Gå til indhold
Nye arrangører afholder Årets Reumert 2019

Nyhed -

Nye arrangører afholder Årets Reumert 2019

En gruppe bestående af forskellige aktører fra scenekunstbranchen arbejder på at videreføre Årets Reumert og vil afholde dette års prisuddeling. Bikubenfonden er ikke længere involveret i Årets Reumert.

Efter en evaluering af Årets Reumert i foråret 2018 meddelte Bikubenfonden, at de ikke fremover vil afholde Årets Reumert, da prisuddelingen ikke understøtter fondens strategi på en række væsentlige områder. Samtidig forsøgte fonden at række ud efter en ny organisation, der kunne føre prisuddelingen videre. Nu har en arbejdsgruppe bestående af aktører fra Dansk Teater, Reumert-juryen, CPH STAGE, Vendsyssel Teater, ISCENE og Have Kommunikation sørget for, at Årets Reumert afholdes i 2019. Samtidig er gruppen i gang med at afdække mulighederne for at sikre en fremtidig prisuddeling.

”Vi er rigtig glade for, at aktører fra branchen arbejder på at føre Årets Reumert videre, og vi ønsker dem rigtig meget held og lykke med arbejdet. Samtidig vil vi gerne takke Reumert-juryen for det store og engagerede arbejde, de har løftet gennem årene,” siger direktør i Bikubenfonden Søren Kaare-Andersen, og understreger, at Bikubenfonden fortsat er engageret i scenekunsten. 

”Et farvel til Årets Reumert er absolut ikke et farvel til scenekunsten fra vores side. Vi kommer fremover til at have et lige så stort engagement på området, som vi hidtil har haft. Men det vil være med et andet fokus, end Årets Reumert har haft.”

Fremover vil Bikubenfonden ikke være involveret i Årets Reumert, og alle henvendelser om jury og prisuddelingen 2019 skal derfor rettes mod:
Chefredaktør for ISCENE Rie Hammer
Mail: rie@iscene.dk
Tlf: 2684 2388

Du kan læse om Årets Reumert 2019 på www.iscene.dk

FAKTA
Årets Reumert blev indstiftet af Bikubenfonden i 1998. Siden da har fonden til og med 2018 uddelt priser til de mest bemærkelsesværdige scenekunstnere og største kunstneriske oplevelser.

Evaluering
I foråret 2018 blev Årets Reumert evalueret, og resultatet viste blandt andet, at den 20 år gamle prisuddeling er forbundet med høj faglighed og fungerer som kvalitetsstempel for forestillinger og scenekunstnere. Men samtidig fremgik det af evalueringen, at prisuddelingen ikke understøtter Bikubenfondens strategi på en række væsentlige områder. Blandt andet har Årets Reumert ikke det nyskabende og udviklende fokus, som er centralt i Bikubenfondens arbejde. Du kan læse evalueringen her

Emner

Tags

Pressekontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Maja Bundgaard Hjorth

Maja Bundgaard Hjorth

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Visuel kommunikation 29 82 08 52

Relaterede nyheder