Gå til indhold
Ny kunstpodcast VISION: Wunderkammeret

Nyhed -

Ny kunstpodcast VISION: Wunderkammeret

Findes der nogle fænomener, der kan få os til at åbne os for en anden forståelse af kunsten? Hvad har naturvidenskab og billedkunst med hinanden at gøre? Og kan de sammen give os et nyt blik på os selv og verdenen? Dette kan du blive klogere på i episode #3 af kunstpodcasten VISION.

Kunstpodcasten omhandler udstillingen Wunderkammer Flydende Form #1 på Esbjerg Kunstmuseum, hvor værker af internationale billedkunstnere er sat op i en labyrintisk udstillingsstruktur i sansemæssig nærkontakt med fysikkens eksperimentelle laboratorieopstillinger. I podcasten drøfter eksperter inden for kunst og naturvidenskab hvorledes naturvidenskab og billedkunst tilsammen kan give os et nyt perspektiv på tilværelsen.

“Man sanser tydeligvis meget direkte i Wunderkammeret, hvordan kunsten og videnskaben begge på hver sin måde forsøger at udvide vores billeder af verdenen.”
– Inge Merete Kjeldgaard, direktør Esbjerg Kunstmuseum

Ambitionen med kunstpodcasten VISION er at styrke samtalen om kunsten ved at sætte den i perspektiv og invitere til debat uanset, hvor du befinder dig. Podcastserien produceres af Munck Studios for Bikubenfonden. Bikubenfonden udsender løbende nye episoder med afsæt i kunstsalon VISION. 

Følg med på https://podcast.bikubenfonden.dk/ og på Facebook, eller abonner på kunstpodcasten VISION i iTunesSoundCloud og på Podbean.

I podcasten deltager:

  • Tomas Bohr – professor i fysik ved DTU
  • Ferdinand Ahm Krag – professor og billedkunstner
  • Rune Gade – lektor i kunst- og kulturvidenskab ved KU
  • Camilla Mordhorst – generalsekretær for Dansk Kulturinstitut
  • Inge Merete Kjeldgaard – direktør på Esbjerg Kunstmuseum

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Julie Salling Lind

Julie Salling Lind

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Visuel kommunikation 31 76 83 77
Marianne With Bindslev

Marianne With Bindslev

Pressekontakt Chef for public affairs +45 20 67 30 38

Relaterede nyheder