Gå til indhold
Foto: Alexandra Buhl // Værestedet Hellebro
Foto: Alexandra Buhl // Værestedet Hellebro

Nyhed -

God start på Hjem til Alle alliancen

Den første evaluering af Hjem til Alle alliancen viser, at alliancen er lykkedes med at skabe fælles fodslag om mission og strategi.

Hjem til Alle alliancen er dygtigt drevet frem og er allerede kommet langt. Det er en af konklusionerne i den første evaluering af Hjem til Alle alliancen – en alliance, der har sat sig for at afskaffe hjemløshed blandt unge i Danmark. Alliancen blev etableret i 2015.

”Med evalueringen ved vi nu, at alliancens 18 organisationer er lykkedes med at skabe en fælles ambition, problemforståelse og strategi. Det er også lykkedes at skabe en stærk offentlig dagsorden om de unges udfordringer baseret på viden og forskning. De nye konkrete løsningsmodeller, som alliancen har udviklet, er et tredje vigtigt resultat,” siger formand for bestyrelsen i Hjem til Alle alliancen, Agi Csonka.

Evalueringen peger på, at alliancen befinder sig i en overgangsfase mellem bestræbelser på og behov for at skabe opbakning til sagen til den næste fase, hvor alliancen skal skabe konkrete forandringer for hjemløse.

Bikubenfonden er en af initiativtagerne til alliancen og finansierer bl.a. sekretariatet.

”Hjem til alle alliancen har fået en god start, dygtigt drevet fremad af alliancens direktør. Den virkelig svære næste fase går vi til gengæld ind i nu, hvor kraften i samarbejdet på tværs af sektorer skal veksles til velvilje i forhold til at investere i modeller, der for alvor kan skabe forandring for flertallet af hjemløse,” siger direktør i Bikubenfonden, Søren Kaare-Andersen.

Hjem til Alle alliancen er inspireret af den såkaldte Collective Impact-tilgang – et koncept udviklet til at håndtere komplekse samfundsmæssige problemstillinger, som ingen aktør kan løse alene. Delformålet med evalueringen er således at tilvejebringe viden om brug af Collective Impact som metode i dansk sammenhæng.

Læs resumé af evalueringen her
Læs hele evalueringen her
Læs ledelsessvaret her

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Marie Andergren

Marie Andergren

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på det sociale område 24 91 56 52
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Beck Vestergaard

Emilie Beck Vestergaard

Pressekontakt Content Manager Visuel kommunikation 20 95 22 70