Gå til indhold
Still fra 'Sommernatt ved stranden' – en filmlkabaret af Kirsten Astrup og Maria Bordorff
Still fra 'Sommernatt ved stranden' – en filmlkabaret af Kirsten Astrup og Maria Bordorff

Pressemeddelelse -

Bikubenfondens portrætserie Artistic Practice præsenterer Kirsten Astrup og Maria Bordorff

I portrætserien udvælger fonden kunstnere med særligt lovende praksis og potentiale, og udfolder det visuelt i form af en kort film. Mød en verden af filmkabaret, queers og samfundspolitiske temaer i duoen Astrup & Bordorffs flamboyante univers.

Duoen Kirsten Astrup og Maria Bordorff har de seneste tre år arbejdet sammen og skabt det, de kalder filmkabareter, der på en og samme tid er både poetiske og politiske. Deres værker emmer af flamboyance og dekadence, humor og alvor. De blander genrer og udtryk i deres kunstneriske praksis og bruger musik og queerede manifestationer til at tage samfundspolitiske temaer op om velfærdssamfundets deroute og et dertilhørende tab af kollektive værdier.

”Vi har valgt at udpege Kirsten Astrup og Maria Bordorff til serien Artistic Practice fordi duoen skaber et helt særligt – og farvestrålende filmisk univers med både humor og politisk bid. Æstetikken er kraftfuld, og det er befriende at opleve kunstnere, der så formfuldendt maler med stærke farver – og har politisk kant”, siger Mette Marcus, chef for kunstområdet i Bikubenfonden.

Bikubenfonden arbejder for at nyskabe muligheder for kulturinstitutioner og for professionelle kunstnere, bl.a. ved at bistå kunstnere i at udvikle deres potentiale og sætte fokus på særligt lovende praksisser. Af den grund har fonden søsat filmportrætserien Artistic Practice. Målet er at bidrage til at løfte og styrke kunstneres synlighed i deres videre karriere, nationalt som internationalt.

Kirsten Astrup komponerer det musikalske lag, mens Maria Bordorff står for tekstuniverset. I deres filmkabareter optræder både amatører, dragperformere og professionelle skuespillere.

I portrætfilmen om duoen er vi inviteret med ind i maskinrummet, mens de er travlt optaget af at producere filmkabareten ”Sommernatt ved stranden – en filmkabaret af Kirsten Astrup & Maria Bordorff”, som er kommissioneret af Munchmuseet i Oslo. Her får vi indblik i de kunstneriske metoder og bagvedliggende tanker, som særligt kendetegner Astrup og Bordorffs værker.

I forbindelse med udstillingen i Oslo inviterede Bikubenfonden i samarbejde med Munchmuseet til en interviewsalon i Oslo, hvor kunstnerduoen blev interviewet af den fransk-amerikanske kurator Natasha Marie Llorens. Interviewet og mødet med kunstnerduoen på Munchmuseet danner omdrejningspunkt for Artistic Practice-portrættet af Astrup & Bordorff.

”Det har været fedt at få dokumenteret en lille del af maskinrummet og nogle af de arbejdsprocesser, som ellers er usynlige i vores værker. Og en stor oplevelse at møde Natasha Llorens. Hendes skarpe og sensitive blik på vores praksis udefra gav anledning til en inspirerende samtale om værket i en international kontekst,” fortæller Kirsten Astrup og Maria Bordorff.

Se filmen her: https://vimeo.com/392665773


FAKTA

  • Artistic Practice er et person- og værknært portrætinterview, hvor en dansk kunstner eller kunstnerduo med særligt lovende praksis og potentiale udfoldes visuelt.
  • Målet er at bidrage til at løfte og styrke kunstnernes synlighed i deres videre karriere, nationalt som internationalt
  • Artistic Practice er en videreudvikling af Bikubenfondens kunstsaloner VISION.
  • Bikubenfonden stiller Artistic Practice til rådighed for kunstnerne som et led i en internationalisering af dansk kunst.
  • Artistic Practice – Kirsten Astrup og Maria Bordorff er produceret af Meeto Film for Bikubenfonden.


Tidligere udgivelser i Artistic Practice-serien:


Kommende kunstnere i Artistic Practice-serien er:

  • Koreograf og formskaber Gunilla Lind
  • Instruktør Sargun Oshana
  • Scenograf Ida Grarup
  • Billedkunstner Alexander Tillegreen

Emner

Kategorier


Bikubenfonden arbejder med at nyskabe muligheder for unge på kanten og for aktuel scene- og billedkunst.

Kontakt

Iben Haugaard

Iben Haugaard

Pressekontakt Kommunikationschef 26 22 09 26
Jeppe Bo Rasmussen

Jeppe Bo Rasmussen

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på kunstområdet 24 40 18 97
Emilie Refsgaard

Emilie Refsgaard

Pressekontakt Chef for public affairs og kommunikation på socialområdet (barselsvikar) 30 48 46 40
Marie Futtrup

Marie Futtrup

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 31 78 59 27

Relateret materiale