Gå til indhold
Udstillingsprisen Vision 2023: Har du en visionær udstillingsidé?

Pressemeddelelse -

Udstillingsprisen Vision 2023: Har du en visionær udstillingsidé?

Bikubenfonden inviterer uafhængige kuratorer, kunsthaller, museer og andre udstillingsaktører til at deltage i Udstillingsprisen Vision 2023, så den mest visionære udstillingsidé kan realiseres. Der er åbent for at indsende idéer i perioden 20. februar – 6. marts, 2023.

Med Udstillingsprisen Vision indbyder Bikubenfonden hvert år uafhængige kuratorer, kunsthaller, museer og andre udstillingsaktører med afsæt i billedkunsten til at få realiseret et visionært udstillingskoncept med nutidig relevans.

Prismodtageren gives op mod 5 mio. kr. til at realisere idéen. Desuden tilbydes modtageren af prisen et workshop-forløb, der udvikler koncepter for kommunikation af idéen frem mod realiseringen af udstillingen.

Med prisen ønsker Bikubenfonden at skabe et frirum til at nyskabe udstillingsformatet på billedkunstområdet.

”Vi vil gerne bidrage til at skabe nye muligheder for kuratorer og kunstinstitutioner ved at fremme de visionære ideer. Det er vigtigt for os, at Udstillingsprisen Vision har betydning for hele billedkunstområdet, så vi håber igen i år at se udstillingsidéer fra både etablerede og uafhængige aktører i feltet”, siger Mette Marcus, direktør i Bikubenfonden.

Read the English version here.

Udstillingsprisen Vision – kort fortalt:

 • Udstillingsprisen Vision uddeles en gang årligt af Bikubenfonden for at bakke op om udviklingen af visionære og nytænkende udstillingsformater.
 • En jury bestående af fagfolk fra relevante brancher vurderer alle indkomne idéoplæg. I udvælgelsen har juryen fokus på den gode formidling, det banebrydende format og det indholdsmæssige visionære koncept.
 • Tre idéer inviteres til en anden runde, hvor deltagerne modtager 40.000 kr. til at videreudvikle og kvalificere deres idéer. I den forbindelse tilbyder Bikubenfonden mødefaciliteter og økonomisk rådgivning, hvis der er behov for det i udviklingsarbejdet.
 • Efter kvalificeringsrunden giver juryen tilbagemeldinger til hver af de tre deltagere og udpeger den endelige modtager af Udstillingsprisen Vision, der gives op til 5 mio. kr. til realisering af udstillingen, som skal realiseres i Danmark.
 • Udstillingsprisen Vision blev etableret i 2014 med hensigten om at skabe rum for nytænkning af udstillingen som formidlingsformat.

  Deltag - tid til at udvikle visionære udstillingsidéer
  Der er åbent for indsendelse af ideer til Udstillingsprisen Vision 2023 i perioden 20. februar – 6. marts, 2023. Læs mere her.

  Tidligere modtagere af udstillingsprisen vision:
  2022: Laboratoriet for Æstetik og Økologi med udstillingsideen Hosting Lands. Between the Ruin, the Field and the Forest.
  2021: Copenhagen Contemporary med udstillingen Yet, it Moves!
  2020: Kunsthal Rønnebæksholm med udstillingen Soil. Sickness. Society.
  2019: Aarhus Kunsthal med udstillingen Go Extreme.
  2018: KUNSTEN. Museum of Modern Art Aalborg med udstillingen Work it Out!
  2017: Esbjerg Kunstmuseum med udstillingsformatet Wunderkammer.
  2016: Performancegruppen Sisters Hope og Den Frie Udstillingsbygning med udstillingen Sisters Academy – The Boarding School.
  2015: Medicinsk Museion med udstillingsprojektet Mind the Gut.

  Mere Information:
  Jeppe Bo Rasmussen, tlf.: +45 24401897, jbr@bikubenfonden.dk
  Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet, Bikubenfonden

  Emner

  Kategorier


  Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

  Kontakt

  Jeppe Bo Rasmussen

  Jeppe Bo Rasmussen

  Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97