Gå til indhold
Sangskriver og sanger Jada. Foto: Petra Kleis // Den socialøkonomiske virksomhed FRAK. Foto: Jonas Ahm
Sangskriver og sanger Jada. Foto: Petra Kleis // Den socialøkonomiske virksomhed FRAK. Foto: Jonas Ahm

Pressemeddelelse -

Kronprinsparret uddeler Stjernedryspriser til sangerinden Jada og den socialøkonomiske virksomhed FRAK

De to Stjernedryspriser overrækkes på lørdag den 2. november, når Kronprinsparrets Priser uddeles i ODEON i Odense ved et show, der sendes live på DR1 kl. 21.00.

Når projektørerne bliver tændt i ODEON i Odense lørdag den 2. november, falder der stjernedrys på sangerinden Jada og den socialøkonomiske virksomhed FRAK.

Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gives hvert år til en kunstner med et særligt talent og en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. Begge modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser modtager 100.000 kr.

FRAK
Drenge og piger, der lever på kanten af samfundet i udsatte byområder i København, har ofte brug for et skub for at komme væk fra gaden og ind i et fritidsjob. Det skub giver FRAK og modtager på den baggrund Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris.

462 unge fra udsatte boligområder i København har siden 2014 været tilknyttet FRAK, som ser et potentiale i de unge. I FRAK bliver de unge mødt i øjenhøjde og hjulpet ind i et arbejdsfællesskab, hvor de løser store og små opgaver for FRAK’s kunder. Som FRAK selv siger: ”Her får de unge sved på panden, penge på lommen og konkret arbejdserfaring, de kan tage med sig videre i deres liv.”

Jada
Jada, eller Emilie Molsted Nørgaard, modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris for med sine sange at åbne for et pop-univers, der gennemsyres af både mod og skrøbelighed.

Samtidig har Jada modet til at vise sig som et helt menneske, der hviler i sig selv. Dette fokus på nærvær og menneskelig tilstedeværelse vidner om en befriende ny åbenhed inden for pop-genren, som især gør indtryk på unge mennesker.

I 2017 udgav Jada sin første single 'Sure'. I januar 2018 slog hun for alvor igennem med sin første officielle single 'Keep Cool'. Herefter tog karrieren fart med koncerter og liveoptrædener, og i sommer udkom det anmelderroste album 'I Cry A Lot'.

Prisoverrækkelse direkte på DR1
FRAK og Jada får overrakt Stjernedryspriserne ved Kronprinsparrets Priser i ODEON i Odense lørdag den 2. november. Prisuddelingen sendes direkte på DR1 kl. 21.00. Her er Stéphanie Surrugue og Kåre Quist værter, mens bl.a. Alphabeat, Hjalmer, Claus Hempler samt Jada selv vil optræde.

Fakta om Kronprinsparrets Priser
Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Der uddeles i alt fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris offentliggøres først under prisuddelingen. 

Related links

Emner

Kategorier


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale