Gå til indhold
Årets Reumert Talenter 2016
Årets Reumert Talenter 2016

Pressemeddelelse -

Her er Årets Reumert Talenter

Tre skuespillere, to sangere, en danser, en instruktør og en scenograf bliver hædret med Årets Reumert Talentpriser.

Igen i år sætter Bikubenfonden fokus på scenekunstens mange nye talenter med de særlige Talentpriser. Reumert-juryen har udpeget talenter inden for flere forskellige genrer af scenekunsten. Således bliver tre skuespillere, to sangere, en danser, en instruktør og en scenograf hædret med Talentpriser i år.

På grund af Bikubenfondens særlige fokus på talentudvikling har fonden i år valgt at give en større del af den pengesum, der følger med Reumertpriserne, til talenterne. Ud over en glasstatuette skabt af kunstneren John Kørner modtager talentprismodtagerne 35.000 kr, som de opfordres til at bruge på kunstnerisk videreudvikling såsom studierejser eller undervisning.

Tidligere talent bag årets show
Talentpriserne uddeles til kunstnere, der forventes at komme til at præge fremtiden inden for dansk scenekunst, og den forudsigelse har tidligere holdt stik. Blandt tidligere talentprismodtagere finder man blandt andre navne som Nicolas Bro, Birgitte Hjort Sørensen og Nikolaj Lie Kaas. Ligesom instruktøren bag dette års Reumertshow, Anders Lundorph, også er tidligere Talentprismodtager (2007).

Årets Reumert-talenter 2016

Skuespiller Marie Knudsen Fogh er uddannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2013. Marie modtager Talentprisen på baggrund af sine optrædender i Richard III og Daemon på Aalborg Teater.

Juryens motivation: Marie Knudsen Fogh er en bomstærk skuespiller. Hun er uddannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2013. I Daemon dystede hun med de græske gudemyter, så selv de stærkeste blev bange. Og i Richard III havde hun både moderdyrets styrke og offerkvindens ydmyghed i sin klare stemme. Her er en lovende skuespiller, der stjæler scenebilledet.

Danser Tobias Praetorius er uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole i 2014. Han modtager Talentprisen for sin optræden ved Short Time Together, Den Kongelige Ballet.

Juryens motivation: Tobias Praetorius har drama i kroppen. Han er uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole i 2014. Han springer lynhurtigt og drejer mange piruetter. Men han har først og fremmest evnen til at fortælle historier med sin dans. I Short Time Together dansede han med skuldre som en gud. Han har talent nok til at kunne fortælle historier til hele verden.

Instruktør Liv Helm er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. Hun modtager Talentprisen for sin iscenesættelse afSalamimetoden på Aarhus Teater, og Og nu: verden! på Husets Teater.

Juryens motivation: Liv Helm er ikke bange for at kaste sine skuespillere ud i kontroltab. Hun er uddannet instruktør fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. Hun imponerede med sin kærlige bøssesatire i Salamimetoden og sin intime kvindefortrolighed i Og nu: verden!. Hun krydrer sine forestillinger med klare kontraster, farverige detaljer og blæsende energi. En turboinstruktør.

Skuespiller Kristoffer Helmuth er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2015. Han modtager Talentprisen forsin optræden i Lad den rette komme ind og Brødrene Løvehjerte på Odense Teater.

Juryens motivation: Kristoffer Helmuth gravede dybt i barnets psykologi i sin første sæson som skuespiller. Han er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2015. Han spillede en knuselskelig Tvebak i Brødrene Løvehjerte, og han var en hjertegribende ensom knægt i Lad den rette komme ind. Med en forknyt sårbarhed - og uskyldig nok til at forelske sig i en vampyr.

Scenograf Franciska Zahle er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. Hun modtager Talentprisen for sin scenografi til Melodien der blev væk på Nørrebro Teater.

Juryens motivation: Franciska Zahle er en sanselig og billedstormende stærk scenograf og kostumedesigner. Hun er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. På drejescenen i Melodien der blev væk lod hun en-mand-der-hed-Larsen løbe spidsrod mellem paraplyer, bowlere og blodrøde balloner, så selv maleren René Magritte måtte blive misundelig. Hun er en sand visuel storyteller.

Sanger Nanna Rossen er autodidakt. Hun modtager Talentprisen for sin optræden i Hairspray, Tivoli og Thomas Langkjær Entertainment.

Juryens motivation: Nanna Rossen bragede igennem i Hairspray med sit naturtalent. Hun er autodidakt. Alligevel dansede og spillede hun med stor autoritet, og hun smittede alle med sin energi og sceneglæde. Som sanger besidder hun en stor, flot stemme med naturlig og sund klang. Hendes timing er præcis. Og hendes intonation er så klokkeren, at selv englene må synge med.

Skuespiller Simon Sears er uddannet fra Statens Scenekunstskole i 2014. Han modtager Talentprisen for sin optræden i Sidst på dagen er vi alle mennesker på Mammutteatret.

Juryens motivation: Simon Sears viser sin styrke lige netop der, hvor den skal bruges. Simon Sears er uddannet fra Statens Scenekunstskole i 2014. I rollen som konsulent benytter han sig både af sin elegance og sin vildskab for at ramme den tilknappede konsulent lige på habitten. Her har hans italienske temperament og sanselige udstråling fundet balancen i en flot karakter.

Sanger Morten Grove Frandsen er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2013 og Operaakademiet i 2016. Han modtager Talentprisen for sin optræden i Leaves, Sort/Hvid og Copenhagen Opera Festival.

Juryens motivation: Morten Grove Frandsen viste stort format i Leaves. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2013 og Operaakademiet i 2016. Med en sjælden klangskønhed i det usædvanlige stemmefag som kontratenor forførte han publikum i en sælsom blanding af drag og guldkonfetti. Hans fængslende blik og guddommelige stemme giver løfter om store fremtidsmuligheder.

Talenter på scenen i Operaen
Alle årets talenter vil blive hædret med maner, når de kommer på scenen i Operaen søndag den 12. juni. Her afholdes Årets Reumert for 18. gang. Og ud over Talentpriserne vil der på aftenen blive uddelt priser i 14 kategorier. Det er i år Eventministeriet, der har sat deres tydelige præg på showet, der transmitteres direkte på DRK kl. 20.

PRESSEKONTAKT

Simone Lassen simone@have.dk // 81 71 47 37

Kristina Sindberg kristina@have.dk // 24 86 01 84

Have Kommunikation, Tlf. 33 25 21 07

Kommunikationsansvarlig Bikubenfonden: Iben Haugaard, ih@bikubenfonden.dk // tlf. 26220926

Fotokreditering:

Øverst fra venstre:
Sanger Nanna Rossen – fotograf: Privat foto
Danser Tobias Praetorius – fotograf: Natascha Thiara Rydvald
Scenograf Franciska Zahle – fotograf: Martin Dam Kristensen
Skuespiller Simon Sears – fotograf: Christian Bang

Nederst fra venstre:
Skuespiller Kristoffer Helmuth – fotograf: Martin Dam Kristensen
Instruktør Liv Helm – fotograf: Martin Dam Kristensen
Sanger Morten Grove Frandsen – fotograf: Marie Louise Munkegaard
Skuespiller Marie Knudsen Fogh – fotograf: Allan Toft

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet, primært inden for kultur og sociale formål.

Udover at uddele midler til projekter inden for kultur og sociale formål, udvikler Bikubenfonden også egne projekter, herunder prisuddelingerne Årets Reumert, Kronprinsparrets Priser og  Udstillingsprisen Vision. Som led i visionen om, at fonden skal være aktivt engageret i pleje og bevaring af den danske natur, ejer og driver Bikubenfonden naturområdet Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale