Gå til indhold
Udstillingsprisen Vision 2024: Har du en visionær udstillingsidé?

Pressemeddelelse -

Udstillingsprisen Vision 2024: Har du en visionær udstillingsidé?

Bikubenfonden inviterer uafhængige kuratorer, kunsthaller, museer og andre udstillingsaktører til at deltage i Udstillingsprisen Vision 2024. Har du en visionær udstillingsidé, der også kan bidrage til at udvikle kunstfeltet? Der er åbent for at indsende idéer i perioden 12. - 26. februar, 2024.

Med Udstillingsprisen Vision indbyder Bikubenfonden hvert år uafhængige kuratorer, kunsthaller, museer og andre udstillingsaktører til at få realiseret et visionært udstillingskoncept med nutidig relevans.

Prismodtageren gives op til 5 mio. kr. til at realisere idéen. Desuden tilbydes modtageren af prisen et workshop-forløb, der udvikler koncepter for kommunikation, så den visionære idés potentialer også bidrager til at udvikle kunstfeltet, udstillingsformatet og skabe nye kunstmøder.

”Vi vil gerne være med til at skabe nye muligheder for kunstinstitutioner og kuratorer ved at fremme visionære og nytænkende ideer, der både kan udvikle de involverede aktører og bidrage til at udvikle billedkunstfeltet”, siger Dina Vester Feilberg, kunstchef i Bikubenfonden.

Det er 10. gang, at Udstillingsprisen Vision uddeles.

Read the English version here.

Om Udstillingsprisen Vision:

 • Udstillingsprisen Vision uddeles en gang årligt af Bikubenfonden for at bakke op om udviklingen af visionære og nytænkende udstillingsformater.
 • En jury bestående af fagfolk fra relevante brancher vurderer alle indkomne idéoplæg. I udvælgelsen har juryen fokus på den gode formidling, det banebrydende format og det indholdsmæssige visionære koncept, der kan være med til at nyskabe udstillingsformatet og udvikle billedkunstfeltet.
 • Tre idéer inviteres til en anden runde, hvor deltagerne modtager 40.000 kr. til at videreudvikle og kvalificere deres idéer. I den forbindelse tilbyder Bikubenfonden mødefaciliteter og økonomisk rådgivning, hvis der er behov for det i udviklingsarbejdet.
 • Efter kvalificeringsrunden giver juryen tilbagemeldinger til hver af de tre deltagere og udpeger den endelige modtager af Udstillingsprisen Vision, der gives op til 5 mio. kr. til realisering af udstillingen, som skal realiseres i Danmark.
 • I udviklingsfasen vil der også være fokus på at udvikle koncepter for kommunikation, så idéens potentialer kan bidrage til at udvikle både billedkunstfeltet og samfundet.
 • Udstillingsprisen Vision blev etableret i 2014 med hensigten om at skabe rum for nytænkning af udstillingen som formidlingsformat. I 2024 er det 10. gang, at prisen uddeles.

Deltag - tid til at udvikle visionære udstillingsidéer:
Der er åbent for indsendelse af idéer til Udstillingsprisen Vision 2024 i perioden 12. - 26. februar, 2024.
Læs mere her.

Tidligere modtagere af Udstillingsprisen Vision:

 • 2023: Kuratorerne Katarina Stenbeck og Carla Zaccagnini med udstillingsidéen roda - soft water on hard stone.
 • 2022: Laboratoriet for Æstetik og Økologi med udstillingsideen Hosting Lands. Between the Ruin, the Field and the Forest.
 • 2021: Copenhagen Contemporary med udstillingen Yet, it Moves!
 • 2020: Kunsthal Rønnebæksholm med udstillingen Soil. Sickness. Society.
 • 2019: Aarhus Kunsthal med udstillingen Go Extreme.
 • 2018: KUNSTEN. Museum of Modern Art Aalborg med udstillingen Work it Out!
 • 2017: Esbjerg Kunstmuseum med udstillingsformatet Wunderkammer.
 • 2016: Performancegruppen Sisters Hope og Den Frie Udstillingsbygning med udstillingen Sisters Academy – The Boarding School.
 • 2015: Medicinsk Museion med udstillingsprojektet Mind the Gut.

Mere Information:
Jeppe Bo Rasmussen, tlf.: +45 24401897, jbr@bikubenfonden.dk
Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet, Bikubenfonden

Emner


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97