Gå til indhold
Bikubenfonden har overtaget bygningen på Thoravej 29 med visionen om at etablere et nyt sted med fokus på samarbejde, udvikling og innovation.
Bikubenfonden har overtaget bygningen på Thoravej 29 med visionen om at etablere et nyt sted med fokus på samarbejde, udvikling og innovation.

Nyhed -

Bikubenfonden flytter til Københavns Nordvestkvarter

Per 1. marts 2021 overtager Bikubenfonden en ældre bygning på Thoravej i Københavns Nordvestkvarter. Her er det planen at flytte sammen med nogle af de organisationer, fonden samarbejder med om nyskabelse inden for social- og kunstområdet.

Det var med visionen om at etablere et nyt sted med fokus på samarbejde, udvikling og innovation inden for socialområdet samt aktuel scene- og billedkunst, at Bikubenfonden i efteråret 2020 solgte deres ejendom Fondenes Hus. Nu overtager fonden en ældre bygning på Thoravej 29 i Københavns Nordvestkvarter, som skal udvikles til at kunne indfri visionen.

I øjeblikket er fonden i dialog med både sociale organisationer og kunstinstitutioner om indflytning. Indtil videre er der lavet aftale med de to selvstændige organisationer Hjem til Alle alliancen og kunstinstitutionen Art Hub Copenhagen om at flytte ind på adressen, når bygningen står klar.

- Vi har gennem de seneste år set, hvor vigtigt det er, at vi kan tilbyde udviklingsrum for de mennesker og organisationer, der ligesom os, arbejder med nyskabelse på social- og kunstområdet. Desuden har vi – blandt andet ved at dele kontor med Hjem til Alle alliancen - oplevet, at en tæt daglig kontakt, kan have stor betydning for, hvordan vi sammen med andre kan skabe udvikling og innovation. Med købet af bygningen på Thoravej ser vi derfor en unik mulighed for at tænke de fysiske rammer ind i den måde, vi arbejder på som fond, siger Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen.

Bikubenfonden står nu over for et større udviklingsarbejde – både hvad angår bygning og egen rolle som fond i fremtiden.

- Hvordan skaber vi innovation på socialområdet sammen med andre? Hvordan skaber vi de bedste muligheder for scene- og billedkunsten? Hvordan sætter vi os selv i spil som en god udviklingspartner, og hvordan kan bygningen understøtte den udvikling? Det er nogle af de spørgsmål, vi arbejder med lige nu, siger Søren Kaare-Andersen.

Det forventes, at de første kan flytte ind i bygningen i anden halvdel af 2022.

FAKTA

  • Bikubenfonden overtager bygningen på Thoravej 29 per 1. marts 2021 og har sat et udviklingsarbejde for indhold og arkitektur i gang i samarbejde med udviklings- og konsulentvirksomheden Nordic Development Corporation, arkitektfirmaet Cobe og Dansk Design Center. I løbet af foråret vil der blive valgt et arkitektfirma, der skal stå for ombygningen.

  • Bikubenfonden solgte Fondenes Hus på Otto Mønsteds Gade 5 til P+, Pensionskassen for Akademikere i efteråret 2020. De nye ejere overtog ejendommen den 1. oktober 2020, og Bikubenfonden bor fortsat til leje her, indtil de kan flytte ind i bygningen på Thoravej.

  • Art Hub Copenhagen er en international kunstinstitution og et samlingspunkt i København, som har til formål at støtte og styrke professionelle billedkunstneres udvikling, forskning, produktion og formidling. Art Hub tilbyder blandt andet residencies for yngre kunstnere, initierer og organiserer tværdisciplinære fagfællesskaber og iværksætter en række offentlige programmer, som alle har til formål at udbrede og kvalificere kendskabet til kunstnerisk praksis i dag. Art Hub Copenhagen er en selvstændig forening, initieret og stiftet af Bikubenfonden i 2018. Institutionen har i dag til huse i midlertidige lokaler på Halmtorvet 27 i Kødbyen.

  • Hjem til Alle alliancen består af en række aktører på tværs af sektorer, der arbejder for at stoppe den stigende hjemløshed blandt unge. Alliancen, der blandt andre er initieret af Bikubenfonden, dannede i 2017 foreningen Hjem til Alle og valgte en bestyrelse, som i dag leder alliancens arbejde. Et sekretariat driver arbejdet med at samle aktører om politiske løsninger på tværs af bolig- og socialpolitikken. Fokus er på at skabe et skift i tilgangen til hjemløshed, så man går fra at håndtere hjemløshed gennem midlertidige herbergspladser til at stoppe den gennem betalelige boliger med støtte. Sekretariatet har fra sin begyndelse delt kontorfaciliteter med Bikubenfonden.

Emner

Kategorier

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale