Gå til indhold
Benjamin la Cour, Sibylle Glosted, Simon Bennebjerg, Elliott Crosset Hove, Nanna Skaarup Voss, Oliver Starpov, Fanny Louise Bernth og Niels Anders Manley
Benjamin la Cour, Sibylle Glosted, Simon Bennebjerg, Elliott Crosset Hove, Nanna Skaarup Voss, Oliver Starpov, Fanny Louise Bernth og Niels Anders Manley

Pressemeddelelse -

Her er Årets Reumert Talenter 2017

Årets Reumert sætter hvert år fokus på sæsonens nye dygtige scenekunstnere og bakker op om deres videre udvikling med de særlige Talentpriser. I dag blev det offentliggjort, hvilke otte talenter Reumert-juryen spår en lys fremtid inden for scenekunsten.

Reumert-juryen har udpeget talenter inden for flere forskellige genrer af scenekunsten. Således bliver skuespillerne Elliott Crosset Hove, Simon Bennebjerg, Fanny Louise Bernth, Nanna Skaarup Voss og Niels Anders Manley samt scenograf Benjamin la Cour, sanger Sibylle Glosted og koreograf Oliver Starpov i år hædret med Årets Reumert Talentpriser.

Bikubenfonden, som står bag Årets Reumert, har et særligt fokus på talentudvikling, og med hver pris følger 35.000 kr., som prismodtagerne opfordres til at bruge på kunstnerisk videreudvikling såsom studierejser eller undervisning. Desuden modtager de en glasstatuette skabt at kunstneren John Kørner.


Tidligere Talentprismodtagere medvirker i årets show
Talentpriserne uddeles til kunstnere, der forventes at komme til at præge fremtiden inden for dansk scenekunst, og blandt tidligere talentprismodtagere finder man to, der i år er med til at præge prisuddelingen: Nicolas Bro, der er den ene af værterne ved Årets Reumert 2017, modtog Talentpris i 1999. Og Julian Toldam Juhlin, som har skabt scenografien til Årets Reumert 2017 i Skuespilhuset og til centrum for scenekunstfestivallen CPH Stage, der ligger samme sted, modtog Talentpris i 2015.

Årets Talentpriser 2017

Skuespiller Elliott Crosset Hove er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2015. Han modtager Talentprisen for sine optrædener i Vrede, Folketeatret samt Dekalog og Livlægens Besøg, Betty Nansen Teatret.

Juryens motivation: Elliott Crosset Hove favner omverdenen med raseriets poesi. Han kan tegne en hel generations indebrændte oprørstrang i Vrede, han kan skildre et fortumlet individs længsel som i Dekalog - og han kan ramme desperationen hos en vildfaren konge som i Livlægens Besøg. Følsomt og rent.


Skuepiller Simon Bennebjerg
er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2016. Han modtager Talentprisen for sin optræden i Lang dags rejse mod nat, Det Kongelige Teater.

Juryens motivation: Simon Bennebjerg kan med sin djævelske elegance piske en morsom og tragisk stemning op. Han udtrykker mange nuancer, og han observerer alt, hvad der foregår omkring ham – og falder ind i et naturligt samspil med de mest garvede skuespillere som i Lang dags rejse mod nat.


Skuespiller Fanny Louise Bernth
er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2016. Hun modtager Talentprisen for sin optræden i VHS vs. Betamax, Svalegangen.

Juryens motivation: Fanny Louise Bernth fremstiller sine karakterer ud fra et sårbart og åbent sind. På scenen udstråler hun en solid balance og en nærmest grænseløs energi. Alligevel er hendes største styrke måske hendes insisterende stædighed og hendes hemmelighedsfulde sårbarhed, som hun viste det i VHS vs. Betamax.


Skuespiller Nanna Skaarup Voss
er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København 2015. Hun modtager Talentprisen for sin optræden i Drengen der ville være vægtløs, Aalborg Teater.

Juryens motivation: Nanna Skaarup Voss lyser på scenen. Hun har tilsyneladende en enorm viden om sine figurer. Det virker, som om hun skærer sin figur ind til knoglen, hvor den klinger bedst for hende, impulsivt og rent – som i Drengen der ville være vægtløs.


Skuespiller Niels Anders Manley
er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2015. Han modtager Talentprisen for sin optræden i Don Juan, Aalborg Teater.

Juryens motivation: Med knivskarp timing og et ekstremt tilstedevær gør Niels Anders Manley Sganarelle til noget nær hovedpersonen i Don Juan: En langlemmet, rævefjæset og cigaretpulsende hipster, der imponerer med sin uanstrengte evne til at interagere med publikum.


Scenograf Benjamin la Cour
er uddannet i Theatre Design på NYU Tisch, Design for Stage and Film i 2015. Han modtager Talentprisen for sin scenografi til Klokkeren fra Notre Dame – The Musical, Fredericia Teater.

Juryens motivation: I Klokkeren fra Notre Dame sætter Benjamin la Cour nye visuelle standarder for musicalgenren. Videodesignet forener en klassisk og en ny scenografitradition, hvor han transformerer det gamle biografteater i Fredericia til en katedral i Paris – lige for øjnene af os.


Sanger Sibylle Glosted
er færdiguddannet på Operaskolen i Stockholm i 2016. Hun modtager Talentprisen på baggrund af sin optræden i Hamlet in Absentia, NordicOpera.

Juryens motivation: Sibylle Glosted imponerer som frustreret teenager med huller i bukserne som Ofelia i Hamlet in Absentia. Her viser hun et stort skuespiltalent og en overbevisende lyrisk sopran med ubesværet højde og klokkeklar intonation. Hun er allerede klar til de internationale operahuse.


Koreograf Oliver Starpov
er uddannet danser ved Det Kgl. Teaters Balletskole og debuterede som koreograf i 2015. Han modtager Talentprisen på baggrund af sin koreografi til Beginning and Ending, Det Kongelige Teater.

Juryens motivation: At opleve Oliver Starpovs ballet Beginning and Ending er som at blive revet med i en syret drøm. Her er springende hjorte, sprælske skovånder, hvide engle og sortsynede kvinder omkring en splittet ung kunstner. Starpovs scene bruser af hypnotiserende poesi.


Talenter bliver hædret i Skuespilhuset 10. juni

Alle årets talenter vil blive hædret med maner ved Årets Reumert 2017 i Skuespilhuset lørdag den 10. juni kl. 19.30. Ud over Talentpriserne vil der på aftenen blive uddelt priser i 16 kategorier samt Årets Hæderpris. Prisuddelingen er i år produceret af Det Kongelige Teater og iscenesat af instruktør Birgitte Næss-Schmidt med scenografi af Julian Toldam Juhlin. Nicolas Bro og Julie Agnete Vang er værter. Alle kan følge med i prisoverrækkelser, takketaler og underholdende indslag via livestreaming på www.politiken.dk/reumert og på www.facebook.com/aaretsreumert.

PRESSEKONTAKT

Kristina Sindberg // kristina@have.dk // 24 86 01 84

Alette Castenschiold // alette@have.dk // 23 24 89 24

Kommunikationsansvarlig i Bikubenfonden:

Iben Haugaard // ih@bikubenfonden.dk // tlf. 26220926

Fotokredit:
Scenograf Benjamin La Cour: Rumle Skafte
Sanger Sibylle Glosted: Emilie Kroon
Skuespiller Simon Bennebjerg: Natascha Thiara Rydvald
Skuespiller Elliott Crosset Hove: Hein Photography
Skuespiller Nanna Skaarup Voss: Jonathan Søe
Koreograf Oliver Starpov: Emilia Maria Staugaard
Skuespiller Fanny Louise Bernth: Emilie Therese
Skuespiller Niels Anders Manley: Rumle Skafte

Emner

Kategorier


Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, hvis afkast går til sociale og kulturelle formål, som er til gavn for samfundet. Fonden anvendte sidste år 92 millioner kroner til filantropisk arbejde i Danmark og til dels Grønland. På det sociale område har fonden særligt fokus på unge i aldersgruppen 13-30 år med komplekse sociale problemer. På det kulturelle område har fonden særligt fokus på scenekunst og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale