Få vores nyheder på mail

Ny kunstpodcast VISION: Wunderkammeret

Nyhed   •   Jun 18, 2019 10:06 CEST

Findes der nogle fænomener, der kan få os til at åbne os for en anden forståelse af kunsten? Hvad har naturvidenskab og billedkunst med hinanden at gøre? Og kan de sammen give os et nyt blik på os selv og verdenen? Dette kan du blive klogere på i episode #3 af kunstpodcasten VISION.

Kunstpodcasten omhandler udstillingen Wunderkammer Flydende Form #1 på Esbjerg Kunstmuseum, hvor værker af internationale billedkunstnere er sat op i en labyrintisk udstillingsstruktur i sansemæssig nærkontakt med fysikkens eksperimentelle laboratorieopstillinger. I podcasten drøfter eksperter inden for kunst og naturvidenskab hvorledes naturvidenskab og billedkunst tilsammen kan give os et nyt perspektiv på tilværelsen.

“Man sanser tydeligvis meget direkte i Wunderkammeret, hvordan kunsten og videnskaben begge på hver sin måde forsøger at udvide vores billeder af verdenen.”
– Inge Merete Kjeldgaard, direktør Esbjerg Kunstmuseum

Ambitionen med kunstpodcasten VISION er at styrke samtalen om kunsten ved at sætte den i perspektiv og invitere til debat uanset, hvor du befinder dig. Podcastserien produceres af Munck Studios for Bikubenfonden. Bikubenfonden udsender løbende nye episoder med afsæt i kunstsalon VISION. 

Følg med på https://podcast.bikubenfonden.dk/ og på Facebook, eller abonner på kunstpodcasten VISION i iTunesSoundCloud og på Podbean.

I podcasten deltager:

  • Tomas Bohr – professor i fysik ved DTU
  • Ferdinand Ahm Krag – professor og billedkunstner
  • Rune Gade – lektor i kunst- og kulturvidenskab ved KU
  • Camilla Mordhorst – generalsekretær for Dansk Kulturinstitut
  • Inge Merete Kjeldgaard – direktør på Esbjerg Kunstmuseum

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.