Gå til indhold
Unikt samarbejde mellem Bikubenfonden og AskovFonden med kultur som løftestang for unge i København

Pressemeddelelse -

Unikt samarbejde mellem Bikubenfonden og AskovFonden med kultur som løftestang for unge i København

Kulturprojekter for udsatte unge har ofte stået alene. I KBH+ skabes nogle grundlæggende rammer, hvor AskovFonden står klar til at hjælpe de unge videre og give dem en reel mulighed for at udnytte de styrker, de har fået via aktiv deltagelse i kunst– og kulturprojekter.

KBH+ har indgået partnerskab med en række af landets mest innovative kunst- og kulturinstitutioner for at skabe en platform, hvor udsatte og sårbare unge kan finde styrken og troen på, at de rummer potentialet til at udvikle sig og skabe det liv og den fremtid, de selv ønsker. Kunsten og kulturen skal være katalysator for forandring.

Forbilledet er The Door i New York, hvor kulturen bruges som krog til at få fat i de unge. Der er tale om et hus, hvor der både er uddannelsestilbud, erhvervstilbud og et socialt bagtæppe i form af socialrådgivere og psykologer.

Kultur til et godt liv

Bikubenfonden har siden midten af 2014 bidraget aktivt i udviklingen af KBH+ og har nu bevilget de 6 mio. kr. over en toårig periode, som en del af deres program ”Kultur til et godt liv”.

I Bikubenfonden har vi indgået en række partnerskaber med nyskabende projekter, der arbejder med kunst og kultur som løftestang for at skabe positive forandringer for udsatte børn og unge. KBH+ er et ambitiøst projekt baseret på et inkluderende fællesskab. Det er vi stolte over at være en del af”. Søren Kaare-Andersen, direktør Bikubenfonden.

AskovFonden har gennem 70 år udviklet sociale løsninger til gavn for det enkelte menneske og samfundet. Det er derfor med både stor glæde og ydmyghed, at vi med støtte fra Bikubenfonden nu tager fat på at udvikle nye modeller for at løse ungdomsarbejdsløsheden i Danmark”. Helle Øbo, adm. direktør AskovFonden.

”Kunst og kultur spiller en altafgørende rolle for identitetsdannelsen, når man er ung. Jeg er stolt af, at kulturpartnere på så højt niveau har valgt at gå ind i KBH+, at de viser socialt engagement og stiller deres kompetencer til rådighed for udviklingen af et kraftcenter for Københavns unge”. Kitte Wagner, direktør KBH+

Kulturinstitutionerne vil over de næste fire år bidrage med en række kunstneriske projekter i KBH+’s lokaler på 2000 kvm i de nedlagte industrihaller i Ragnhildgade. Københavns Musikteater åbner et teaterværksted; en mindre scene og en teaterproduktionsenhed. CPH:DOX medbringer et helt nyt online videoprojektet, der klæder de unge på til at fortælle deres historier, så de bliver set og hørt, og et nyt samarbejde med Roskilde Festival sikrer fast base for festivalens nye forsamlingshus-aktivitet. Alle projekter tager udgangspunkt i de unges forudsætninger og deres egne historier.

Lanceringsarrangement d. 9/4 kl. 18-20. Mad, musik og kultur-kickstart.

  • Mød 50 unge brugere fra Ragnhildgade.
  • Smag maden som William Milsted laver i sit pop-up streetkøkken sammen med nogle af de unge
  • Byens unge inviteres til at fortælle historier om frihed og det meningsfulde ungdomsliv i Københavns Musikteaters campingvogn
  • CPH:DOX vil være tilstede og vise, hvordan unge kan lære at fortælle historier med en smart-phone, der giver genklang langt udover ens egen baggård.
  • Teaterdirektør Allan Klie (Københavns Musikteater), festivaldirektør Tine Fischer (CPH:DOX), talskvinde Christina Bilde (Roskilde Festival), KBH+ direktør Kitte Wagner (AskovFonden), adm. direktør Helle Øbo (AskovFonden) og direktør Søren Kaare-Andersen (Bikubenfonden) vil desuden være tilstede.


Fakta

Bikubenfonden har bevilget 6 mio. kr. over en 2-årig periode, som en del af deres program ”Kultur til et godt liv”. Med programmet Kultur til et godt liv støtter Bikubenfonden kunst- og kulturindsatser, der aktivt involverer socialt udsatte børn og unge. Målet er, at flere udsatte børn og unge gennem kunst og kultur kan opnå modstandskraft og succesoplevelser, der kan overføres til andre sammenhænge af deres liv og potentielt støtte dem i et mønsterbrud.

For at dokumentere virkningen af indsatser under Kultur til et godt liv har Bikubenfonden bevilget midler til CEFU – Center for Ungdomsforskning – til at undersøge virkningen af aktiv kulturdeltagelse for socialt udsatte børn og unge.

AskovFondens KBH+ har indgået kulturpartnerskab med Københavns Musikteater, CPH:DOX, Roskilde Festivals CHANGE-program, Danseuddannelsen ved Sara Gaardboe, Opgang 2 samt Contact. Der er desuden indgået partnerskab med en lang række erhvervsvirksomheder samt Københavns Kommune.

Følgende erhvervsvirksomheder indgår i partnerskab med KBH+: Guldsmeden, Social Foodies; Cykelven, BudhaBikes, Nørrebro Teater, 23Video, Øens Murer, Logik & Co.

KBH+ er desuden støttet af tre forvaltninger i Københavns Kommune: Kultur og Fritidsforvaltningen der indgår i uddannelsestilbuddet Projektakademiet, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen der deltager i Brobygningsprojekt – en erhvervsindsats overfor udsatte unge samt Socialforvaltningen der er med i værested 18+ for kriminalitetstruede unge.

Related links

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og  Udstillingsprisen Vision. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27