Gå til indhold
Fondenes Hus, Foto: Malene Landgren
Fondenes Hus, Foto: Malene Landgren

Nyhed -

Bikubenfonden har solgt Fondenes Hus til Pensionskassen for Akademikere

Med visionen om at etablere et nyt sted med fokus på samarbejde, udvikling og innovation for øje har Bikubenfonden solgt Fondenes Hus. Den 1. oktober 2020 overdrages bygningen på Otto Mønsteds Gade 5 til P+, Pensionskassen for Akademikere.

Det var med formålet om at fremme videndeling, kompetenceudvikling og skabe et fagligt miljø på tværs af fonde, at Bikubenfonden i starten af 2013 erhvervede huset på Otto Mønsteds Gade 5. Siden har ni fonde haft deres daglige gang i Fondenes Hus, hvor de blandt andet har delt reception, mødelokaler, kantine og erfaringer.

”Tiden har ændret sig – både for de fonde, vi har boet sammen med, og for os selv. En del af fondene flyttede ud i foråret 2019 af forskellige årsager, og i Bikubenfonden er vi optaget af at udvikle de områder, vi arbejder med filantropisk. Vi har de seneste år været med til at sætte tætte innovative initiativer i gang som Hjem til Alle alliancen, som vi deler kontor med, og Art Hub Copenhagen, som bygger på det atelierprogram, vi huser. Den tilgang vil fonden nu fokusere på i endnu højere grad. Vi er generelt nysgerrige på, hvad fysiske rammer kan betyde for fondsrollen og dialogen med det omgivende samfund, og salget af Fondenes Hus giver os nu mulighed for at udvikle en ny retning for, hvordan vi skal bo og indrette os i fremtiden,” siger direktør for Bikubenfonden Søren Kaare-Andersen.

P+, der er pensionskasse for mere end 100.000 akademikere, er tilfredse med købet af Fondenes Hus, det fortæller administrerende direktør Søren Kolbye Sørensen:

”Fondenes Hus er en veldrevet ejendom med en utrolig god beliggenhed. Vi har allerede gode erfaringer med at opkøbe og udvikle ejendomme som Fondenes Hus, og derfor passer ejendommen godt ind i pensionskassens ejendomsportefølje.”

Bikubenfondens sekretariat rykker tidligst ud af Fondenes Hus i november 2021.

”Vi har været glade for samarbejdet med Bikubenfonden omkring købet af ejendommen, og det er derfor også meget positivt, at Bikubenfonden bliver boende i ejendommen i en længere periode,” siger Søren Kolbye Sørensen.

P+, Pensionskassen for Akademikere
Pensionskassen, der er medlemsejet, administrerer pensionsordninger for mere end 100.000 ingeniører, jurister og økonomer.

For yderligere information kontakt:
Anne Møgelvang, kommunikationschef i P+, anm@pplus.dk/ 2993 7149

Bikubenfonden
Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, som arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

For yderligere information kontakt:
Iben Haugaard, kommunikationschef i Bikubenfonden, ih@bikubenfonden.dk/ 26220926

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26

Relateret materiale