillingsformater, der på forskellig vis bringer mennesker og deres historier på scenen. Historierne bliver delt med andre borgere i salen, og grænsen mellem scene og sal opløses. Denne nye form går under betegnelsen ’virkelighedsteater’ og vil være hovedfokus i debatten, som bliver ledet af den tidligere rektor for Dramatikeruddannelsen, Cand. Phil. Janicke Branth. Panelet består af instruktør fra Aarhus Teater, Anne Zacho Søgaard, teaterchef på Svalegangen, Per Smedegaard, Martin Brandt Djupdræt fra Den Gamle By og lektor ved Aarhus Universitet, Ida Krøgholt.
For information om tilmelding, gå ind på www.aarhusteater.dk eller www.aaretsreumert.dk.

’Årets nominerede’

I slutningen af maj og i midten af juni danner Det Kongelige Teater over to omgange rammen for en Reumert-salon om årets Reumert-nominerede skuespillere, dramatikere, instruktører, scenografer osv. Debatterne afholdes i Gamle Scenes balkonfoyer. Panelet kommer til at bestå af nogle af de Reumert-nominerede, som bliver offentliggjort den 5. maj, og moderatorerne bliver Jyllands-Postens teateranmelder og Reumert-jurymedlem Henrik Lyding og Berlingskes teaterredaktør og Reumert-jurymedlem Jakob Steen Olsen.
For information om tilmelding, gå ind på www.kglteater.dk eller www.aaretsreumert.dk.

’The performing arts facing globalization, digitalization and co-creation’ – åbning af de Nordiske Scenekunstdage i samarbejde med Dansk ITI

Onsdag den 18. juni kl. 16 danner Republique rammen for en Reumert-salon om de udfordringer og muligheder, der ligger i globalisering og digitalisering. Mød fem spændende forskere og scenekunstnere, der giver et indblik i den nye realitet, som scenekunsten står midt i. Debatten styres af teaterredaktør på Politiken og medlem af Reumert-juryen, Monna Dithmer, med et panel bestående af filosof og instruktør Alexandros Mistriotis, sceneinstruktør og formand for projektstøtteudvalget for scenekunst Ditte Maria Bjerg, lektor i dans Christopher Engdahl, seismonaut Christian Schwartz Lausten og Christian Have fra Have Kommunikation.

For information om tilmelding, gå ind påwww.nordicperformingartsdays.dk eller www.aaretsreumert.dk

Bikubenfondens første Reumert-saloner i år kunne opleves i februar måned, hvor Aaben Dans i Roskilde og Aalborg Teater dannede rammen for debatter om dans og om teatrets fornyelse og tilgængelighed.

Årets Reumert – få billetter sættes til salg den 19. maj

Årets Reumert løber af stablen for 16. gang den 22. juni 2014. Her vil Bikubenfonden for første gang gennemføre Årets Reumert som en sær-teaterforestilling. I år er det Reumert-modtager i kategorien Årets Instruktør 2013, Minna Johannesson, som har sat holdet og instruerer særforestillingen. Man vil også kunne opleve Årets Reumert på DRK samme aften.

Uddelingen af de 16 priser og op til 10 talentpriser bliver ikke påvirket af det nye format, men vil fortsat blive besluttet af Reumert-juryen.
Den 19. maj vil et begrænset antal billetter blive sat i salg via www.kglteater.dk.

Følg med på facebook www.facebook.com/aaretsreumert og på denne hjemmeside, hvor der vil offentliggøres video og podcast fra hver enkelt Reumert-salon.

Related links

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og Bikubenfondens Museumspriser. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale